Çözüldü✓ 6900 xt den 9070 xt geçiş

Dodo93

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
563
selamlar,

internette çok video var emin olamadım sizlere sormak istiyorum ryzen 5600 6900 xt kullanıyorum 2k monitör ile ekran kartını 9070 xt yapmak istiyorum 2k da 5600 ile darboğaz problemi yaşarmıyım destek olabilecek varmı youtubeda bazı videolarda var bazılarında yok kafam karıştı sizlere sormak istedim veya kullanan varsa 5600 9070 xt 2k da tecrübelerini paylaşabilir mi ?

teşekkürler iyi forumlar :)

selamlar,

internette çok video var emin olamadım sizlere sormak istiyorum ryzen 5600 6900 xt kullanıyorum 2k monitör ile ekran kartını 9070 xt yapmak istiyorum 2k da 5600 ile darboğaz problemi yaşarmıyım destek olabilecek varmı youtubeda bazı videolarda var bazılarında yok kafam karıştı sizlere sormak istedim veya kullanan varsa 5600 9070 xt 2k da tecrübelerini paylaşabilir mi ?

Yani sorun yaşamazsın da ne kadar mantıklı orası tartışılır. Darboğaz yersin de yiyeceğin darboğaz max %10-15 çok önemli değil.

selamlar,

Koşullara göre darboğazın oluşup oluşmayacağı da miktarı da değişir olur olmaz veya şu kadar olur gibi net bir cevabı birçok işlemci için geçerli değil. Sahneye, oyun türüne ve grafik ayarlarına bağlı cevabı. Cyberpunk, Spiderman gibi açık dünya oyunlarında 7500f ile bile yer yer bir miktar darboğaz olabilirken Wukong'ta 1080p'de bile olmama ihtimali var.

Ben 2k'da 5600'ile rx6900xt kullandım asus rog strix b550f-gaming wifi ile 4.9ghz'e o.c yapmıştım bf2042 gibi çok oyuncunun bir anda bindiği oyunlarda rahat darboğaz yiyordum tabi fps ortalama olarak yine iyi olsada darboğazda asıl sorun droplanma oluyor tavsiyem elindeki rx6900xt sorun çıkartmıyorsa yaşı çok yoksa sıcaklık değerleri iyiyse onda kalman ve ilk sistemi am5'e geçirmeni öneririm veya illa alacaksanda 7600 gibi bir işlemciye geçmeni tavsiye ederim tabi

Son düzenleme:
5600x 9070xt İLE Darboğaz sorunları yaşadım ama 2kda kullanmadım 1080pde kullandım.
3060 5600x ile CS2'de 250 - 350 fps alırken
9070xt 5600x bi yaptım 1080P'de FPS değerleri 150 250 düştü. 2K'da ekran kartı kullanımı artacağı için darboğaz sorunuda azalır 1080p'de olan gibi olmaz

selamlar,

Bence gereksiz bir upgrade olur teknoloji hariç çok fark yok iki kart arasında, teknoloji farkı da çok önemli değil şimdilik zaten AMD kartlar saf güçle çalışıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben 2k'da 5600'ile rx6900xt kullandım asus rog strix b550f-gaming wifi ile 5.9ghz'e o.c yapmıştım bf2042 gibi çok oyuncunun bir anda bindiği oyunlarda rahat darboğaz yiyordum tabi fps ortalama olarak yine iyi olsada darboğazda asıl sorun droplanma oluyor tavsiyem elindeki rx6900xt sorun çıkartmıyorsa yaşı çok yoksa sıcaklık değerleri iyiyse onda kalman ve ilk sistemi am5'e geçirmeni öneririm veya illa alacaksanda 7600 gibi bir işlemciye geçmeni tavsiye ederim tabi
4.9 dur o 5.9 olsa sistemden alevler yükselirdi 😀

selamlar,

Darboğaz olayı bazen sistemle alakalı olmayabiliyor. Oyun motoru yüzünden darboğaz oluyormuş gibi görünebilir. Oyunda DLSS yada FSR açarsan darboğaz oluyor gibi olabiliyor. Bunu tam olarak anlamak için bütün çekirdekleri MSI Afterburner programıyla açacaksın. Eğer çekirdeklerden herhangi biri %100'e vuruyorsa darboğaz oluyordur, çekirdekler %100'e çok yakın değilse sorun oyun motorundan kaynaklı olabilir.

Bence gereksiz bir upgrade olur teknoloji hariç çok fark yok iki kart arasında, teknoloji farkı da çok önemli değil şimdilik zaten AMD kartlar saf güçle çalışıyor.

5.9'mu yazmışım 😄pardon hocam 4.9

Evet bencede ekran kartı yerine sistemi am5'e geçirmek dahada rahatlatır sistemu

5.9'mu yazmışım 😄pardon hocam 4.9

Evet bencede ekran kartı yerine sistemi am5'e geçirmek dahada rahatlatır sistemu
Bu DDR5 fiyatları ile onu da önermek içimden gelmiyor ama hangisi daha çok rahatlatır derse işlemci daha ön planda bu sistem için evet.

Ram fiyatlarından am5 e geçemedik ondan sorayim dedim o zaman,biraz daha devam biz böyle teşekkürler :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,841
Üyeler
192,816
Son üye
enesars
Geri