Ekran kartı sıcaklık değeri yorumlama

Reaksiyon skoru
203
Sorum basit ama biraz genel olacak. Zaten her karta göre değişir. Ama sorduğum genelde bir ekran kartının ortalama sıcaklığı kaç olmalıdır. Kaç olsa zararı dokunmaz ve kaç olmamalıdır.

Yeni kartlarda 75'i geçmemeli, soğutması iyi bir modelse 70 derece altı beklentim olur. Bakım isteyen nispeten eski modellerde de Hotspot 90'ın altında olsun okey benim için

eski kart var yeni kart var bazı serideki kartların memoryleri yüksek derecede çalışır bazıları çalışmaz gpu ya bağlı bir soru bu direk düz kart sıcaklığı olarak bakarsak en kötü model bile yükte 75-80'i geçmese yeterli memory değişken dediğim gibi

Son düzenleme:
Mimariye göre değişir, genelde limitler 83 85 derece civarı olur. Sıcaklığa çok takılıyorsanız sıvı soğutmalı kartlar alın.
3.webp

9070XT kullanıcısı olarak (XFX Swift) çok memnunun. Özellikle undervolt ile beraber hem performans arttı hem sıcaklık düştü. Nasıl oluyor çözemedim 😀

9070XT kullanıcısı olarak (XFX Swift) çok memnunun. Özellikle undervolt ile beraber hem performans arttı hem sıcaklık düştü. Nasıl oluyor çözemedim 😀
Hedef watt değerine ulaşmak için frekansı artırıyor, voltaj düşünce ısı düşüyor, ısı düşünce de boost hızlarının üzerine daha rahat çıkıyor. Basitçe bu şekilde performans artıyor.

Geri