Çözüldü✓ Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

wqşğfşlqwlwqf valla böyle giderse kartı değişmicem en azından driver sorunum yok 3 senedir termal macununu değişmedim kart hala 65 derece. nvidia candır
Sende özel sürüm var ona gidip sıvı metal falan koymuşlardır XD ne yaptın bu arada en son arada kalmıştın.
Post automatically merged:

Benim fsp vita B+ diye almıştım. Güç olarak A seviyesiymiş ama 1-2 problem kaynaklı B+ koyuyolarmış.
Fanları A kalitelerdeki psular kadar iyi değil ancak ses konusunda çok sessiz buna rağmen B+'a koyulmuş A tier rahat olun.

Ya hocam o kadar her anakartı tek tek değil tabi. Fazla bilgisi olmayanların anlayacağı şekilde. İşte ne bileyim b850 yomga setinde 1 tane gen 5 ssd ve ekstrada gen4 vs, 10 ila 14 vrm arasıbda değişmekte gibi gibi örneklerdirmeler ile hem anlaşabilir hemde detaylı olmasını istiyom. Tabi hemen yapcağımdan değil. En azından 1 hafta ayırırım gibi. Bir sürü anakart inceleyip viseo falan izleyip tek tel bakınacam. Tek düşüncem forum o kadar harf veya resim kaldırabilirmi :D
İlginç bir bakış açısı ben insanlar bilinçlenmeyi hak ediyor mu diye düşünüp bir kaç yorumdan sonra hak etmediklerine karar verip eşsiz bilgilerimi( anakartın destek sayfasında yazanları) kendime saklamaya karar verdim.

İşin şakası bir yana paylaşımlı kullanımlardan bahsetmeyecekseniz eğer boşuna uğraşmayın zaten anakartları anakart yapan şeyler bu bağlantılar x870 aorus m2-2 ve m2-3 e ssd takınca ekran kartını x16 dan x8 e düşürüp m2-2 x4 m2-3 x4 olmak üzere böler günümüz ekran kartımızda 0.1 fpslik devasa bir fps kaybı olur vs tarzında

Ohooo baştan patladın kral sen. Her b850 aynı mı bunu genelleyrmezsin yeri geliyor top tier b850 giriş x870den iyi oluyor
Yada onun yerine e-tablo çıkartıp bakmak lazım. Genelde user manualler sitelerinde açık kaynak paylaşılıyor ordan bulupta ne olup olmadığı yazılabilir. Tek sıkıntı giriş seviyesi olan kartlar. Onların user manualler genelde köşeye atılıyor.

İntele yaptığını belki amd nvidia da yapar tokatlar belki(şüpheli :D) Ama her şey olabilir yani imkansız değil intel geçmişte küçümsedi bak belini büktü amd :D bakalım inteldede güzel işlemciler mevcut ama amd den intele geçmem.
oyun oynayan bir birey niye intel alsınki işi gereği çekirdeğe ihtiyaç duymuyosa

İntele yaptığını belki amd nvidia da yapar tokatlar belki(şüpheli :D) Ama her şey olabilir yani imkansız değil intel geçmişte küçümsedi bak belini büktü amd :D bakalım inteldede güzel işlemciler mevcut ama amd den intele geçmem.
İmkansız brom su saatten sonra imkanı yok. Nvidia dediğin 4.5 trilyon dolarlık şirket amd dediğin 325 milyar dolar. Amd yaklasmaya basladıgı an nvidia zevkine yok eder.

Sende özel sürüm var ona gidip sıvı metal falan koymuşlardır XD ne yaptın bu arada en son arada kalmıştın.

