❌İndirim Bitti! Green Striker Fanlı 800 W ATX Oyuncu Kasası 3565TL

Ya hesap mı? dostum sen pek iyi değilsin bence.

Neyse gelelim PSU konusuna. CWT üretimi olduğunu kim söylüyor? bana CWT üretimi olduğuna dair tek bir kanıt, teknik veri, delil gösterebilir misin?

Ayrıca sanki techpowerup gibi bu işi bilimsel ve teknik anlamda en üst seviyede yapan birilerini önermiş gibi iron tier list e bak demen de inanılmaz komik. O tier list senin benim gibi birinin internette ki sınırlı verilerle araştırma yaparak ortaya koyduğu bir list o kadar, daha ötesi yok ve %100 güvenilirliği de yok.

Hadi neyse ucundan kıyısından referans almaya kalksan bile o tier list de 800W lara dair tek bir bilgi ve kaynak yok, adam bile üstünü çizmiş 800W ın.

Kafanızdan kalite üretmeye devam edin ama millete bunu pazarlamayın lütfen, PSU çocuk oyuncağı değil milletin vebaline girmeyin.
Bence tartışmayı biraz fazla uzatıyoruz. İsteyen kendi kararını verip deneyimleyebilir, yaşayarak öğreniliyor böyle şeyler

Ya hesap mı? dostum sen pek iyi değilsin bence.

Neyse gelelim PSU konusuna. CWT üretimi olduğunu kim söylüyor? bana CWT üretimi olduğuna dair tek bir kanıt, teknik veri, delil gösterebilir misin?

Ayrıca sanki techpowerup gibi bu işi bilimsel ve teknik anlamda en üst seviyede yapan birilerini önermiş gibi iron tier list e bak demen de inanılmaz komik. O tier list senin benim gibi birinin internette ki sınırlı verilerle araştırma yaparak ortaya koyduğu bir list o kadar, daha ötesi yok ve %100 güvenilirliği de yok.

Hadi neyse ucundan kıyısından referans almaya kalksan bile o tier list de 800W lara dair tek bir bilgi ve kaynak yok, adam bile üstünü çizmiş 800W ın.

Kafanızdan kalite üretmeye devam edin ama millete bunu pazarlamayın lütfen, PSU çocuk oyuncağı değil milletin vebaline girmeyin.
Psu tierlist sahibi Yusuf hoca 2768 liraya indirim diye paylaşmış 3 ay önce:

Psu tierlist sahibi Yusuf hoca 2768 liraya indirim diye paylaşmış 3 ay önce:
İkisini de engelleyip geçtim. C+ bir PSU'ya saatli bomba diyen adamla hiç tartışamam. Üstelik aşağıdaki özellikleri kesinleşmiş bir PSU'ya saatli bomba diyen birinin seviyesine hiç inmemek lazım. Debelenip dursunlar.

Ürün Tier C bu fiyata rakibi çok az. %89 yüksek verimlilik, Dual Supervisor chip, 16 awg kablo, giriş bölümünde çift katmanlı EMI/RFI filtrelemesi, DC-DC + Senkron Doğrultucu, Double Forward, Taiwan SamXon 105°C, Voltaj regülasyonu12V: <%1 — 3.3V/5V: <%2, OVP, UVP, OCP, OPP, SCP, OTP, NLO, SIP, Aktif PFC >0.90 (%20–100 yük) özellikleri var. Orta bütçe için çoğu bilgisayarda güvenle kullanılabilir. Bu fiyata bul bir tane rakip tartışalım.

2010 görünümlü kasa ama type c bile koymuşlar
İlk aklıma gelen şeyi yazmışsın hocam valla :)Zalman Z11Plus' ım vardı temizlemek tam bir eziyetti. Böyle çok girintili çıkıntılı kasalar tozlandımı işkenceye dönüşüyor. Akvaryum kasanın gözünü seveyim.

Buna RGB olmayan fanlar takıp delikanlı bir sistem kurulabilir. Ben beğendim. Fiyatı da güzel. Keşke ışıksız fanlarla gelse.

Işık kapatılamaz mı hocam merak ettiğim için soruyorum
Düğmede istemiyoruz hocam ışığa karşıyım. Işık led yongası kesinlikle olmaması gerekiyor. ;) TD500 V2 kullanıyorum suan ısıkları kapattım ilk açılışta ışık falan çıkıp masaüstü gelene kadar yanıp sönüyor ona bile deli oluyorum.

