Kioxia Exercia G2 1TB SSD sağlık sorunu

Reaksiyon skoru
0
1778105230214.webp

Zamanın da insanların önerilerinden dolayı Kioxia Exercia G2 1TB SSD aldım 1.5 yıldır aktif olarak kullanımoyurm eylül de 2. yılı dolucak ve sağlığı bu noktaya kadar geldi biraz endişelendirdi beni bu kadar hızlı sağlığın erimesi normal mi garantiye göndermeli miyim ?

Aynı ssd bende de mevcut seninle aynı durumdayım. Yaklaşık 2 yıldır var sağlığı şuan 64 fakat şimdilik herhangi bir olumsuz etkisini göremedim ne zaman sıkıntı yaratır bilmiyorum.

0 a geline yazma okumayı kapatır sadece okunur hale gelir

400tbw dediği şey senin okutup yazdığın değil aslında sistem kendi içinde ram ve ssd arasında da git gel yapıyor büyük sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız garantiye gönderin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sıcak mı çalıştı ssd hep merakımdan soruyorum

KIOXIA'nın kendine ait bir bilgi veren bir programı vardır. Testi oradan yapmanız gerekir. Bu sitedeki "sağlık" her üründe aynı şeyi değerlendiriyor, doğru değil. Bazen yüksek sıcaklık ömrün etki eder yazılma miktarı gibi gibi..... Kendi programı üzerinden test yapmak doğru olur.

Bu programı indir test yap doğru verileri kendi programı verir...

400tbw dediği şey senin okutup yazdığın değil aslında sistem kendi içinde ram ve ssd arasında da git gel yapıyor büyük sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız garantiye gönderin

sıcak mı çalıştı ssd hep merakımdan soruyorum
hep bu seviyeler de 48-56 arası soğutucu block aldım bi tane ama çok bi ekti etmedi

Alıntıyı görüntüle
Zamanın da insanların önerilerinden dolayı Kioxia Exercia G2 1TB SSD aldım 1.5 yıldır aktif olarak kullanımoyurm eylül de 2. yılı dolucak ve sağlığı bu noktaya kadar geldi biraz endişelendirdi beni bu kadar hızlı sağlığın erimesi normal mi garantiye göndermeli miyim ?
Sağlığın hiç bir önemi yok eğer performansı %100 ise çok iyi çalışıyordur crystaldiskinfo ile de bir ss atar mısın ? g2 değil iyi olan g3 tür bu arada.

Sağlığın hiç bir önemi yok eğer performansı %100 ise çok iyi çalışıyordur crystaldiskinfo ile de bir ss atar mısın ? g2 değil iyi olan g3 tür bu arada.
+ eğer vadettiğinden kısa sürede bozulursa size bedavadan yenisini veriyordu sanırım SSD şirketleri. Kingston en azından öyle yapıyor kioxia da yapacaktır. Yani senin ssdin kafadan sallayalım 600TBW si var ve sen hiç bir şey yapmadığın sürece sadece 200TB kullandığına rağmen bozulduysa bedava değişim yapıyorlar.

KIOXIA'nın kendine ait bir bilgi veren bir programı vardır. Testi oradan yapmanız gerekir. Bu sitedeki "sağlık" her üründe aynı şeyi değerlendiriyor, doğru değil. Bazen yüksek sıcaklık ömrün etki eder yazılma miktarı gibi gibi..... Kendi programı üzerinden test yapmak doğru olur.

Bu programı indir test yap doğru verileri kendi programı verir...
kurmaya çalıştığım da hata veriyor
(özelliklerden engeli kaldıra basıp uygula dedim)
1778107697089.webp

+ eğer vadettiğinden kısa sürede bozulursa size bedavadan yenisini veriyordu sanırım SSD şirketleri. Kingston en azından öyle yapıyor kioxia da yapacaktır. Yani senin ssdin kafadan sallayalım 600TBW si var ve sen hiç bir şey yapmadığın sürece sadece 200TB kullandığına rağmen bozulduysa bedava değişim yapıyorlar.
1778107887101.webp

kurmaya çalıştığım da hata veriyor
(özelliklerden engeli kaldıra basıp uygula dedim)
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Gördüğün üzere her şey düzgün duruyor telaşlanman gereken bir durum yok (senin ssd den bahsediyorum) , ana kartında soğutucu blok var mı ? (okuduğuma göre ekstra almışsın ancak benim nv3 bile soğutucu olmadan bu sıcaklıklarda zaten :D)
1778108030792.webp

Gördüğün üzere her şey düzgün duruyor telaşlanman gereken bir durum yok (senin ssd den bahsediyorum) , ana kartında soğutucu blok var mı ? (okuduğuma göre ekstra almışsın ancak benim nv3 bile soğutucu olmadan bu sıcaklıklarda zaten :D)
Alıntıyı görüntüle
yanlış hatırlamıyosun DARK diye bi marka olması lazım üzerin de normal de daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyordu 1 2 gün kullandıktan sonra aldım taktım direk nerdeyse ilk günden beri soğutucu var üzerinde

Alıntıyı görüntüle
SSD performans olarak iyi zaten sadece ömrünü çok mu hızlı tamamlayacak diye düşündüm malum SSD fiyatları ortada

Alıntıyı görüntüle
Sağlık denen değer SSD nin içinde belirtilen tahmini yazma ömrüne ve senin yazdığın veriye göre hesaplanır. Sağlığın düşük olması SSD kötü durumda demek değildir. 80TB çok yazmışsın bu arada 1 yılda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,109
Üyeler
194,837
Son üye
zaferss
Geri