3 senelik amd ekran kartı deneyimim

Ben de yaklaşık 2.5 yıldır rx6800 kullanıyorum. İkinci elde 6000tl'ye almıştım kutusuz faturasız şekilde.

Çoğu oyunda bir sıkıntı yaşamadım. Mesela arkadaşımda rx6700 vardı zamanında aynı oyunu açardık onda açılmazdı. Bende delirtecek bir sorun olmadı ama.

Yeni oyunlar çıkıyor crack indiriyoruz şuan arkadaşımda 4070ti s var bir kaç oyunda çökme yapıyordu (yeni yada beta oyunlar) sonradan düzeldi tabi bunlar. Dediğim gibi bende birkaç oyun harici sorun yaşamadım.

Öncelikle destekleri çok az yada çok yavaş geliyor amd'nin. İcarus oynayacağım fps yerlerde tamam oyunun optimizasyonu kötü ama nvidia fg getirmiş oyuna amd de fsr var o da ilk sürümü çok kötü kalitesi.

kartı tam besleyecek yada biraz zor besleyecek bir işlemci ile kullandığınız zaman online oyunlarda çok fazla takılma oluyor. İlla kullandığın karttan daha üst bir kart besleyecek bir işlemci almak lazım (deneyimim böyle 3 işlemci değişitirdim)

nvidia tabanlı oyunlarda beklenenden az fps

özellikle steam pubg için berbat amd kartlar ama cod için de bir o kadar iyi

driver güncellemeleri çok geç geliyor bu da yeni çıkan bir oyuna desteğin geç gelmesi demek.

arayüz kullanışlı ama çoğu ayar işlevsiz. Bence tasarım tekrar bir elden geçirilmeli

çoğu güncellemede donanım hızlandırma kullanan uygulamalar bozuluyor

onun dışında bir problemim yok tercih edilir ama bir sonraki kartımı nvidia almaya çalışacağım

Açınca ise problem oluyor bende. Ne zaman alt tab yapsam yada farklı sekmeye geçsem
Açmazsan Videoları ve browserı CPU yönettiği için GPU kadar stabil olmaz. GPU' nun işi olmuyor. Hatta kendin bizzat dene forum ana sayfasını dümdüz aşağı dogru çek donanım hızlandırma açıkken 60 kapalıyken 30-40 fps gibi gelecek gözüne
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de yaklaşık 2.5 yıldır rx6800 kullanıyorum. İkinci elde 6000tl'ye almıştım kutusuz faturasız şekilde.

Çoğu oyunda bir sıkıntı yaşamadım. Mesela arkadaşımda rx6700 vardı zamanında aynı oyunu açardık onda açılmazdı. Bende delirtecek bir sorun olmadı ama.

Yeni oyunlar çıkıyor crack indiriyoruz şuan arkadaşımda 4070ti s var bir kaç oyunda çökme yapıyordu (yeni yada beta oyunlar) sonradan düzeldi tabi bunlar ama dediğim gibi bende birkaç oyun harici sorun yaşamadım.

Öncelikle destekleri çok az yada çok yavaş geliyor amd'nin icarus oynayacağım ama fps yerlerde tamam oyunun optimizasyonu kötü ama nvidia fg getirmiş oyuna amd de fsr var o da ilk sürümü çok kötü kalitesi.

kartı tam besleyecek yada biraz zor besleyecek bir işlemci ile kullandığınız zaman online oyunlarda çok fazla takılma oluyor. İlla kullandığın karttan daha üst bir kart besleyecek bir işlemci almak lazım (deneyimim böyle 3 işlemci değişitirdim)

nvidia tabanlı oyunlarda beklenenden az fps

özellikle steam pubg için berbat amd kartlar ama cod için de bir o kadar iyi

driver güncellemeleri çok geç geliyor bu da yeni çıkan bir oyuna desteğin geç gelmesi demek.

arayüz kullanışlı ama çoğu ayar işlevsiz. Bence tasarım tekrar bir elden geçirilmeli

çoğu güncellemede donanım hızlandırma kullanan uygulamalar bozuluyor

onun dışında bir problemim yok tercih edilir ama bir sonraki kartımı nvidia almaya çalışacağım
PUBG de ben 120fps sabit oynarken sıkıntı yoktu ama 1 seneyi geçti ayrıca driver işinde maalesef size katılmıyorum ayda 3 driver çıktığı bile oluyor

Ve en kötüsü bunları yazdığımız zaman amd kötülüyoruz sanıyorlar. Ben 2022 de bu ekran kartını alırken eğer 3000tl fazla verseydim rtx 3080 alıyordum ama amd almak istedim. Şuan keşke 3080 almıs olsaydim diyorum tabii ki
FSR 3 haberleri varken AMD güvenip 2'el 12'bine 6900xt almıştım 14k ya 3090'lar vardı fsr 3 oyunlara entegre olana kadar kart yaşlandı 🫠

PUBG de ben 120fps sabit oynarken sıkıntı yoktu ama 1 seneyi geçti ayrıca driver işinde maalesef size katılmıyorum ayda 3 driver çıktığı bile oluyor
Bende 240hz monitor var fps 300+ ama akıcılık 0 niye çünkü %lik fpsler berbat. Arkadaşımda çok daha kötü bir sistem vardı daha az fps ama oyun
akıyor. (pubg de oluyor sadece)
ayrıca driver işinde maalesef size katılmıyorum ayda 3 driver çıktığı bile oluyor
Oluyordu ama 9000 serisi çıktığından beri çok geç güncelleme geliyor ha stabil geliyor en azından nvidia 5000 serisini yeni yeni düzeltiyor.
(donanım hızlandırma hariç)

Bende 240hz monitor var fps 300+ ama akıcılık 0 niye çünkü %lik fpsler berbat. Arkadaşımda çok daha kötü bir sistem vardı daha az fps ama oyun

Oluyordu ama 9000 serisi çıktığından beri çok geç güncelleme geliyor ha stabil geliyor en azından nvidia 5000 serisini yeni yeni düzeltiyor.
Ben Optional sürücüleri de kurduğum için muhtemelen siz kurmuyorsunuz son cıkan 3 sürücüden 2' si optionaldi doğru WHQL sürücüler son 2-3 aydır baya yavaş

Arkadaşinin ki Nvidia mi hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşinin ki Nvidia mi hocam

Geri