Düğmede istemiyoruz hocam ışığa karşıyım. Işık led yongası kesinlikle olmaması gerekiyor. ;) TD500 V2 kullanıyorum suan ısıkları kapattım ilk açılışta ışık falan çıkıp masaüstü gelene kadar yanıp sönüyor ona bile deli oluyorum.
migren de var mı hocam? bende bir dönemler öyleydim

Banı yiyince yan hesapla gelmiş iki gözümün çiçeği. Gel sana biraz daha bilgisayar nasıl kullanılır araştırma nasıl yapılır öğreteyim.

Ürünü kendi sitesinde bulamamışsın. Ama ben buldum :)

Ürün CWT üretimli ve birçok marka bu firmaya PSU ürettiriyor.
Model CWT üretimi değil. Jiumeng/Yijian üretimli bir model. Zalman'ın çoğu güç kaynağını üreten bir üretici kendisi.

Detaylı testleri yok. Regülasyonu gevşek sadece o belli. Bomba değildir orası ayrı. Zaten bomba güç kaynağı olabilmek için tasarımın sıkıntılı olması lazım.

Ayrıca lütfen açıklama kısımlarını okuyun.

1775139673713.webp

Mesela Green'i ilk tier list'e eklediğimde Tier'i C+'dı fakat sonradan amatörde olsa testini bulunca fikrim değişti ve C tier'e koydum. Profesyonel test verisi çıkmadığı sürece net bir şey söylenemez.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya dostum allah aşkına bırakın saçma sapan marka övücülüğünü bu da son yılların modası oldu...

Piyasada athlon işlemciler, ATI ekran kartları olduğu zamanlardan beri yani yaklaşık 16-17 yıldır donanımlarla iç içeyim ilk defa green strike diye bir marka duyuyorum üstelik marka ''oldukça kaliteli'' vay be.

Çin de fason ürettirip üzerine etiket atılan markalardan biri işte bunu oldukça kaliteli diye pazarlamanın bir anlamı yok.

Adamların kendi sitesinde bile 800W güç kaynağı listelenmemiş, yok yani öyle bir PSU.

Ayrıca ''oldukça kaliteli'' dediğin PSU CLEAResult un sitesinde de listelenmemiş.

80 Plus'a kayıtlı olmanın hiçbir anlamı yok. Kalite belirlemiyor. Zaten APFC'li bir güç kaynağı için 80 Plus sertifikasını alabilmek oldukça basit.

Neredeyse tüm markalar zaten Çin'de ürettirip marka yapıştırıp satıyor. Koskoca CWT bile Çin'li örneğin. Yani dediğinizin pek bir geçerliliği yok. Önemli olan model, nerede üretildiği değil.

Son düzenleme:
Model CWT üretimi değil. Jiumeng/Yijian üretimli bir model. Zalman'ın çoğu güç kaynağını üreten bir üretici kendisi.

Detaylı testleri yok. Regülasyonu gevşek sadece o belli. Bomba değildir orası ayrı. Zaten bomba güç kaynağı olabilmek için tasarımın sıkıntılı olması lazım.

Ayrıca lütfen açıklama kısımlarını okuyun.

Alıntıyı görüntüle

80 Plus'a kayıtlı olmanın hiçbir anlamı yok. Kalite belirlemiyor. Zaten APFC'li bir güç kaynağı için 80 Plus sertifikasını alabilmek oldukça basit.

Neredeyse tüm markalar zaten Çin'de ürettirip marka yapıştırıp satıyor. Koskoca CWT bile Çin'li örneğin. Yani dediğinizin pek bir geçerliliği yok. Önemli olan model, nerede üretildiği değil.
Elektronik bilen biri olarak söylüyorum bence fiyatına göre kaliteli ve performanslı bir psu , içindeki trafoları kapasitörleri çipleri falan gayet kaliteli giriş katında 105 derece kondansatör ile giriş dalgalanmasını halletmişler ayrıca güzel bir bobinle desteklemişler , 2 aliminyum blok arasında orta-düşük arası bir kapasitör kullanılmış ama zaten alanları gayet geniş olduğu için bunlar bile yeterli , mosfetler ısınmasın diye soğutucu aliminyumların üzerine kanat yapmışlar ki fan havayı vurunca daha iyi soğutsun güzel düşünülmüş onun dışında çıkış katı (12v 5v vs.) gayet yapılı gözüküyor , sonuç olarak bu fiyata 800w performansta bu kalitede bir psu bulamazsınız ha ömürlük diyemem elektronik şans işidir ileriki zamanlarda bir sorunu çıkabilir ama buradan bakınca hiç öyle görünmüyor bence alınır

