1500-2000TL arası gündelik - oyun klavye önerisi

Faruköse

80+
Reaksiyon skoru
16
%100 olsun istiyorum , rgb renkleri güzel görünüşlü olsun, bir de red switch’di galiba çok ses çıkarsın istemiyorum. Son olarak böyle sağ üstünde ses açma kapama gibi tuşları olsa süper olur. Var mıdır bu özelliklere göre bir klavye. Bütçeyi az daha aşarim. Genel de oyun oynarım ama zevkine genel de gündelik isler yaparım

Valla bunlara uyan Monster Pusat K3 Pro var 3 yıldır kullanıyorum üstüne kola da döküldü sıkıntı yaratmadı bilek desteği de var. Lakin ses konusunda red switch olmasına rağmen çok ses çıkartıyor. Bir sürü animasyonlu ışık modu var. Şahsen 3 yıldır hala alışamadım yazma konusunda. Ama belki senin açından hiçbir sıkıntı yaşatmaz. Şu anda 2.5k ama daha iyi öneriler gelebilir belki. Yine de aklında bulunsun.

Valla bunlara uyan Monster Pusat K3 Pro var 3 yıldır kullanıyorum üstüne kola da döküldü sıkıntı yaratmadı bilek desteği de var. Lakin ses konusunda red switch olmasına rağmen çok ses çıkartıyor. Bir sürü animasyonlu ışık modu var. Şahsen 3 yıldır hala alışamadım yazma konusunda. Ama belki senin açından hiçbir sıkıntı yaşatmaz. Şu anda 2.5k ama daha iyi öneriler gelebilir belki. Yine de aklında bulunsun.

Aynen öyle hocam. Ben aktif monster pusat k3 pro yu kullanıyorum. Aşırı güzel. Siz monster ın linçlendiğine bakmayın. Ama 2500tl yi buna vermenize gerek yok. İllaki bir zaman indirime giriyor. 2000e düşüyor. Ben 1600tl ye 12 taksit imkanıyla almıştım. Sunduklarıyla beraber acayip f/p oluyo.

Bütçeyi ₺1000 çıkarıp Pusat Rapid almak daha mantıklı. N11 yeni üye veya uzun süre alışveriş yapmayanlara ₺150-500 arası kupon da verebiliyor.

Bu arada siyahı da var, rengini seçebilirsin. Ayrıca belirteyim Monster klavyelerin diğer bir sıkıntısı switch değiştirmeye izin vermiyor. Yani bir switch çift basma yaşarsa, yeni klavye almanız gerekiyor. İnsanların Çinli marka klavye kullanması da bu hotswap konusunda neredeyse hepsi özgür durumda. Switch mi bozuldu yenisini veya daha kaliteli switch alabiliyorsunuz. Veya switchin sesini beğenmediniz daha sessiz, daha pahalı yani kaliteli switch de alıp takabiliyorsunuz. Monster'da bu yok, klavye bozulduysa yenisi.

q5yzlhz.png

Tek sıkıntısı istediğiniz ses tekerleği yok. Ama inanın ben tekerlekli klavyeler de kullandım. Genelde kulaklıkta (ses kartı ve IEM ikilisi) %40 seste kullanıyorum. Hoparlör ise anakartın ses kartına bağlı olduğundan %100 ve ekolayzer ayarları ile yeterli sesi veriyor. Yani Klavyeden ses ayarını hiç kurcalamıyorum. Çok nadir bazı oyun veya videolarda ses yetmezse FN+F kombinasyonları ile sesi artırıyorum. Yani kağıt üstünde çok konforlu gibi gözükse de hiç kullanmadığınız bir tuş. Bence kaliteli switch, daha uzun ömürden dolayı ses tekerleği görmezden gelinebilir.

Pusat K3 eski bir ürün, ayrıca bunlar da fason üretim. Monster biraz daha özense de fare, klavye, gamepad ürünlerinin ilk örneklerinde bir sürü sorun yaşayan kullanıcı var. Rapid en azından yeni ve 80 milyon ömür sunuyor, switchleri büyük ihtimalle daha kaliteli. K3 PRO'da çift basma sorunu yaşama ihtimali daha yüksek, ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi %100 klavye olmadığından fiyatı şişmiş durumda.

Ayrıca alınacaksa kendi sitesi değil yine N11 kuponları ile veya Bim'de de satıyorlarmış.

Önereyim mi diye düşündüm de ₺2000 ve altına Rampage %100 klavyeleri var. Ama switchleri kaliteli olmuyor. Pusat da muazzam demiyorum, ben yerinizde olsam %75 manyetik bir klavye alırdım mesela. Gamepower Tirus HE80, Havit KB904L, Howl75, GameRaider K1 He gibi ürünler alınabiliyor.

Tamamen göstermek amaçlı atıyorum. Kaliteleleri nasıldır bilmiyorum, ama mekanik switchler genelde ₺2500 altında çok iyi olmuyor. Keza bu markalar da pek tercih edilmiyor. Genelde ₺2000-3000 arası daha çok Aula %75 klavyeleri alınıyor.

Son düzenleme:
Geri