Neden CMF Phone 1 Almalısınız

Reaksiyon skoru
14
Arkadaşlar merhaba.
Nothing CMF Phone 1 i neden almalısınız? Ben pek çok kişiye bu telefonu aldırdım.
Bildiğiniz gibi ülkemizde herkes telefona 20bin tl den üzeri bir para veremiyor. Hala 20bin tl altındaki segmentte çok fazla telefon satılıyor. Operatörlere baktığınızda telefonun çoğu 12 taksit ve 20bin tl altında.

CMF phone 1 11999 TL ye alınacak en iyi en güncel donanımlı telefondur.
Dimensity 7300 işlemci hala 20bin tl üzeri cihazlarda bulunuyor. 20bin tl ye kadar pek çok cihazda G serisi işlemci kullanılıyor. Yani 4G. CMF phone 1 5G li bir cihaz.
Ekran kalitesi ise 120HZ ve AMOLED: 12000 TL de böyle bir cihaz yok. Ekran parlaklığı çok ama çok iyi.
Ekranda parmak izi okuyucu var. Pek çok segment cihazında yan tuşta parmak izi bulunuyor.
En güzel kızım tertemiz akıcı çerçöp reklam olmayan Nothing OS. Cihaz en son Android 16 güncellemesini aldı. Daha da almayacak ve 1 sene de güvenlik güncellemesi alacak. Bu segment için bu bir dez avantaj değil bir avantaj. Yani planlı eskitme olmayacak ve cihaz en performanslı çalıştığı yazılım ile uzun yıllar akıcı çalışmaya devam edecek.

Ben bu cihazı kimlere tavsiye ettim/aldırdım

Babam, Halam, Babamın arkadaşları ve bir kaç akrabam (yaş ortalaması 50+)
bir kaç genç öğrenci.
Orta direkt, telefonunu aramaya whatsappa ve facebook için kullanan orta direk.

Şimdi gelelim piyasadaki çok bilmişlerin NFC yok alınmaz lafına. Bu NFC yi hayatın bir parçası yapmanıza gerek yok.
Öncelikle şunu diyeyim. 100bin tl ye alınan iPhoneların NFC özellikleri neredeyse kullanılamıyor. Apple Pay ülkemizde açık olmadığı için bankaların ödeme altyapısı uygulamadan bile kullanılmıyor.
İstanbulkart ile bakiye yükleyebiliyorsun ama telefonla ödeme yapamıyorsun.

Yani iphone da NFC olsa da kullanamıyorsunuz.

Banka uygulamalarına giriş için NFC mecbur değil.
Edevlet için NFC mecbur değil.
İstanbul Kart için NFC mecbur değil.

bu fiyata 12000 TL ye satılan bir cihazı NFC için yok saymak o kişinin para harcamayı hiç bilmediğini göstereir bence.

Ben artık kart bile taşımaya gerek duymuyorum ödemeyi nfc den hallediyorum. QR hep sıkıntı çıkarıyor yada bana denk geldi.
Banka kartı çıkarmak istersen nfc gerekiyor.
Belki önümüzdeki günlerde daha bir çok yerde daha gerekebilir.
Ben şahsım adına konuşursam nfc siz telefon almam ama özellikle bankayla işi olmayan biri için güzel telefon.

Ben artık kart bile taşımaya gerek duymuyorum ödemeyi nfc den hallediyorum. QR hep sıkıntı çıkarıyor yada bana denk geldi.
Banka kartı çıkarmak istersen nfc gerekiyor.
Belki önümüzdeki günlerde daha bir çok yerde daha gerekebilir.
Ben şahsım adına konuşursam nfc siz telefon almam ama özellikle bankayla işi olmayan biri için güzel telefon.

Eğer 15000 tl altında bir telefon kullanıyorsanız muhtemelen çok fazla teknoloji ile haşır neşir değilsinizdir. Ya da şöyle diyeyim 15000 TL altında bir telefon alacak kişi muhtemelen ana ihtiyacı için alıyordur. Kredi kartını fiziksel kullanıyordur, emeklidir, edevletle iş iolsa ptt ye gider.

Bizde NFC QR kodun önüne geçmiştir fakat mesela ben Çin e gittim, hiçkimse NFC kullanmıyor. Herkes Wepay Alipay qr kodu kullanıyor. inanılmaz bir QR kod alışkanlığı var.

Eğer 15000 tl altında bir telefon kullanıyorsanız muhtemelen çok fazla teknoloji ile haşır neşir değilsinizdir. Ya da şöyle diyeyim 15000 TL altında bir telefon alacak kişi muhtemelen ana ihtiyacı için alıyordur. Kredi kartını fiziksel kullanıyordur, emeklidir, edevletle iş iolsa ptt ye gider.

Bizde NFC QR kodun önüne geçmiştir fakat mesela ben Çin e gittim, hiçkimse NFC kullanmıyor. Herkes Wepay Alipay qr kodu kullanıyor. inanılmaz bir QR kod alışkanlığı var.
Sürekli hata vermese bende QR dan yanayım. Nfc yi açık bırakmak istemiyorum o yüzden aç kapa yapıyorum sürekli ama işte QR sıkıntılı. Zaten hala bir çok yer QR yok diyor.

Sürekli hata vermese bende QR dan yanayım. Nfc yi açık bırakmak istemiyorum o yüzden aç kapa yapıyorum sürekli ama işte QR sıkıntılı. Zaten hala bir çok yer QR yok diyor.

