Değer hocam günümüzde 8gb almak hiç mantıklı değil. anakartın nedir1080p de fps oyunları oynuyorum.Şu anda 1660 ti var 3gb bile kullanmıyor.9060xt 8 ile 16 arasında 4500 tl fiyat farkı var,sizce vermeye değer mi? 2k geçmeyeceğim.Anakart pci sürümü sıkıntı yaratabilir diyorlar aydınlatır mısınız?
Sıfırdan diziyorum,mantıklı değil gibi evet bende farkındayım ama biraz enayilik gibi geliyor çünkü aaa oyunlar oynamıyorum.Değer hocam günümüzde 8gb almak hiç mantıklı değil. anakartın nedir
Teşekkür ederim PCI sürümün 3.0 ise 8GB alma denildi de bana.16 nın çoğunu kullanamayacağım için boş para israfı gibi geliyor bana ya.Eğer bütçe yetiyorsa 16gb alın ne olursa olsun. 8gb Reliable değil. hem satarken hemde belirli kullanımlarda yüksek Vram olması önemli olur sizin için. Pci sürümü dedikleri ney hakkında bahsettiklerine bağlı. Günümüzdeki anakartların %70-80 ni sıkıntı çıkarmadan çalıştırır.
bir şey olmaz hocam her türlü 16gb alın ama diğer parçalarınızıda yazarmısınız darboğaz vb olmasın. 2k kullanmayacaksanız olma ihtimali yüksekTeşekkür ederim PCI sürümün 3.0 ise 8GB alma denildi de bana.16 nın çoğunu kullanamayacağım için boş para israfı gibi geliyor bana ya.
Teşekkür ederim PCI sürümün 3.0 ise 8GB alma denildi de bana.16 nın çoğunu kullanamayacağım için boş para israfı gibi geliyor bana ya.
Tabii hocam.bir şey olmaz hocam her türlü 16gb alın ama diğer parçalarınızıda yazarmısınız darboğaz vb olmasın. 2k kullanmayacaksanız olma ihtimali yüksek
Ağzınıza sağlık hocam ama ben hikayeli oyun oynamıyorum oynamam da.Alıntıyı görüntüle
pcie 3.0 olsa bile kart normal şekilde çalışır. ama bant genişliği daraldığı için yer yer fps dropları yersiniz ve %1 fpsler düşük kalabilir. şuanda en stabil pcie 4.0 da çalışıyor AMD kartlar. 16gb hepsini kullanmasanız bile piyasa çok kötü. 1080p de bile çoğu oyun 10gb vram tüketebiliyor grafikleri yükseğe alınca. ayrıca olsa bi video editleme gibi işlere giriştiğiniz zamanda Vram kısıtlamasına takılmassınız. satarkende aynı zamanda 16gb daha ileriye yönük olur ve kolay elinizden çıkar.
Hikaye oyun oynamanız kaynaklı sölemedim. attığım foto pcie versiyon örneklemesi için. Fps oranları aynı ama %1 ler daha iyi pci4 de. siz ne olursa olsun bütçeniz yetiyorsa 16 alın. dediğim gibi olası bi durumda video editleme işine girerseniz, yada oldu girmediniz ilerki senelerde oyun oynicaksınız diyelim. şuanki yeni çıkan oyunlar 1080p ultrada bile genel olarak 9 ila 10 arası Vram tüketimi kullanmakta. 8gb vramli ekran kartı yetersiz kalınca yük Ram ve SSD ye biner ve bu bilgisayar sağlığı için uzun vadede iyi değil. eğer 16 alırsanız bilgisayarınız daha rahat ve ferah bi şekilde çalışırken başka parçalarada yük bindirmeye çalışmaz.Tabii hocam.
9060xt
7800x3d
Kingston NV3 SNV3S
Lian Li Vector 100R
Thermalright Peerless Assassin 120 SE
anakart ve rame karar vermedim hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ağzınıza sağlık hocam ama ben hikayeli oyun oynamıyorum oynamam da.
Teşekkür ederim hocam.Hikaye oyun oynamanız kaynaklı sölemedim. attığım foto pcie versiyon örneklemesi için. Fps oranları aynı ama %1 ler daha iyi pci4 de. siz ne olursa olsun bütçeniz yetiyorsa 16 alın. dediğim gibi olası bi durumda video editleme işine girerseniz, yada oldu girmediniz ilerki senelerde oyun oynicaksınız diyelim. şuanki yeni çıkan oyunlar 1080p ultrada bile genel olarak 9 ila 10 arası Vram tüketimi kullanmakta. 8gb vramli ekran kartı yetersiz kalınca yük Ram ve SSD ye biner ve bu bilgisayar sağlığı için uzun vadede iyi değil. eğer 16 alırsanız bilgisayarınız daha rahat ve ferah bi şekilde çalışırken başka parçalarada yük bindirmeye çalışmaz.
Yardım edebildiysem ne mutlu bana. Şimdiden hayırlı olsun hocam.Teşekkür ederim hocam.
Saolun hocam daha iyileri sizin olsun hocam.Yardım edebildiysem ne mutlu bana. Şimdiden hayırlı olsun hocam.
Daha iyileri sizin olsun hocam teşekkürler.Ayrıca yaza alıyorumkesinlikle 16gb almalısınız 5060 sistem almıştım 8gb vram 1080p kullandığım için yetiyor gibiydi ama oyunlarda ekran kartı vram kullanımım 7.500mb 7700mb seviyelerinde geziyordu yani bence şu an minimum 12 ideal de 16gb vram olması lazım diye düşünüyorum. Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileği ile