Çözüldü✓ Rx 9070 xt güven sorunu

rezry

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar 5080 almayı düşünüyordum ama 2k dan yukarı çıkmayan biri olarak oynadığım oyunlarıda düşündüğümde gereksiz harcama olduğuna karar verdim 5070 ti ile rx 9070 xt arasında kaldım amd seçmek istiyorum ama sorunlu kart yorumları görüp duruyorum bu doğru mu ve bu kart 5 sene beni 2 k oynatırmı oyunları yeni çıkıcak olanları dahil

Uzun vadeli olarak bütçe de elverişliyse ben olsam 5070ti alırdım. Nvidia gelecek konusunda daha güven veriyor ekran kartlarına sağladığı destek konusunda. 5080 gereksiz harcama olur.

Arkadaşlar 5080 almayı düşünüyordum ama 2k dan yukarı çıkmayan biri olarak oynadığım oyunlarıda düşündüğümde gereksiz harcama olduğuna karar verdim 5070 ti ile rx 9070 xt arasında kaldım amd seçmek istiyorum ama sorunlu kart yorumları görüp duruyorum bu doğru mu ve bu kart 5 sene beni 2 k oynatırmı oyunları yeni çıkıcak olanları dahil
5 yıl uzun bir süre, ancak NVIDIA teknoloji ile kurtarırsın.

Sorunlu değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 sene yüksek ayarda fsr vb ile oynatır 2k da

peki hangi versiyonunu önerir siniz hangi markanın 9070 xt si tercih edilmeli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Uzun vadeli olarak bütçe de elverişliyse ben olsam 5070ti alırdım. Nvidia gelecek konusunda daha güven veriyor ekran kartlarına sağladığı destek konusunda. 5080 gereksiz harcama olur.
5080 den vazgeçtim bu ikisi arasında kaldım 20 bin tlde az para değil değer mi diye düşünüyorum aralarında çok fark yok ben 2k oynayan biri olarak düşünüyorum

AMD RT ve PT tarafı PS6 ve yeni ekran kartlarında öne çıkacak. Açıkçası firmalar şimdiden RT, PT, Ray Recon vb. çok fazla kullanmaya başladılar. AMD 90K serisi ve şu anki konsollar bu konularda yeterli değiller. Sonraki nesilde AMD gerçek atağını yapacak. Ben de açıkçası AAA tüketen biri olsam şu anlık Nvidia alırdım.

AMD'nin uygun, Nvidia'nın pahalı olması tesadüf değil. Elbette lider vb. olması da var. Ama firmalar artık iş gücü azalsın diye RT, PT vb. göre oyun tasarlıyor. Atıyorum uğraşıp detaylı ışıklandırma yapsalar 50 kişi çalıştıracaklarsa, RT ve PT gibi şeyler ile bu yarı yarıya düşüyor. Firmalar da her zaman kârına göre oyun geliştirir. PS5 bile bunun farkına vardı da PRO vb. zam yapıp, PS6 geçişindeki fahiş fiyat farkını kullanıcıya alıştırmaya çalışıyor.

Normalde AC, Far Cry'lar falan PS4 çok sattı diye eski konsollara göre yapılırdı. Son AC Shadows, Far Cry benzeri sayılacak Avatar, Star Wars oyunları falan PS5 sadece çıktı ve çoğu RT barındırıyor. Giriş seviyesi RT'de, çoğu PS5 oyunu düşük orta ayar karışık ve RT açıkken bile 30 FPS'i zor veriyor. PS5 PRO'da ucundan FSR temelli bir şey olsa da halen yetersiz. Yeni nesile bu yüzden şiddetli bir geçiş olacak ve bu biraz da AMD'nin eski müşterilerini üzecek diyebilirim.

Forumlardaki sürücü sorunlu, sorunlu değil. Ben Nvidia veya AMD aldım kavgalarını kenara bırakarak söylüyorum. AMD ile bu arada Nvidia'dan daha çok uğraşırsınız, o hiç değişmedi. Eski sürücü dön, şu ayarı kapat gibi şeyler maalesef AMD'nin sürücü tarafında halen çözemediği şeyler. RT ve PT olayı da sizin tükettiğiniz oyunlarda bitiyor. CS2, PUBG vb. oynuyorsanız yani çok oyunculu RT ile uğraşmazsınız. Veya indie takılıyorsanız, ama AAA'da bu kartları alanlar çok hüzün yaşayacak, çünkü ilk dönemlerde bile FSR4 test dönemi olduğu barizdi yani.

Ha tabii şunu da unutmayayım, bazı firmalar hariç çoğu firma RT ve PT için kapatma ayarı sunar. PRAGMATA oynadım en son onda kapatma ayarı var, AC Shadows'da yok mesela firmadan firmaya değişiyor. Genelde de Steam vb. verisine göre de yapıyorlar. Steam'da en çok 4060-5060, 5070 falan yaygın kullanılıyor.

Son düzenleme:
AMD RT ve PT tarafı PS6 ve yeni ekran kartlarında öne çıkacak. Açıkçası firmalar şimdiden RT, PT, Ray Recon vb. çok fazla kullanmaya başladılar. AMD 90K serisi ve şu anki konsollar bu konularda yeterli değiller. Sonraki nesilde AMD gerçek atağını yapacak. Ben de açıkçası AAA tüketen biri olsam şu anlık Nvidia alırdım.

