Öğrenciyim Bir Miktar Param Var Ve Fikrinizi Almak İstiyorum.

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar Trabzonda yaşıyorum ve elimde şu an 13 bine yakın bir para var.Elimdeki bilgisayar i5 1235U işlemciye sahip bir iş bilgisayarı,yani oyun oynayamıyorum.Aklımdaysa bu parayla ne yapabileceğime dair birkaç opsiyon var fakat emin olamadığım ve pişman olmaktan korktuğum için fikir almak istedim.Öncelikle 4 temel opsiyon var bunlardan başlayıp detaylandırayım.
1 - 2. el bir Xbox One X (7000 civarına) alıp kalan parayla da ne yapabileceğime bakmak.Direksiyon seti çocukluğumdan beri istediğim bir şey ve konsolla temel olarak oynayacağım oyunlar fifa ve f1,assetto gibi yarış oyunları.Yani kalan parayla hem oyunları hem de 2. el bir direksiyon setini halletmeye çabalayacağım ilerleyen süreçte.
2 - Elden 2. el Xbox Series S (ilanda 12.000 başarırsam pazarlıkla 10.000e alınabilir) alıp direksiyon setini çok sonraya bırakıp kalan parayla 2. kol,oyun vesaire almak.
3 - Sıfır PXN V10 Pro/Ultra (15.000 Pro,17.000 Ultra) alıp bir süre elimdeki bilgisayar ile kullanmaya çalışıp devamında uyguna bir Xbox One X veya Series S almak ki aslında şu an planladığım bu fakat çok kararsız hissediyorum.
4 - Elden 2. el RX580 8gb,Ryzen 5 1600afye sahip bir sistem (ilan 9500 ayarlayabilirsem 8000) alıp kalanla 2. el bir direksiyon seti almaya çalışmak.PCnin rami 8 ve fansız kasa o yüzden biraz masraf da çıkarabilir gibi.
Mayıs başında bir 5000 TL daha alabilme şansım var o yüzden aklım şu an PXNi alıp sonra xbox almaya çalışmakta fakat çok kararsızım dediğim gibi.

Hocam aslında 3. seçenek bana da mantıklı geliyor ama dediğinize göre oyun oynatmıyormuş elinizdeki bilgisayar. Direksiyon setini alıp boş boş kutusunda bırakmak ta pek mantıklı olmaz gibi. Konsol almak mantıklı olabnilir ancak direksiyon seti sizin hayalinizse onunla oynayacağınız oyunların tadı modlarla çıkıyor bence. Ki konsol tarafında buna pek imkan yok diye biliyorum. Ha ama eğer modsuz oynamak size uygunsa üstüne bir de mayıs başında elinize para geçecekse bunun yanında aldığınız konsol da sizi tatmin edecekse 3. seçenek mantıklı gibi. Ama bence eğer bulabilirseniz pxn direksiyon saetini 2. el ve temiz bir şekilde bulup kalan parayı elinize geçecek parayla vs. birleştirip en azından nispeten daha güçlü bir konsol almanız en mantıklısı olur.

Hocam aslında 3. seçenek bana da mantıklı geliyor ama dediğinize göre oyun oynatmıyormuş elinizdeki bilgisayar. Direksiyon setini alıp boş boş kutusunda bırakmak ta pek mantıklı olmaz gibi. Konsol almak mantıklı olabnilir ancak direksiyon seti sizin hayalinizse onunla oynayacağınız oyunların tadı modlarla çıkıyor bence. Ki konsol tarafında buna pek imkan yok diye biliyorum. Ha ama eğer modsuz oynamak size uygunsa üstüne bir de mayıs başında elinize para geçecekse bunun yanında aldığınız konsol da sizi tatmin edecekse 3. seçenek mantıklı gibi. Ama bence eğer bulabilirseniz pxn direksiyon saetini 2. el ve temiz bir şekilde bulup kalan parayı elinize geçecek parayla vs. birleştirip en azından nispeten daha güçlü bir konsol almanız en mantıklısı olur.
Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler hocam.Aslında benim de gönlüm 3. seçenekte fakat pişman olmamak için fikir danışmak istedim.Sorunuza geçecek olursak maalesef 2. elde pxn v10 pro bulamadım baktığım hiç bir sitede.Harici setler ise klasik g29-g920 ki bunlar da zaten 9dan aşağı yok ve 2. el.Elimdeki bilgisayar zor da olsa kasa kasa eski f1 oyunlarını ve solo modlarda assetto oynatabiliyo fakat bende konsol almadan kullanabileceğimden şüpheliyim o nedenle de biraz kararsızım.Ayrıca düşükte olsa yazın bilgisayar alabilme ihtimalimden dolayı modlu oyunları da oynarım ileride diye düşünüyorum fakat onun haricinde ets2,forza,f1 da beni memnun eder gibi.

Hocam bildiğim kadarıyla pxn v10 pro direct drive bir set. G29 lar da dişli sistem kullanıyor. G29 ets de falan üzmez ama f1 de falan pxn kadar keyif vermez. Ama sizi tatmin eder diye düşünüyorsanız temiz bir g29 ve bir tane de series s de düşünülebilir gibi

Direksiyon seti zorunluluk değil sevgili hemşerim. Önceliğin PC'ni yükseltmek olsun. Konsol tarafında direksiyon seçenekleri kısıtlı. O yüzden direksiyon setine heves ediyorsan konsolları baştan ele. Çoğu yarış oyununu 60 fps üstü oynatacak bir sisteme geçiş yap ondan sonra da V10 Pro'ya para biriktirmeye başla bence.

Bence bu direksiyonlu oyunların tadı modla çıkıyor o yüzden düzgün bi sistem al bunları oynatacak sonra da direksiyon al.

Direksiyon seti zorunluluk değil sevgili hemşerim. Önceliğin PC'ni yükseltmek olsun. Konsol tarafında direksiyon seçenekleri kısıtlı. O yüzden direksiyon setine heves ediyorsan konsolları baştan ele. Çoğu yarış oyununu 60 fps üstü oynatacak bir sisteme geçiş yap ondan sonra da V10 Pro'ya para biriktirmeye başla bence.
hocam para max çıkacağı nokta 17 gibi bir şey okulda yediğim paradan kısıp saklıyorum da işte düzgün bir sistem çıkmaz gibi lakin denicem dediğinizi.

hocam para max çıkacağı nokta 17 gibi bir şey okulda yediğim paradan kısıp saklıyorum da işte düzgün bir sistem çıkmaz gibi lakin denicem dediğinizi.
Yani 17 ye V10 Pro + vites alırsın ama bahsettiğin laptopla ne kadar verimli olur bir şey diyemem.

Geri