9800X3D RTX 5070 Ti 2K mı 4K mı

Hocam merhaba ufak bi detay ama belirtmek istedim ACDM modeli değilde AQDM olan seriyi alırsanız daha iyi olur hem sensör avantajı hemde bir kaç tane daha avantajı vardı bi değerlendirin derim
Öyle mi hocam hangisi daha yeni acaba? OLED’de yeni olan daha sorunsuz oluyor malum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada QD-OLED, Woled’den daha iyi diye biliyorum.

XG27AQWMG De öneriyorlar WOLED’miş.
Bahsettiğim buydu hocam yeni olan bu diye biliyorum daha iyi bir konfor alırsınız diye belirtmek istedim

Q serisi olsunda hz değerini istediğiniz monitörden seçebilirsiniz

Bahsettiğim buydu hocam yeni olan bu diye biliyorum daha iyi bir konfor alırsınız diye belirtmek istedim

Q serisi olsunda hz değerini istediğiniz monitörden seçebilirsiniz
Anladım hocam, yapay zekaya sorduğumda ise odan zifiri karanlık ise ACDMS serisi al ama ışık güneş yada ne bileyim lamba açık oturuyorsan AQWMG al renkleri ACDMS daha canlı gösterir ama siyahları morumsu gösterebilir dedi açıkçası kararsız kaldım. AQWMG daha uygun gibi sanki bana çünkü ben zifiri karanlıkta oturmam hiç

Ne alaka abi ? :D
Gidip en ucuz oledi alırsan pixel refreshtir bakım modlarıdır panel korumadır özellikleri olmazsa 10 yıl dayanmaz.
Ortalamanın üstü güncel oled bir monitör alırsan bilhassa Samsung ya da LG marka, 10 yılı çok rahat devirir.
Ortalama üstü Oled paneller ortalama kullanımda 5 yıla yakın gider ağır kullanımda süre düşer hafif kullanımda artar ama illa burn olur. Ha ben ufak sorunlara takmam monitör birşeyler gösterdiği sürece kullanırım dersen anca öyle o da belki 10 yılı görür.

Ortalama üstü Oled paneller ortalama kullanımda 5 yıla yakın gider ağır kullanımda süre düşer hafif kullanımda artar ama illa burn olur. Ha ben ufak sorunlara takmam monitör birşeyler gösterdiği sürece kullanırım dersen anca öyle o da belki 10 yılı görür.
Hocam biraz dikkat ederseniz +10 sene çok rahat gider
Burn in olmaması için ekranda statik içerik bırakmaman lazım
Statik içerik bırakırsan zaten otomatik panel parlaklığı direk en dibe düşürüyor bilgisayarda değilken
Yine de en büyük burn in sebebi statik içerik
Mesela ben görev çubuğunu direk otomatik gizli de kullanıyorum direk statik çünkü

Hocam 4K çok vram ve performans isteyen çözünürlük. KESİNLİKLE 1440P ALMALISIN HABİRE 90 SERİSİNİ ZORLAMAYACAKSAN

Ben 3090 4090 5090 diye sürekli her nesil kart değiştirdim hem vram sebepli hem DLSS Balanced'e doğru giden performans düşüşünden.

Mesela Pragmata çıktı 4K Path Tracing'te 5090 dışı kartlar DLSS Kalite bile açamıyor 4K'da. DLSS Performansa çekmenin de lüzumu yok en temizinden 1440p alıp geçmek native rahat rahat takılmak en iyisi. DLSS Kalite ile DLAA farkını cidden hissedebiliyorum hala ve bana kalırsa DLSS Kalite kullanacağıma 2K native alırım eğer sık sık açacaksam. Kaldı ki 5070Ti zaten neredeyse full DLSS isteyecektir 4K'da bi nevi sen 1440p yerine 1440p'den upscale yaparak oynayacaksın. Gerçekten gereksiz olur Dersen ki yok ben 5090 bi gün alırım 6090a da 7090a da geçerim vs o zaman 4K al yoksa 1440p'de keyfini yaşa. 5090 için 4K neyse 5070Ti için 2K odur. Kralıdır.

Ayrıca 1440p düşük masraflıdır mesela 5070Ti aldın 2K oynuyorsun ilerde upgrade edeceğin tek kart 6070Ti veya 6070 olacak zaten

O kadar uzun vade düşünülüyorsa kesinlikle 2K

Adam sadece 400 saatte Overwatchta burn-in yaşamış çoğunuz için 1 sene bile değil. Tamam dikkatli kullanılırsa, şansa da bağlı olarak birkaç seneyi devirir fakat arkadaş 10 sene diyor. Bazen gerçekle yüzleşmek gerekir.

Merhabalar 9800X3D RTX5070Ti sistem toplayacağım ama 2K Oled mi 4K Oled monitör mü alayım bilemedim. 10 sene kullanmayı düşünüyorum bu bilgisayarı. 4K şuanki oyunları oynatsa bile ilerde çıkacak oyunları oynatır mı sizce? Mantıklı bir şey yapmış olur muyum? 2K Oled alırsam 280Hz düşünüyorum. 4K’da ise henüz monitör bakmadım. Dediğim gibi uzun yıllar 4K kaldırır ise almayı düşünüyorum. Bu arada AAA oyunlar ve CS2 oynuyorum.
4k büyük bir balondur gidip 4k ile oyun oynamak istiyorsan televizyon al oyunculuk için 2k en uygunu.

Adam sadece 400 saatte Overwatchta burn-in yaşamış çoğunuz için 1 sene bile değil. Tamam dikkatli kullanılırsa, şansa da bağlı olarak birkaç seneyi devirir fakat arkadaş 10 sene diyor. Bazen gerçekle yüzleşmek gerekir.
Parlaklığı abartmadan ve statik görüntüye dikkat edilerek kullanılırsa rahat 5 yıl götürür bence çoğu oled.

Nasıl kullandığına bağlı biraz o iş. Ips e davrandığın gibi Oled e davranırsan yanar.
200 nits yeter ni diyordum ama 80-90 nits bile fazla geliyor bana. Bütün oled korumalarını devreye aldım.
1 dk hareketsiz kalınca otomatik siyah ekran koruyucu devreye giriyor.
Masaüstüne monitörun uyku moduna geçmesi için kısayol ekledim. 5-10 dk dan fazla olmayacağım zaman direkt uykuya geçiriyorum monitörü.
Bütün bunlara rağmen yine yanarsa o Oled, diyecek bisey yok

Geri