100.000-130.000 Civarlarında Sistem Önerisi Lazım!

TigerAxe

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
130.000
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3-4 yıl önce aldığım Donanım Arşivi sistemi artık hem iş hem oyun tarafında yetersiz kalıyor. Piyasadan uzun süredir uzağım, güncel performans değerlerini çok takip edemedim.

Ortalama 100-130 bin TL bandında (5-10 bin TL oynaması sorun olmaz) sistem önerisi olan var mı? AMD tarafında FSR 3.0 ile yaşadığım görüntü sorunları (çamurlaşma vs.) nedeniyle biraz soğudum, o yüzden önceliğim RTX 5070 Ti tarafı. RAM tarafında ise mutlaka 32 GB ve üzeri bir yapı istiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3-4 yıl önce aldığım Donanım Arşivi sistemi artık hem iş hem oyun tarafında yetersiz kalıyor. Piyasadan uzun süredir uzağım, güncel performans değerlerini çok takip edemedim.

Ortalama 100-130 bin TL bandında (5-10 bin TL oynaması sorun olmaz) sistem önerisi olan var mı? AMD tarafında FSR 3.0 ile yaşadığım görüntü sorunları (çamurlaşma vs.) nedeniyle biraz soğudum, o yüzden önceliğim RTX 5070 Ti tarafı. RAM tarafında ise mutlaka 32 GB ve üzeri bir yapı istiyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Tek tek mi toplayacaksın, yoksa hazır sistem olarak mı istiyorsun ?

Anakart: MSI B850 Mag Tomahawk Max WIFI
İşlemci: 9700x (Çok hard fps oynamıyosan x3d işlemciye gerek yok 9700x bile 500 600 fps veriyor cs2 valorantta)
Ram: Patriot Viper venom 6000 mhz cl30 ( 2tane al)
SSD: Corsair MP600 Pro NH 1TB (Dramli Phison E18 kontrolcü kullanıyor üst seviye)
Soğutucu: Phantom SPirit 120SE veya Peerless Assasin 120SE
Ekran Kartı: Gainward RTX 5070Ti Phoenix-S
PSU: Corsair RM850x veya MSI MPG A1000GS(indirimde şuan)
KASA: senin tercihine kalmış tüm bileşenler üst düzey çer çöp OEM paketlere yönelmeyiniz lütfen işlemci ekran kartı koyup kalan tüm bileşenleri en dandiklerinden koyuyorlar. Bu bileşenler kasa hariç 115e geliyor galiba.

İşlemci: 9700x (Çok hard fps oynamıyosan x3d işlemciye gerek yok 9700x bile 500 600 fps veriyor cs2 valorantta)
SSD: Corsair MP600 Pro NH 1TB (Dramli Phison E18 kontrolcü kullanıyor üst seviye)
KASA: senin tercihine kalmış tüm bileşenler üst düzey çer çöp OEM paketlere yönelmeyiniz lütfen işlemci ekran kartı koyup kalan tüm bileşenleri en dandiklerinden koyuyorlar. Bu bileşenler kasa hariç 115e geliyor galiba.
9700xe 3K verip PS120 yada PA120 almazdım 3K daha koyup warframe pro alırım bir dahada soğutucunun yüzüne bakmam

Güzel duruyor hocam bunu not ediyorum kenara, emeğiniz için teşekkür ederim. Bir kaç kişiden daha cevap aldıktan sonra kafamı toparlayıp bir bakınacağım.

9700xe 3K verip PS120 yada PA120 almazdım 3K daha koyup warframe pro alırım bir dahada soğutucunun yüzüne bakmam
Bir işlemci hava soğutmayla da soğuyabilirken neden fazla para verip sıvı soğutucu alsın pompa sesinden kafası şişsin adamın Phantom Spiritle bile 65 70i geçmeyecek zaten

Bir işlemci hava soğutmayla da soğuyabilirken neden fazla para verip sıvı soğutucu alsın pompa sesinden kafası şişsin adamın Phantom Spiritle bile 65 70i geçmeyecek zaten
Pompa sesinden kafa şişmesi mi? :D @igito pompa sesini duyuyor musun?

Pompası kaliteli, sesi duyulmayacak şekilde F/P Sıvı soğutmalar mevcut.
Estetik olarak da zaten sıvı soğutma daha güzel olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güzel duruyor hocam bunu not ediyorum kenara, emeğiniz için teşekkür ederim. Bir kaç kişiden daha cevap aldıktan sonra kafamı toparlayıp bir bakınacağım.
Sistem genel olarak iyi ama daha kaliteli, overclock da yapabileceğin Ram tavsiye ederim.

Sistem genel olarak iyi ama daha kaliteli, overclock da yapabileceğin Ram tavsiye ederim.
Hynix modül zaten gayet oc yapılabilir ramler.

Overclock işlerine hiçbir zaman girişmedim. Zaten iş yoğunluğu gereği artık bilgisayarın yüzüne bakamıyorum. Ancak oyun oynamıyorum da değil; geleceğe yönelik beklediğim çok güzel oyunlar var. Overclock benim için yaşanmayacak bir mevzu şu anlık (Fabrika çıkışı olmadığı sürece) parçalar uzun ömürlü olsun yeterli. Ancak tavsiyenizi dikkate alacağım kesinlikle, teşekkür ederim.

Hynix modül zaten gayet oc yapılabilir ramler.
Daha sorunsuz ramler den alabilir.
Direkt SK Hynix in kendi ram i Klevv bakabilir mesela. A-Die çıkarsa çok güzel timings ayarları ile uçurur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,202,802
Üyeler
191,169
Son üye
abdprox
Geri