Pny ekran kartı almayın, Türkiyede servisi yok

miko_miko

80+
Reaksiyon skoru
2
3 ay önce incehesaptan pny marka ekran kartı aldım. Birkaç hafta önce de kedim bilgisayara işedi. İşemiş dediğim koku bırakma amaçlı ufak miktar bir şey. Ben odadaydım ve hemen bilgisayarı söküp izopropil alkolle tüm parçaları temizledim. Anakart üzerinde vrm bölgesinde vardı bir miktar idrar, m2 üstünde ve ekran kartının üstünde çok az miktar idrar vardı. Bilgisayar kapalıydı ve elektriği kesikti kedim işediğinde.

Tüm parçalar sorunsuz çalıştı. Msi marka anakart ve adata marka m2 hiçbir sorun çıkarmadı. Ama ekran kartı çalışmayıp anakartta vga lambası yaktı. Farklı ekran kartı denedim pc sorunsuz çalıştı.
Ekran kartını ışık altında büyüteçle inceledim. Üzerinde yanmış parça yok, korozyon yok. Kartta fiziksel gözüken bir anormallik yok.

Ürünü aldığım incehesap a durumu anlatıp ücretli tamir istedim. Kartı mahalle arası laptop tamircisine yollamışlar servis diye. Kart tamir edilemez diye geri yollandı.

Defalarca aradım, mail attım. Dedim bu kartta biryerde ufak kısa devre vardır veya sigorta atmıştır. Komponetleri kontrol edin sorunluyu değiştirin diye. Ama bu tür işlemleri Türkiyede yapamıyorlarmış çünkü servisi yok. Bu tür işlemler için kartın yurtdışına gitmesi gerekiyormuş.

Birkaç tane başka servisi aradım sordum, yedek parçası yok dediler. Kısaca kart çöp oldu.

Daha önceden de 2 kere sıvı teması başıma gelmişti laptop ve cep telefonunda. İkisi de tamir edildi ve sorunsuz çalıştı. Bu olayda anakart ve m2 tamire bile ihtiyaç duymadan temizlik sonrası sorunsuz çalıştı. Ama pny kart çöp oldu.

Kısaca Pny ekran kartı almanızı tavsiye etmiyorum. En ufak sorunda kartınız çöp oluyor. Normalde bir ürün satılıyorsa o ürüne servis hizmeti ve yedek parça sağlanması lazım. Ama pny için ikisi de yok.

Servis diye yolladıkları servisin yerini ve parça değişimi Türkiyede yapılamıyor diye verdikleri cevabı buraya ekliyorum.

IMG_0308.webp

Ekler

• IMG_0309.webp
    IMG_0309.webp
    100.8 KB · Hit: 19
  • Beğen
Reaksiyonlar: AMYG
Hocam çok talihsiz bir olay olmuş Geçmiş olsun. Aynı zamanda bilgilendirici bir yazı olmuş. Çünkü ben de yakın zamanda indirime girdiği için bu markanın ekran kartını alacaktım lakin şu anda biraz daha fazla verip kaliteli bilindik bir marka almanın önemini anladım

Evet, kesinlikle servis var mı diye kontrol etmek lazım almadan önce. Diğer markalarda servis durumunu bilmiyorum. Ama tüketici yasasında açıkca satılan ürünün kullanım ömrü boyunca servis ve yedek parça sağlanması yönünde madde var. Ama bizimkiler napıyor, bir tane rastgele servis buluyor aha diyor burası servis.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

23DFC2EE-FC3F-4ED8-9AA4-C76E27FCF486 Large.webp

Ekler

• 23DFC2EE-FC3F-4ED8-9AA4-C76E27FCF486 (1) Small.webp
    23DFC2EE-FC3F-4ED8-9AA4-C76E27FCF486 (1) Small.webp
    17.6 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,188