Yardım RX 6700XT Bitmek bilmeyen driver sorunları

uticken

80+
Reaksiyon skoru
2
Dostlar merhaba bu forumun tecrübelerine güvenerek dertlerim sizinle paylaşmak istiyorum.

3 sene önce sıfır olarak aldığım asrock phantom gaming rx 6700xt ekran kartı gün geçtikçe akıl sağlığımı olumsuz etkiliyor.

Yazdıklarımın hepsini okursanız çok sevinirim sadece derdimi paylaşmak istiyorum.

Her gün bambaşka bir sorunla karşılaşıyorum ben bilgisayarda genelde tarayıcıda takılıp video izliyorum fakat onu bile sorunsuz yapamıyorum. hatta oyun oynarken çok daha az sorunla karşılaşıyorum.

Tarayıcı farketmeksizin her tarayıcıda yaşadığım ana sorunlardan birisi donanım hızlandırma açınca tarayıcının sapıtması. Donanım hızlandırma açmak zorundayım çünkü yüksek iş yükü isteyen bazı işler de yapıyorum tarayıcıda bazen. ki bildiğiniz kadarıyla google haritalarda bile gezinmek işkenceye dönüyor donanım hızlandırma kapalıyken.

Donanım hızlandırma açıkken youtube videolarını tam ekran yaptığımda video izlenemez hale geliyor. Ekran anlık titreşmeye veya siyah siyah beyaz yapmaya başlıyor. tam ekrandan çıkınca düzeliyor. ctrl shift windows b yapınca düzeliyor. tekrar tam ekran yapınca yine aynı sorunlar başlıyor. ben bu kartla youtubeda keyifle video izleyemiyorum. donanım hızlandırma kapalıyken tüm yük işlemciye bindiğinden bütün tarayıcı kasıyor ve youtube videolarının sesleri hep ufak ufak patlıyor pıt pıt şeklinde. sanki pc aşırı kasıyormuş da sesi decode edemiyormuş gibi. donanım hızlandırma kapatmak da çözüm olmuyor yani götürüsü çok fazla. birinci sorunum bu. tarayıcı deneyimim felakete yakın. ikinci sorunum freesync ile alakalı. freesync açıkken oyunlar bir nebze daha akıcı oluyor yırtılmalar bi nebze olsun engelleniyor ama kesinlikle kalıcı değil. akıcı oyun oynarken alt tab atıyorum arkadaşıma mesaj atıyorum ve tekrar oyuna döndüğümde sanki freesync kapanmış gibi oyun deli gibi yırtılıyor ve stuttering yaşıyorum. 200fps 60fps gibi hissettiriyor. 3 5 kere alt tab atıp oyunun tam ekrandan pencereliye alıp tekrar tam ekrana alarak yani dakikalarca uğraşarak bu sorunu anca çözebiliyorum ve dediğim gibi kalıcı değil. bir kere düzeliyor ufak bi alt tab attığımda ya da masaüstünden bildirim geldiğinde her şey geri bozuluyor. ayrıca freesync açtığımda bu freesync denen arkadaş oyun dışında başka pencerelerde de çalışıyor. masaüstünde bile çalışıyor. 165hz monitörüm var monitörümde hertz sayacı gösterme ayarı var bakın fps değil özellikle hertz sayacı. bu hertz sayacı freesync açıkken masaüstünde saçma sapan dalgalanıyor. 50 oluyor 60 70 oluyor 45e düşüyor 100e çıkıyor böyle takılıyor. hani seneler önce ilk 144hz monitörler yaygınlaşınca aradaki farkı mouseu masaüstünde yuvarlak çizince anlardık ya çok akıcı gelirdi. ben 165hz monitörümde bu akıcılığa ulaşamıyorum freesync yüzünden. tonlarca para verdim seneler önceki 60hz pcmdeki deneyimleri yaşıyorum şuan. aynı şey youtubeda da geçerli. sayfayı aşağı kaydırırken yorumları okurken ekran kesinlikle 165hzde değil. sürekli yarısı kadar seviyelerde dalgalanıyor. 60fps bir youtube videosu açıyorum ama ben 45 50 olarak izliyorum o da driver çökmezse. videonun akıcılığı da kalmıyor. bu hertz problemi freesync kapatınca düzeliyor. fakat freesync kapatınca da oyunlar oynanmaz hale geliyor yırtılmalardan ve akıcı olmayışından. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bir ayarı açıyorum ayar bir şeyi bozuyor, kapatıyorum bu sefer başka bir şeyi bozuyor. bırak kusursuzu idare eder bir deneyim bile alamıyorum bilgisayarımdan. amdden de yazılımından da kartlarından da tiksinmiş durumdayım. o amdnin hata gönderme aracı var ya wattman yedikten sonra ekrana gelen. onu ömrümün geri kalanında görmek istemiyorum gerçekten tiksindim artık. oyun oynayamıyorum artık kendimi veremiyorum her an sorun çıkacak diye ki zaten çıkıyor.

Kartı satın aldığım 3 seneden beri denemediğim çözüm kalmadı. Dediğim gibi donanım hızlandırmayı kurcaladım, freesync kurcaladım. gelişmiş senkronizasyon kurcaladım, 2022den günümüze BÜTÜN driverları tek tek yükledim hepsi bir sorunu çözerken bambaşka yeni sorunlara yol açtı. Driverı minimal olarak kurmayı denedim. only driver olarak kurmayı denedim. driver kurmamayı bile denedim. şu son 3 senede ben DDU programını 500 kere kullanmışımdır. Ben bu kartı ikiye mi böleyim ne yapayım bu kartın bu sorunları çözülecek gibi değil. Ömrümün geri kalanıda asla amd ürünleri satın almayacağım fakat şuan yeni parçalar almak için de durumum yok.

Elimdeki bu karta uygulayabileceğim bir şey var mı? Sizin yazdıklarımı okuyup da bak şunu kesin denemelisin diyeceğiniz bir şeyler var mı? lütfen

sistemim rx 6700xt/r5 5500/b550m s2h/2x16gb 3600mhz gskill/crucial p2 1tb/fsp hydro500w/vg27aqz monitör

Ek bir husus belirtmek istiyorum tarayıcıda bu kadar sorun yaşarken ve oyunlarda da bu tarz sorunlar yaşarken, test programlarında saatlerce kart tık demiyor. Ne furmark ne 3dmark ne occt kart bana mısın demiyor. ne aşırı ısınıyor ne de bu testler sırasında hiçbir çökme yaşamıyorum.

6650XT asus almıştım 2-3 yıl önce, donanım hızlandırma sorunu vs. asla düzelmedi, ayrıca bilgisayar monitör dinleme moduna geçince geri uyanmıyordu reset atmak zorunda kalıyordum, o kadar çok çektimki anlatamam, satın hocam yolu yok yani. piyasada yeri %1 olmayan arc a750 bile 1 kere hata sorun yaşatmadı bana. bende sattım geçtim aldıgım fiyatın yarısından daha azına zor bela sattım. sattıgım arkadasta hiç memnun kalmamıştı sorunlarını söylemiştim

Hızlı başlat ayarını kapat Windows'tan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,449
Üyeler
193,048
Son üye
Fenerlirix
Geri