Elektronik bilen biri olarak söylüyorum bence fiyatına göre kaliteli ve performanslı bir psu , içindeki trafoları kapasitörleri çipleri falan gayet kaliteli giriş katında 105 derece kondansatör ile giriş dalgalanmasını halletmişler ayrıca güzel bir bobinle desteklemişler , 2 aliminyum blok arasında orta-düşük arası bir kapasitör kullanılmış ama zaten alanları gayet geniş olduğu için bunlar bile yeterli , mosfetler ısınmasın diye soğutucu aliminyumların üzerine kanat yapmışlar ki fan havayı vurunca daha iyi soğutsun güzel düşünülmüş onun dışında çıkış katı (12v 5v vs.) gayet yapılı gözüküyor , sonuç olarak bu fiyata 800w performansta bu kalitede bir psu bulamazsınız ha ömürlük diyemem elektronik şans işidir ileriki zamanlarda bir sorunu çıkabilir ama buradan bakınca hiç öyle görünmüyor bence alınır
Ortadaki kapasitörlerden 1 tanesi ChengX. Alt seviye direkt ama çok bir önemi yok zaten. Muhtemelen 5VSB hattının loop döngüsünde rol alıyordur.

1775143928947.webp

Kapasitörlerin 105 derece olması çok büyük bir nimet değil. Zaten bu segmentte 85 derece olan çok az güç kaynağı var. XPG Kyber, MSI MAG A550BN, A500/600DN gibi gibi. Paralel kullanılması biraz daha iyi tek bulk kapasitöre göre. Kapasitörler üzerindeki stres miktarını azaltır.

Kanat kısmı her güç kaynağı için geçerli. Pek önemli bir detay değil. Hatta ikincil hattın soğutucusunun büyük olması güç kaynağının pasif doğrultma kullanma olasılığını arttırıyor. Senkron doğrultma kullansaydı minnacık aliminyum blok bile yetiyor. Örnek:

1775143510947.webp

Yarı senkron doğrultma da olabilir.

Loop döngüsü de muazzam değil. Ortalama yükte bile 12V hattı 11.8V'a geriliyor. Voltaj regülasyonu gevşek yani. Ya üretici bunu bilerek yapmış ya da loop döngüsünde bir sıkıntı var. Belki Duty cycle limitine takılıyor olabilir bilmiyorum. Bu platformu kullanan başka güç kaynağı görmedim.

Ortadaki kapasitörlerden 1 tanesi ChengX. Alt seviye direkt ama çok bir önemi yok zaten. Muhtemelen 5VSB hattının loop döngüsünde rol alıyordur.

Alıntıyı görüntüle

Kapasitörlerin 105 derece olması çok büyük bir nimet değil. Zaten bu segmentte 85 derece olan çok az güç kaynağı var. XPG Kyber, MSI MAG A550BN, A500/600DN gibi gibi. Paralel kullanılması biraz daha iyi tek bulk kapasitöre göre. Kapasitörler üzerindeki stres miktarını azaltır.

Kanat kısmı her güç kaynağı için geçerli. Pek önemli bir detay değil. Hatta ikincil hattın soğutucusunun büyük olması güç kaynağının pasif doğrultma kullanma olasılığını arttırıyor. Senkron doğrultma kullansaydı minnacık aliminyum blok bile yetiyor. Örnek:

Alıntıyı görüntüle

Yarı senkron doğrultma da olabilir.

Loop döngüsü de muazzam değil. Ortalama yükte bile 12V hattı 11.8V'a geriliyor. Voltaj regülasyonu gevşek yani. Ya üretici bunu bilerek yapmış ya da loop döngüsünde bir sıkıntı var. Belki Duty cycle limitine takılıyor olabilir bilmiyorum. Bu platformu kullanan başka güç kaynağı görmedim.
Zaten fiyatına göre diyorum yoksa dediğin gibi aham şaham bir şey değil ama hala 3klık psuların çıkışında bile dandik kapasitörler var şu fiyatta iyi bir psu ben mühendisliğini inceledim sadece , voltaj gerileme olayını üretici bence bilerek yapmıştır ucuz etin yahnisi hesabı yani

aslında direk bu psuların devre şemasını falan bulmak lazım varsa öyle bir şey baya iyi olur

Geri