RTX 5060 Ti Sistem Vs RX 9060XT

O kadar çok nvidiayla sorun yaşayan gördümki ne hikmetse sürekli AMD nin sorunları konuşuluyor çünkü ne sorun yaşanırsa yaşansın kimse NVIDIA'ya bok atmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam amd dede FSR diye bişey var. Şu DLSS'i millet niye allah katına çıkarıyor anlamıyorum.
1998 yılından beri çok farklı Nvidia kart kullandım. Büyük bir sorunla karşılaşmadım.

RX 9060XT olan sistemde Ryzen 7 7800X3D var 5060 Ti olan sistemde Ryzen 5 7500X3D var araştırdığım kadarıyla 5060 Ti daha güçlü, acaba Ryzen 7 7800X3D farkı kapatır mı? her ne kadar işlemci ağırlıklı oyunlar oynasamda DLSS in fark yarattığı oyunlar var çok kararsız kaldım. İki kartta 16GB oyunlarıda 1080p de oynuyorum.
Hikayeli oyun oynayan biriysen ve oynayacağın oyunlarda Ray Tracing, Path Tracing, Multi Frame Gen gibi özellikler varsa RTX 5060Ti olanını alırsan daha iyi olur. Ray Tracing'de AMD yakaladı sayılır Nvidia'yı ama Path Tracing'de Nvidia önde. Hatta Path Tracing performansını 3'e katlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor Nvidia. Bu özelliğin 5000 serisi kartlara çıkacağı söyleniyor.

7800X3D'li sistemin biraz daha yüksek FPS vermesi olası ama hikaye tarzı oyunlarda işlemcinin etkisi çok aşırı olmuyor. Online oyunlara etkisi daha fazla işlemcinin.

Son düzenleme:
1998 yılından beri çok farklı Nvidia kart kullandım. Büyük bir sorunla karşılaşmadım.

Hikayeli oyun oynayan biriysen ve oynayacağın oyunlarda Ray Tracing, Path Tracing, Multi Frame Gen gibi özellikler varsa RTX 5060Ti olanını alırsan daha iyi olur. Ray Tracing'de AMD yakaladı sayılır Nvidia'yı ama Path Tracing'de Nvidia önde. Hatta Path Tracing performansını 3'e katlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor Nvidia. Bu özelliğin 5000 serisi kartlara çıkacağı söyleniyor.

7800X3D'li sistemin biraz daha yüksek FPS vermesi olası ama hikaye tarzı oyunlarda işlemcinin etkisi çok aşırı olmuyor. Online oyunlara etkisi daha fazla işlemcinin.
Hikayeli oyun pek oynamıyorum 7800X3D olan sistemi alacağım teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,196
Üyeler
193,291
Son üye
gencali
Geri