Ben yemek kartı için QR kullanıyorum gayet güzel gidiyor. Bankaya kartsız para yüklemede de QR kullanıyorum. Bir de Sbucks Nero gibi yerler ekrandan qr okuyor. Başka da bir QR kullanım alanına denk gelmedim açıkçası.

Nfc'yi ötekileştirmişsin hatta yazdığın yorumlarda da bir adım öteye taşımışsın. Ben almam nfc benim için şart. Her ne kadar telefon güzel olsada ve fiyatı uygun olsada tercih etmem. Para harcamayı da benden daha iyi bilen yoktur 🤓

Ben yemek kartı için QR kullanıyorum gayet güzel gidiyor. Bankaya kartsız para yüklemede de QR kullanıyorum. Bir de Sbucks Nero gibi yerler ekrandan qr okuyor. Başka da bir QR kullanım alanına denk gelmedim açıkçası.
Marketlerde mağazalarda temassız ödeme olarak nfc kullanılıyor ki en sık kullandığım bu oluyor. QR dediğim zaman yüzüme bakıyorlar hala bilmeyen çok.

Arkadaşlar merhaba.
Nothing CMF Phone 1 i neden almalısınız? Ben pek çok kişiye bu telefonu aldırdım.
Bildiğiniz gibi ülkemizde herkes telefona 20bin tl den üzeri bir para veremiyor. Hala 20bin tl altındaki segmentte çok fazla telefon satılıyor. Operatörlere baktığınızda telefonun çoğu 12 taksit ve 20bin tl altında.

CMF phone 1 11999 TL ye alınacak en iyi en güncel donanımlı telefondur.
Dimensity 7300 işlemci hala 20bin tl üzeri cihazlarda bulunuyor. 20bin tl ye kadar pek çok cihazda G serisi işlemci kullanılıyor. Yani 4G. CMF phone 1 5G li bir cihaz.
Ekran kalitesi ise 120HZ ve AMOLED: 12000 TL de böyle bir cihaz yok. Ekran parlaklığı çok ama çok iyi.
Ekranda parmak izi okuyucu var. Pek çok segment cihazında yan tuşta parmak izi bulunuyor.
En güzel kızım tertemiz akıcı çerçöp reklam olmayan Nothing OS. Cihaz en son Android 16 güncellemesini aldı. Daha da almayacak ve 1 sene de güvenlik güncellemesi alacak. Bu segment için bu bir dez avantaj değil bir avantaj. Yani planlı eskitme olmayacak ve cihaz en performanslı çalıştığı yazılım ile uzun yıllar akıcı çalışmaya devam edecek.

Ben bu cihazı kimlere tavsiye ettim/aldırdım

Babam, Halam, Babamın arkadaşları ve bir kaç akrabam (yaş ortalaması 50+)
bir kaç genç öğrenci.
Orta direkt, telefonunu aramaya whatsappa ve facebook için kullanan orta direk.

Şimdi gelelim piyasadaki çok bilmişlerin NFC yok alınmaz lafına. Bu NFC yi hayatın bir parçası yapmanıza gerek yok.
Öncelikle şunu diyeyim. 100bin tl ye alınan iPhoneların NFC özellikleri neredeyse kullanılamıyor. Apple Pay ülkemizde açık olmadığı için bankaların ödeme altyapısı uygulamadan bile kullanılmıyor.
İstanbulkart ile bakiye yükleyebiliyorsun ama telefonla ödeme yapamıyorsun.

Yani iphone da NFC olsa da kullanamıyorsunuz.

Banka uygulamalarına giriş için NFC mecbur değil.
Edevlet için NFC mecbur değil.
İstanbul Kart için NFC mecbur değil.

bu fiyata 12000 TL ye satılan bir cihazı NFC için yok saymak o kişinin para harcamayı hiç bilmediğini göstereir bence.
NFC siz telefon alınmaz artık hocam ne yazık ki, çok kullanıldığından değil ki çok kullanan da var ama artık çoğu resmiyet gereken uygulamaya nfc ile doğrulama, kimlik okutma, kart okutma vs gerekiyor.
Başınıza hiç gelmemiş ondan konuşmuşsunuz kafanıza göre :)

11.11.23te 10.599tlye Tecno Camon 20s Pro 5G 8/256 satılmıştı. o zaman en komple paket cihaz oydu. (Dimensity 8020)

11.11.25te de 9.999tlye Realme 12+ Plus 5G 8/256 satıldı. o zaman da en komple paket cihaz buydu. (ki ben kullaniyorum. Dimensity 7050)

şu anki piyasa şartlarında 15k ve altına toplam paket düzgün cihaz maalesef kalmamıştır. (yukaridaki yazdigim iki cihazda da nfc vardır.)

Belki çok eski android surumune sahip olmasa Redmi Note 12 Pro 5G 8/256 13.499tl toplam paket olarak dengeli bir cihaz diyebiliriz. (dimensity 1080).

ama CMF Phone 1 in 'O' telefon olduğunu düşünmüyorum.

cmf1 nfc ile gerçekten işi olmayan için güzel. Basit bir cihaz aşırı beklentiniz olmadan pili idare etsin kasmasın ve ekranı iyi olsun dediğinizde güzel de nfc ile işiniz varsa hiçbir işe yaramaz. Şahsen istanbulkarta para yüklemek dısında pek nfc kullanmadıgım için ben alırdım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,209,524
Üyeler
195,040
Son üye
UmutRTX2060
Geri