Fanları A kalitelerdeki psular kadar iyi değil ancak ses konusunda çok sessiz buna rağmen B+'a koyulmuş A tier rahat olun.
:D olabilir hocam valla ısı problemi hiç çekmiyorum taş gibi kart. Valla ben yazın taksitle 5070ti kovalarım gibi %80 phoenix falan

enermax almam diyordum aldım mudavimi oldum resmen çok güzel bir marka tierde sanırım B- yada B+ falan olması lazım
A olamıyor ama bazı kaynaklarda performansı a olarak gözüküyor çinli üreticiye geçtikleri için (şirketin ismini unuttum) A- veya A alması zor b+ yeri gelir B olması lazım

benim rog b850 de x870 den iyi değilse beni asın
değil bu arada ya

Sonradan a tier olduğunu gördüm bende. Tier listler çok öznel oluyo. Objektif paylaşan varmı.

MSI afterburner üzerinden undervolt yap bence.

Nvidia tarafında da sorunlar var. Reddit'e baktığımda bende çözülmeyen veya çözülemeyen sorunlar görüyorum. Kusursuz sürücü yok, nvidia tarafında daha az yaşanıyor olabilir ancak ekran kartınız yeni. Ben de 4070 ti super ile bazı sorunlar yaşadım ve eski sürücülere döndüm. 2 ay sonra en yeni sürücülere geçtiğimde sorun kalmadı.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
"Nvidia ile sorun yaşayan çok daha az" bunda çoğu kişi hemfikir zaten, şimdi tarafsız bakınca bana mantıksız gelen şu; nvidia %95 pazar payına sahip, amd %4. Yani piyasadaki ekran kartlarının sadece %4 ü amd iken şu forumda veya reddit de radeon kartıyla yazılımsal/driver kaynaklı sorun yaşayanların (ya da başlıklarda bunu dile getirenlerin) sayısı 10-15 kat fazla. Olaya lokal bakıp bu forumu örnek alalım, ekran kartı kaynaklı sorun yaşayan başlıkları incelediğimizde ortalama %90 ı amd kullanıyor. Bu durum normal gelmiyor bana.

Özellikle ilgisayar bilgisi zayıf olan insanların troubleshoot ile haftalarca uğraşması çok can sıkıcı bir durum. Radeon tarafında en çok gözüme çarpan durum insanlara PSU yetmiyordur diyip PSU değiştirtiyorlar, bütçesi zaten kısıtlı olan bir insan ekstra masraf yapıyor, yeni PSU alıp takıyor ve sonucunda PSU kaynaklı olmadığını yazılım kaynaklı olduğunu öğreniyor sorunun.

Ama malesef çoğu insanın dünyası kendi içinde yaşadığı balondan ibaret olduğu için şu laf çok yaygın kullanılıyor "ben yıllardır x marka kullanıyorum sorun yaşamadım, sorun sende". Objektif bakamıyor insanlar, herkes sorun yaşayacak diye bir kural yok zaten, sorun yaşayanların geneline bakılır bu tarz durumlarda, zaten herkes sorun yaşasaydı o ürünler piyasada bulunmazdı.

Ben 43 yaşındayım, ilk bilgisayarim pentium 133 dü, 14 yaşımdan beri bilgisayar kullanırım, bu sektörde yıllarımı geçirdim, yani sorun yaşadığımda çözebilime ihtimalimin yüksek olmasına rağmen bu tarz sorunlarla uğraşmamak, eski driverları test edip onlara dönüp durmak, DDU ile cebelleşmemek için indirim bekledim, 7-8k fazla verip 5070 ti aldım.

Son düzenleme:
:D olabilir hocam valla ısı problemi hiç çekmiyorum taş gibi kart. Valla ben yazın taksitle 5070ti kovalarım gibi %80 phoenix falan
Phoenix gainwardın tepe modeliydi sanırım tuf'a denkti emin değilim.

A olamıyor ama bazı kaynaklarda performansı a olarak gözüküyor çinli üreticiye geçtikleri için (şirketin ismini unuttum) A- veya A alması zor b+ yeri gelir B olması lazım

değil bu arada ya
b850-f hocam giriş seviye x870 lerden iyidir. 20 faz vrm var kartta

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,160
Üyeler
190,869
Son üye
Sandik1433