AMD'nin uygun, Nvidia'nın pahalı olması tesadüf değil. Elbette lider vb. olması da var. Ama firmalar artık iş gücü azalsın diye RT, PT vb. göre oyun tasarlıyor. Atıyorum uğraşıp detaylı ışıklandırma yapsalar 50 kişi çalıştıracaklarsa, RT ve PT gibi şeyler ile bu yarı yarıya düşüyor. Firmalar da her zaman kârına göre oyun geliştirir. PS5 bile bunun farkına vardı da PRO vb. zam yapıp, PS6 geçişindeki fahiş fiyat farkını kullanıcıya alıştırmaya çalışıyor.

Normalde AC, Far Cry'lar falan PS4 çok sattı diye eski konsollara göre yapılırdı. Son AC Shadows, Far Cry benzeri sayılacak Avatar, Star Wars oyunları falan PS5 sadece çıktı ve çoğu RT barındırıyor. Giriş seviyesi RT'de, çoğu PS5 oyunu düşük orta ayar karışık ve RT açıkken bile 30 FPS'i zor veriyor. PS5 PRO'da ucundan FSR temelli bir şey olsa da halen yetersiz. Yeni nesile bu yüzden şiddetli bir geçiş olacak ve bu biraz da AMD'nin eski müşterilerini üzecek diyebilirim.

Forumlardaki sürücü sorunlu, sorunlu değil. Ben Nvidia veya AMD aldım kavgalarını kenara bırakarak söylüyorum. AMD ile bu arada Nvidia'dan daha çok uğraşırsınız, o hiç değişmedi. Eski sürücü dön, şu ayarı kapat gibi şeyler maalesef AMD'nin sürücü tarafında halen çözemediği şeyler. RT ve PT olayı da sizin tükettiğiniz oyunlarda bitiyor. CS2, PUBG vb. oynuyorsanız yani çok oyunculu RT ile uğraşmazsınız. Veya indie takılıyorsanız, ama AAA'da bu kartları alanlar çok hüzün yaşayacak, çünkü ilk dönemlerde bile FSR4 test dönemi olduğu barizdi yani.

Ha tabii şunu da unutmayayım, bazı firmalar hariç çoğu firma RT ve PT için kapatma ayarı sunar. PRAGMATA oynadım en son onda kapatma ayarı var, AC Shadows'da yok mesela firmadan firmaya değişiyor. Genelde de Steam vb. verisine göre de yapıyorlar. Steam'da en çok 4060-5060, 5070 falan yaygın kullanılıyor.
hocam emek verdiğiniz bu yazı için teşekkürler ben daha çok fifa nba ve strateji oyunları oynuyorum birde tarkov o yüzden overkill olur mu diye düşündüm 5070 ti için hikayeli oyun oynarsamda 2k çok geri düşmez gibi duruyor ama bilgisiz olduğum için kestiremiyorum

Psu sağlam ve kaliteli ise korkma al sıkıntı yaşamazsınız. İlk çıktığı günden beri Nitro 9070xt modeli kullanıyorum LİAN li plat psu ile hiç sorun yaşamadım.

Psu sağlam ve kaliteli ise korkma al sıkıntı yaşamazsınız. İlk çıktığı günden beri Nitro 9070xt modeli kullanıyorum LİAN li plat psu ile hiç sorun yaşamadım.
cooler master elite 600 kasası ve kendi psu su var 850+ gold

Amd sorunlu 9070 bozuk diyenlerin 10 kişiden 8'inin sisteminde bir sorun kalan 2'sininde belki kartı donanım olarak arızalıdır. Amd adrenalin yazılımı sistemde yanlış giden bir şey varsa onada hata veriyor kullanıcılar ekran kartından sanıyor. 9070xt almış güç kaynağının ne olduğu belli değil veya windows şişmiş saçma sapan bilgisayara yük bindiren program dolu. Bilmediği ayarları kurcalamış sağdan soldan ne gördüyse sisteme uygulamış sonra neden oyunlar takılıyor sistem düzgün çalışmıyor diye gezerler. Ha sürücü sorunları var mı evet var nvidia tarafındada var bir güncelleme geliyor bir oyunu düzeltirken diğerini bozuyor o yüzden ikiside sorunsuz değil. Bunun haricinde ikisininde artısına eksisine bakarak siz karar vereceksiniz. Teknoloji olarak nvidia üstün dlss çok çok iyi durumda 1080pde bile görüntüsü cam gibi.Mfg 2x harici çok kullanılmasada sonuçta var olan bir özellik. Fsr 4 3'e göre epey gelişti kullanılır durumda şuan nvidia'ya göre hala geride olsada baya toparladı denebilir yazılımsal anlamda amd. Sonuç olarak bu kartlardan hangisini alırsanız alın 2k ultra ayarlarda yeri gelecek fsr-dlss kullanacaksınız 5 sene uzun zaman oyunların bu kadar hızlı geliştiği dönemde iki kartta tatmin etmeyebilir o süre zarfında. Bir diğer hurafe fps oyunu için amd hikayeli oyun için nvidia alınır yalanı veya amdnin saf güçte daha iyi olduğu falan yok 5070ti her anlamda 9070xtden üstün. 9070xt sadece denk denebilir ama daha iyi değil. Son bir not düşeyim amd kartlar CS2' de daha düşük fps veriyor nvidia'ya göre saçma bir şekilde. Bunları göz önünde bulundurarak kararı verin ikiside üzmez işinizi görür.

Evet güzel kasa ve kaliteli psu bizde aynı KASA VE PSU yu 5080 de kullandık Beyaz modelini 3 aydır bir sıkıntı yaşamadık PSU kaliteli sadece tam modüler değil. 9070xt alıp uzun yillar kullabilisiniz 2k için.

7900XT Nitro kullandım çok memnundum ama RTX 5000 Serisi çıktığında satıp biraz dişimi sıkıp RTX 5080 Galax aldım hocam.
AMD ekran kartları da kendini geliştirdi.

Geri