Ryzen 7 7800X3D vs Ryzen 7 9700X

CPU

• RYZEN 7 7800X3D

Oylar: 82 65.6%
  • RYZEN 7 9700X

Oylar: 43 34.4%

• Oy kullanan toplam üye
    125
Hynix a-die dual kit ram alınacak ise kesinlikle 9700x aksi takdirde, %51 9700x senin için yine daha mantıklı. Soğutma kısmından korkmana gerek yok eli yüzü düzgün bir çift kuleli hava soğutma ikisini de soğutuyor zaten, sessizlik istiyorsan daha pahalı düşünülebilir tabii.
cevap için teşekkürler hocam hynix temelli ramlerden tercih edeceğim büyük ihtimalle cl30 6000mhz falan çok da uçmaya gerek yok :D

• Beğen
Reaksiyonlar: DobS
cevap için teşekkürler hocam hynix temelli ramlerden tercih edeceğim büyük ihtimalle cl30 6000mhz falan çok da uçmaya gerek yok :D
Evet zaten üstü hala kararlı çalışmıyor 6400mhz'den sonrası artıdan çok eksi yazıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: kevx
7800x3d soğutmak için illa sıvı soğutma lazım değil , Thermalright Phantom Spirit 120 EVO aldım stres testinde 81 derecyi geçmedi.
Arkadaşımda Thermalright Phantom Spirit 120 SE var , 7800x3d ile kullanıyor memnun.

Aslında bu konunda verilen cevapların biraz daha dallanıp budaklanmasını istiyorum karşıt görüşlerin sebeplerini açıklayarak yazması çok güzel olur daha sonrasında insanlar bu konuyu görüp buradaki yazışmalardan yola çıkarak alacakları ürünü bulabilirler

ağır fps oynuyorsan x3d ben rust oyuncusuyum mesela illa ki x3d alacam, ne yapacağına bağlı hocam

7800x3d soğutmak için illa sıvı soğutma lazım değil , Thermalright Phantom Spirit 120 EVO aldım stres testinde 81 derecyi geçmedi.
Arkadaşımda Thermalright Phantom Spirit 120 SE var , 7800x3d ile kullanıyor memnun.
hocam benimkisi biraz özentilik yanlış anlamayın :d ilk bilgisayarımı 7-8 sene önce almıştım ve hala o bilgisayarı kullanarak bu konuya cevap veriyorum o yüzden toplayacağım bilgisayarı tek seferde içimde tereddüt bırakmadan toplayarak gönül rahatlığıyla en az 5 sene kullanmak istiyorum yanarlı dönerli olsun misali :D

Bazıları 4k 2k da fark yok diyor tamamen yanlış. Özellikle l3 önbellek kullanan, işlemci bazlı multiplayer oyunlarda vs daha iyi performans alırsın.

Hikayeli oyunlarda da fsr açtığın zaman çözünürlük düşer burda yine işlemci güçlü olması lazım saf 2k, 4k oynamıyorsun çünkü.

Sırf oyun odaklı olduğu için 7800x3d al

hocam sen sadece oyun için mi kullanıyorsun bu işlemcileri yoksa oyun dışı bir iş için de kullanıyor musun ? ayrıca 9700x'in kötü yanları nedir elinde varken senden öğrenmem çok iyi olur
Ben kafemde oyun amaçlı kullanıyorum. İki işlemcide gayet güçlü, buradaki çoğu kişinin büyük ihtimalle sende dahil ihtiyaçlarını fazlasıyla görecek kadar. 7800 al dememin sebebi hem daha güçlü olup hem de fiyat farkının az olması.

Bazıları 4k 2k da fark yok diyor tamamen yanlış. Özellikle l3 önbellek kullanan, işlemci bazlı multiplayer oyunlarda vs daha iyi performans alırsın.

Hikayeli oyunlarda da fsr açtığın zaman çözünürlük düşer burda yine işlemci güçlü olması lazım saf 2k, 4k oynamıyorsun çünkü.

Sırf oyun odaklı olduğu için 7800x3d al
Ben kafemde oyun amaçlı kullanıyorum. İki işlemcide gayet güçlü, buradaki çoğu kişinin büyük ihtimalle sende dahil ihtiyaçlarını fazlasıyla görecek kadar. 7800 al dememin sebebi hem daha güçlü olup hem de fiyat farkının az olması.
cevaplar için teşekkürler hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiç bu CPU'lara sahip olup yazılım, render vb. gibi işlerde kullanan var mı arada büyük uçurumlar olmadığını gördüm genellikle testlerde bunu doğrulayabilecek birileri var mı ?

Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Tamamen oyun odaklı olacağı için 7800x3d

Aksi takdirde diğer işlerde yapılacaksa 9700x. Çünkü 9000 serisinin avx avx2 gibi teknolojileri daha güncel daha yeni. Yani oyun dışında yapılacak işlerde çekirdek gücü olarak 9700x daha iyi. Aklınızda bulunsun

Bide 5 yıl demişsiniz. Oyunlarda sıkıntı yaşamamak için x3d. 5 sene sonra çıkacak oyunlarda bile l3 kullanılacak çünkü
reis yüzünü gören cennetlik nerdesin sn ya bayadır görünmüyon

Bende iki işlemci arasında kaldım ve galiba tercihimi 7800x3d den yana kullanacağım

Selamlar herkese, iyi forumlar. Bu konunun daha önce birçok kez açıldığını biliyorum ama son kararımı vermeden önce net bir cevap alabilmek adına ben de danışmak istedim.

Yeni bir sistem topluyorum ekran kartımı (ASUS RX 9070 XT OC) ve anakartımı (MSI B850 TOMAHAWK MAX WIFI) çoktan aldım. İşlemci tarafında aslında Ryzen 7 7800X3D almaya karar vermiştim. Ancak son birkaç gündür yaptığım araştırmalarda, Nebi Akgün ve V.O.K gibi kanalların videolarında 9700X modelini görünce biraz kararsız kaldım.

Sistemi tamamen oyun amaçlı kuruyorum ve en az 5 yıl boyunca üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan kullanmak niyetindeyim. Bu yüzden benim için en uzun ömürlü ve verimli olacak işlemciyi arıyorum. Kaynakları incelediğimde, 7800X3D’nin oyunlarda yaklaşık %20 daha iyi performans verdiğini ve düşük güç tüketimi olduğunu gördüm. 9700X’e göre yaklaşık 10 derece daha sıcak çalışıyor ancak 240mm ya da 360mm bir sıvı soğutmayı kasama eklemeyi hali hazırda zaten düşünüyorum.

9700X tarafında ise 105W kilidi ve PBO açıldığında performans ciddi şekilde artsa da güç tüketimi çok yükseliyor ve fiyat-performans dengesi biraz bozuluyor. Hem rekabetçi hem de hikayeli oyunları aktif olarak oynuyorum. Diğer yandan, üniversitede programcılık okuduğum için 9700X’in iş yüklerindeki avantajı ileride bana bir fayda sağlar mı diye de düşünmüyor değilim. İki seçenek arasında oldukça kararsızım.
Amaç sadece oyun oynamak ise 9700x almanın hiçbir mantıklı nedeni yok ha arada 3k fiyat farkı var onu veremeyen alsın 9700x.
Ayrıca 9700x'in 105w modunun oyuna hiçbir katkısı yok senin senaryonda 7800x3d mantıklı seçenek.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,235
Üyeler
194,252
Son üye
Xreq
Geri