Merhabalar benim iki adet Msı g274qpx 27 monitörüm vardı ve dün aynı cihazdan bir adet daha aldım. Sistemde toplam 3 adet aynı özellikte ve modelde cihaz oldu. 2. El olarak aldım fakat alırken yaklaşık 5 10 dakika boyunca cihaz açık kaldı ve test yaptım Test yaparken hiçbir problem yoktu fakat eve gelip 3. cihazı sisteme eklediğimde, son eklediğim monitörün donma ve ekranın renklerinin sürekli bozulması, stabilizasyonunun kayması gibi problemleri olduğunu fark ettim. Bu yeni aldığım cihaz ilk iki cihazdan biraz daha eski, ayarlar kısmında sağ altta, ilk iki cihazda v.012 yazıyor ama bu 3. Ve daha eski olanda v0.10 yazıyor. İlk başta problemin bu olduğunu düşündüm ve yazılım güncellemesi tarzı bir şey yapmaya çalıştım. Fakat ne yaparsam yapayım problem devam etti. Sonra sorunun elektrik kaynaklı olabileceğini düşündüm, çünkü odamda tek bir priz var ve yeteri kadar uzatma kablom yok bundan dolayı bir düşüncesizlik yaptım ve üçlü uzatma kablosunu prize taktım, başka bir beşli uzatma kablosunuda (beşli olan kısa olduğu için direkt prize takamıyorum) bu üçlü uzatma kablosuna ekledim. (üçlü uzatma kablosuna bağlı; modem - masa lambası - 5li uzatma kablosu takılı. Beşli uzatma kablosuna bağlı; bilgisayar ve üç adet monitör bulunuyor) Bunu tam olarak test edebilmem için beşliği iptal ettim ve üçlü olan, direkt prize bağlı olan uzatma kablosuna bilgisayarı modemi ve sorunlu olan monitörü taktım. Yaklaşık 40-60 dakika kullandıktan sonra (oyun - video tarzı içeriklerle) kullandığım süre boyunca hiçbir problem yaşamadım. Ama tam olarak problemin bu olduğundan da emin değilim, çünkü sorun yaşadığım zamanlarda bazen Monitör açıldıktan 5-10 saniye sonra sapıtıyordu bazense dakikalar sonra. Ama büyük bir ihtimalle elektrik problemi diye düşünüyorum. Konuyla alakalı bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
- Bugün gidip uzun çoklu priz yaptırmayı düşünüyorum (10 Metre - 10’lu) bu konuda özellikle dikkat etmem gereken bir nokta varmı? Ve nerelerden yaptırabilirim önerdiğiniz bir yer var mı? (Mağaza olarak)
Ve asıl önemli olan soru; bu elektrik problemini çözdüğümde ( sağlam 10’lu - 10 metre kablo ile tek çoklayıcıya kullandığım bütün cihazları takıp elektriği stabilleştirdiğimde ) Monitör aynı hatayı tekrar etmeye başlarsa ( stabil çalışma durumunda yani ) ne yapmam gerekiyor? Yedi aylık garantisi var - devam ediyor. Garanti’ye gönderirsem kabul ederler mi ne diye göndermem gerekiyor? Ve ikinci el olduğu için garantide problem yaşar mıyım, gönderirken ikinci el olduğunu belirtmeli miyim?
~ Değerli fikirlerinizi açığım şimdiden teşekkür ederim.
- Bugün gidip uzun çoklu priz yaptırmayı düşünüyorum (10 Metre - 10’lu) bu konuda özellikle dikkat etmem gereken bir nokta varmı? Ve nerelerden yaptırabilirim önerdiğiniz bir yer var mı? (Mağaza olarak)
Ve asıl önemli olan soru; bu elektrik problemini çözdüğümde ( sağlam 10’lu - 10 metre kablo ile tek çoklayıcıya kullandığım bütün cihazları takıp elektriği stabilleştirdiğimde ) Monitör aynı hatayı tekrar etmeye başlarsa ( stabil çalışma durumunda yani ) ne yapmam gerekiyor? Yedi aylık garantisi var - devam ediyor. Garanti’ye gönderirsem kabul ederler mi ne diye göndermem gerekiyor? Ve ikinci el olduğu için garantide problem yaşar mıyım, gönderirken ikinci el olduğunu belirtmeli miyim?
~ Değerli fikirlerinizi açığım şimdiden teşekkür ederim.