🔥İndirim 1ST PLAYER NGDP 1000W 80+ PLATINUM ATX3.1/PCle 5.1 GÜÇ KAYNAĞI 8.499TL

Ben iade edip 1st player alırdım o daha kaliteli bana göre birde 10 yıl garantisi olması çok iyi bir olay ömürlük psu oluyor.
Garantinin arkasında kim var ki sorun olursa arkasında duracak mı? Sisteme zarar gelecek bir hasar olursa tamam benden kaynaklı bu ödeme hasar gören parçaların telafisi için der mi yoksa “sizin tesisat bozukmuş kullanıcı hatası” diyip aylarca uğraştırır mı?

sağolun dostlar kalsın o zaman. Msi'ın servisleri ile iyi anılarım var sıkıntı olduğunda yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Garantinin arkasında kim var ki sorun olursa arkasında duracak mı? Sisteme zarar gelecek bir hasar olursa tamam benden kaynaklı bu ödeme hasar gören parçaların telafisi için der mi yoksa “sizin tesisat bozukmuş kullanıcı hatası” diyip aylarca uğraştırır mı?
Onu ben bilemem hocam; MSI'ın da teknik servisi rezalet, aynısını MSI hatta çoğu büyük firma için bile söyleyebiliriz. Cihazda 28,40 ms gibi çok sağlam bir hold-up time değeri var. Bu da demek oluyor ki elektrik hattınızdaki anlık sıçramalarda veya 'gitti-geldi' yapan kesintilerde PSU, adeta bir tampon bölge görevi görüyor. Sistemin şalterini hemen indirmediği için ne kendisi yoruluyor ne de parçaları tehlikeye atıyor. Uzun lafın kısası; hem PSU’nun kendi ömrü hem de sistemin sağlığı için iyi bir zırh görevi gördüğümü düşünüyorum ben.

Onu ben bilemem hocam; MSI'ın da teknik servisi rezalet, aynısını MSI hatta çoğu büyük firma için bile söyleyebiliriz. Cihazda 28,40 ms gibi çok sağlam bir hold-up time değeri var. Bu da demek oluyor ki elektrik hattınızdaki anlık sıçramalarda veya 'gitti-geldi' yapan kesintilerde PSU, adeta bir tampon bölge görevi görüyor. Sistemin şalterini hemen indirmediği için ne kendisi yoruluyor ne de parçaları tehlikeye atıyor. Uzun lafın kısası; hem PSU’nun kendi ömrü hem de sistemin sağlığı için iyi bir zırh görevi gördüğümü düşünüyorum ben.
Ürüne göre farklı yerler bakıyor genelde, neresi bakıyor oda önemli.

kaliteli PSUya benziyor illa ki de ozellikle 5000 serisi gpular biraz sorunlu. Dun redditte yabanci bir kullanici yeni uretim Nzxt C1000 psu icin rtx 5090 kullaniminda kablo yandi sikayeti yapmis. Nvidia kendi kablosunu da cikarmis galiba. Atx 3.2, PCIe 5.2 standardini mi beklemek lazim ki.
Kablo yanmasının en büyük sebebi kablonun kendisi ve montajı. O pinlerden 50A akım geçtiği için kablo biraz bile eksik temas etse o az temas eden noktalardan 50A geçirmeye çalışınca ortaya aşırı bir ısı çıkıyor, sonuç olarak kablo eriyor.

Kablo yanmasının en büyük sebebi kablonun kendisi ve montajı. O pinlerden 50A akım geçtiği için kablo biraz bile eksik temas etse o az temas eden noktalardan 50A geçirmeye çalışınca ortaya aşırı bir ısı çıkıyor, sonuç olarak kablo eriyor.
Bu en buyuk etkendir fakat kabloyu duzgun taktigini soyleyen ve psunun kendi kablosunu, gpunun kendi aparatini kullananlarda da bu raporlamalar oldu. Hatta baska forumda yanlis hatirlamiyorsam 5070 Ti gpusunun kablolari duzgun takmasina ragmen yandigini soyleyen okumustum. Dedigim gibi belki standardin yenilenmesi revize edilmesi gerekiyordur, atx 3.2, pcie 5.2 gibi. 6090 x2 guc tuketimiyle gelirse patlamayan psu kalmayacak galiba :)

FSP VITA-1000GM ATX12V V3.1 Power Supply 80 PLUS® Gold, 1000W, PFC Active den
geçmeye değer mi?

Bunu aldım ama daha sonra Enermax Revolution III 1000W(A tier) bu ürünün 5500 olduğunu gördüm. İptal edip Enermax mı alınmalı bu ürün fiyat farkını karşılayacak seviyede mi?

Geri