DirectX Hatası Nolur Yardım Edin Deliricem!

Quilms

80+
Reaksiyon skoru
0
1060'dan 1080 ti lightning z modeline geçtim. 750 watt psum var, ekran kartını alalı 3-4 gün oluyor ve ilk aldığım gün hiçbir sorun yaşamadan ddu ile bütün driverları silip en güncel driverı temiz kurulum yaptım ve kullanmaya başladım. Daha sonra fivem oynarken oyun birdenbire donmaya başladı, oyuna giriyorum 20-30 saniye sonra oyun sadece donuyo ve yanıt verilemiyorda kalıyor ve oyunu kapatmam gerekiyordu. Bayağı bir uğraştım bu sorunu oyunu tamamen silip temiz kurulum yaparak çözdüm. Bugün tekrardan sorun başladı ve diğer oyunlardada crash atmaya ve directx hatası vermeye başladı. 2 gündür chat gpt yardımıyla verilen hatayı düzeltmeye çalışıyorum, denemediğim yöntem kalmadı kafayı yiycem gerçekten nolur anlayan bilen biri yardımcı olsun. Bana burdan veya discorddan .quilms ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
1060'dan 1080 ti lightning z modeline geçtim. 750 watt psum var, ekran kartını alalı 3-4 gün oluyor ve ilk aldığım gün hiçbir sorun yaşamadan ddu ile bütün driverları silip en güncel driverı temiz kurulum yaptım ve kullanmaya başladım. Daha sonra fivem oynarken oyun birdenbire donmaya başladı, oyuna giriyorum 20-30 saniye sonra oyun sadece donuyo ve yanıt verilemiyorda kalıyor ve oyunu kapatmam gerekiyordu. Bayağı bir uğraştım bu sorunu oyunu tamamen silip temiz kurulum yaparak çözdüm. Bugün tekrardan sorun başladı ve diğer oyunlardada crash atmaya ve directx hatası vermeye başladı. 2 gündür chat gpt yardımıyla verilen hatayı düzeltmeye çalışıyorum, denemediğim yöntem kalmadı kafayı yiycem gerçekten nolur anlayan bilen biri yardımcı olsun. Bana burdan veya discorddan .quilms ulaşabilirsiniz.
Verdiği hatanın ssini ekle

hatayı ney göster , power tam adını söyler misin. psu 750w olması bir şey değiştirmiyor , dandik markaysa anlık watt sıçramalarını bazıları kaldıramıyor.

farklı oyunlardada test et bakalım onlarda aynı sorunlar çıkacak mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En temizi temiz bir format çak , DDU ile bazen her şey silinmiyor ve yarım kalmış driver üzerine bu yeni driver indirince kafayı yiyebiliyor.
Format atmadıysan onu bir dene @Quilms

Son düzenleme:
fotoğraf ekleyemedim nasıl yapıcam
Verdiği hatanın ssini ekle

hatayı ney göster , power tam adını söyler misin. psu 750w olması bir şey değiştirmiyor , dandik markaysa anlık watt sıçramalarını bazıları kaldıramıyor.

farklı oyunlardada test et bakalım onlarda aynı sorunlar çıkacak mı

En temizi temiz bir format çak , DDU ile bazen her şey silinmiyor ve yarım kalmış driver üzerine bu yeni driver indirince kafayı yiyebiliyor.
Format atmadıysan onu bir dene @Quilms
diğer oyunlardada aynı sorun yaşanıyor, fc26 da chatgpt nin söylemesi üzerine underclock yaptım -200 core clock -500 memory clock %75 power limit. Bu ayarları yapınca sistem oyunu oynamama izin verdi, 1 maç attım tam maç biterken gol atınca gol tekrarını izlerken kamera değişince crash attı anlık ekran kartı watt kullanımı 110 civarından 300 küsüre çıktı sonra crash yedim zaten.

%90 ekran kartı veya psu kaynaklı.

Furmark aç
5-10 dk çalıştır
Eğer crash yaparsa kart veya PSU

OCCT POWER TEST YAP
Eğer kapanır/reset atarsa PSU

temiz format çak bi belki driverlardada sorun çıkabilir

ikinci el kartlarda bu sıkıntılar çok oluyor , kart stabil değil ve vramlerde problem var muhtemelen

Bu kartlar artık çok yaşlı

VRAM hatası, Yük altında çökme, DirectX error gibi sorunlar çok çıkabiliyor.

PSU Modelini tam söyle

Son düzenleme:
OCCT aç tek tek test et önce psuyu sonra gpuyu sok yüke ısıları izle

Furmark aç
5-10 dk çalıştır

OCCT POWER TEST YAP

ikinci el kartlarda bu sıkıntılar çok oluyor , kart stabil değil ve vramlerde problem var muhtemelen

PSU Modelini tam söyle
Psu modelimi tam bilmiyorum uyduruk bir markaydı sanırım ama 750 watt olduğunu biliyorum artı 80 bronz olması lazım

Eski sürüm driver kurar mısın? güncel driver desteği kesildi o kartın hangi sürümü kurdun?

Psu modelimi tam bilmiyorum uyduruk bir markaydı sanırım ama 750 watt olduğunu biliyorum artı 80 bronz olması lazım
Dediğim gibi psuyu teste sok sonrada ekran kartını

Eski sürüm driver kurar mısın? güncel driver desteği kesildi o kartın hangi sürümü kurdun?
Eski sürüm driver kurdum, chatgpt nin önerdiği 2 driver denedim eski olarak biri 2023 diğeri 2024 tarihliydi en stabil çalışan driverlar olduğunu söyledi. Onları kurduğumda yine sorun geçmediği için en son sürümü kullanıyorum şuan ocak ayında çıkan

Furmark aç
5-10 dk çalıştır

OCCT POWER TEST YAP

PSU Modelini tam söyle
34 dakika OOCT test yaptım bir sorun çıkmadı ekran kartı tarafında, chatgpt'ye ekran kartının test sonuçlarını yazdım stabil bir şekilde testte 300watt çekiyodu ekran kartından durum böyle olunca psu yu teste sokmana gerek yok dedi. Ekran kartı max 68 derece gördü testte ve not kısmında bir hata yoktu sorunsuz geçti

Dediğim gibi psuyu teste sok sonrada ekran kartını
Ekran kartı sorunsuz geçti testten

drıverdan dolayı donanımsal bırsey yoktur buyuk ıhtımalle suankını sıl aynısını tekrar kur eger sorun devam ederse bır oncekını kur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,909
Üyeler
191,181
Son üye
LynxKN
Geri