Yardım Sıvı soğutma segment farkı önemlimi?

loewry

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,343
beyler merak ettiğim konu şu. Örneğin benim işlemcim 9800x3d kule tipi ile bile soğutuyorum. Estetik açıdan sıvı soğutma geçmeyi düşünüyorumda diyorum 3-4k lık sıvı soğutma ile 7-8k hatta 10k lık lian li hydroshiftler arasında en büyük fark nedir. Benim için 3-5 derece daha serin olması önemli değil çünkü zaten kule tipi bile 70 derecede tutuyor işlemcimi. ortalama olarak artic liquid freezer 3 pro falan alsam 5.5k bandında uzun ömürlü olur mu? Bana 3-4 sene gidecek arıza yapmayacak güvenilir sağlam bir model lazım. o yüzden 3-4k lık modeller pek güven vermiyor. thermalright artic liquid veya lianli falan bakıyorum.

Son düzenleme:
max bütçe nedir ona göre sekillendirelim
Önerileri

beyler merak ettiğim konu şu. Örneğin benim işlemcim 9800x3d kule tipi ile bile soğutuyorum. Estetik açıdan sıvı soğutma geçmeyi düşünüyorumda diyorum 3-4k lık sıvı soğutma ile 7-8k hatta 10k lık lian li hydroshiftler arasında en büyük fark nedir. Benim için 3-5 derece daha serin olması önemli değil çünkü zaten kule tipi bile 70 derecede tutuyor işlemcimi. ortalama olarak artic liquid freezer 3 pro falan alsam 5.5k bandında uzun ömürlü olur mu? Bana 3-4 sene gidecek arıza yapmayacak güvenilir sağlam bir model lazım. o yüzden 3-4k lık modeller pek güven vermiyor. thermalright artic liquid veya lianli falan bakıyorum.
Pompa kaliten artıyor fan kalitesi artıyor(bazen) radyatör parça kalitesi vs artıyor marka sızmalara karşı garanti vs veriyorsa arkasında duruyor ki bence sıvı soğutma alınacaksa bakılması gereken en önemli kısım bu markanın desteği var mı yoksa almanızı önermem düz kuletipi soğutmada fan alıp değiştirince ömrü 10 sene uzuyor ama sıvı soğutmada pompa var radyatör var fanı var Vs vs daha karmaşık

Core olanlar psu larda kırpılmış model oluyordu diye hatırlıyorum buda aynı şekildir muhtemelen ben vermem o parayı. Thermalright kötü durmuyor.
tierlistlerde en başarılı olarak sizin attığınız galahad 2 lite duruyor alınır mı? uzun vadeli üzermi

Sırf görüntü için tercih edilir kesinlikle. Performansı geç. Dediğin gibi hava soğutucu da 70 derece oluyor. Hadi sıvı soğutucu da olsun 60-65. Ama verdiği duruş, görüntü her türlü değer.

max bütçe nedir ona göre sekillendirelim
Önerileri
max bütçe 10k ya kadar var fakat bana uzun ömürlü ve rgb olması yeterli galahad 2 lite güzel duruyor aslında f/p olarak

max bütçe 10k ya kadar var fakat bana uzun ömürlü ve rgb olması yeterli galahad 2 lite güzel duruyor aslında f/p olarak

Bunlara bir göz atın derim ;

Bunlara bir göz atın derim ;

beyaz olmaz hocam
Post automatically merged:

Almışken ekranlı bir şey al. Thermalright gibi ürünleri.
ekranlı olunca 8k yı buluyor güzel bir şey gerek var mı diye sorguluyorum

Geri