Selam, ilk motor tecrüben olacağı için supersportlara yönelme, her yeri grenaj olduğu için bir düşsen maliyeti çok yüksek olacak, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Saydığın motorların hepsi çin veya hint malı, bayiden çıkartıp satayım desen fiyat yarı yarıya düşecek, 2.el temiz bir şey alman daha iyi olur. Ayrıca o kadar bütçen varsa temiz bir MT25 bakabilirsin 2.el olarak, japon motorları her zaman daha iyidir. Ayrıca çin malı motorlar fiyatı itibariyle avantajlı görünür ama iş yedek parçaya geldiği zaman fiyatları çok pahalıdır, servis bakımları çok pahalıdır, yani ucuza aldım dersin ama o parayı senden fazlasıyla çıkarırlar. Japon motorları dayanıklılığı ve minimum kroniksizliği ile bilinir, ilk motorun alacak iyi bir şey al sonra motordan soğuma. Ayrıca saydığın motorların hepsi tek silindir, sana önerdiğim MT25 çift silindir. Konuyu iyi özetlediğimi düşünüyorum, ayrıca full ekipman almanı da şiddetle tavsiye ediyorum, sakın göz ardı etme alacağın motordan daha önemli bir durum. Bir yerden de eğitim alsan oda çok hoş olur. ( Kendi can ve mal güvenliğin için) kaafana bir şey takılırsa özelden sorabilirsin kardeşim.