Hasarı Ödetmeli Miyim?

macelian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
291
Baya bir emekle motor aldım 2 ay önce kardeşim a1 ehliyeti var ama motorla kaza yapmış hız yaptığı çok belli gidon falan hasarlı motorun 30 bin TL masrafı var lakin daha 16 yaşında 20 bin TL aylık stajyer maaşı var. Bana ben yaptırcam abi diyor falan ama ne kadar kızsam da abisi olduğum için vicdanen alamıyorum parasını gerçi bu sıralar biraz borcum var mecbur almak zorundayım dayım falan da ödesin hatasınını anlasın dedi. Başınıza gelse ne yapardınız?

Kesinlikle ödesin Yanlış anlamayın olay para değil onun geleceği Eğer bir şeyler kaybetmez ise isanın aklı başına gelmiye biliyor

Bakış açınızı değiştirin mesela bir zengin çocuğu düşünün lüks araçla hız yapıp kaza yapsa baba parası ile yaptırır ertesi gün tekrar hız yapar ve başkalarının canını alma tehlikeside var
Veya başka bir örnek düşünün mesela Biri çok ciddi bir suç işledi ama babası siyasetçi vs. Kurtardı oğlunu ne olur ? O çocuk gene Suç işler vs….

Yani tabi bunlar örnek yani demek istediğim daha dikkatli olması ve hatasını anlaması için ödesin

Kıyamadığım için ödemesini istemezdim, aldığı üç kuruş para zaten anca kendisine yetiyordur. Erkek kardeşiniz olduğu için çok şanslısınız Keşke benim de olsaydı ona her şeyi öğretir babası gibi üzerine titrer, onunla birlikte büyürdüm.

benimde kardesim var eger boyle bi durumda calismiyor olsa kesinlikle parasini istemem ama calistigi durumda eger dediginiz maaslardaysa yarisini isterim gerisi bi sekilde halledilir

ödetir yaptırırdım ama gene kardeşi kırmak olmaz elin bollaştığında bi ps5 vb. hediyesi yakışır

ödettir ama bu ödemenin ceza olmadığı, sorumluluklarını kavraması için ufak bir tecrübe olduğunu anlatmaya çalış. şu an sırtında büyük sorumlulukları ödemeleri vs olmadan alışırsa ilerde kendi de rahat eder.

Baya bir emekle motor aldım 2 ay önce kardeşim a1 ehliyeti var ama motorla kaza yapmış hız yaptığı çok belli gidon falan hasarlı motorun 30 bin TL masrafı var lakin daha 16 yaşında 20 bin TL aylık stajyer maaşı var. Bana ben yaptırcam abi diyor falan ama ne kadar kızsam da abisi olduğum için vicdanen alamıyorum parasını gerçi bu sıralar biraz borcum var mecbur almak zorundayım dayım falan da ödesin hatasınını anlasın dedi. Başınıza gelse ne yapardınız?
Şu an ödetmezsen ileride korkmadan gazlayabilecek onun can sağlığı için ödet

Parayı al, fakat %100 30k yıda alma yani. 15k olur 10k olur 20k olur bir şeyler al, ders çıkartsın. 30k onun için çok büyük bir para çünkü o kadar eziyet ettirmeye gerek yok

Alim hocam parasini ileride de guzel bir ani olarak kalir

Geri