İntel b580 ekran kartı görüntü gelmiyor.

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar dün b580 ekran kartını aldım taktım fakat görüntü gelmedi bios pili çıkartmayı ramlerin yerini değiştirmeyi denedim.Ayrıca dün bir bilgisayarcıya götürdüğümde başka bir sistemde b580 ekran kartını denedi ve görüntü aldı benim sistemimde iste başka bir ekran kartı deneyip benim sistemimde de görüntü almayı başardı.Eski ekran kartım(rx 470) ile sorunsuz sistemimi kullanabiliyorum bilgisayarcı anakartın değişmesi gerektiğini söyledi ama ben ekran kartını iade etmenin daha mantıklı olacağını düşündüm.Son çare foruma yazıp bilen veya durumu yaşayan arkadaşlardan destek almak istedim yardımcı olan herkese teşekkür ederim.Bu arada resize bar açık ve 4g'li bişeydi unuttum o da açık ve csm kapalı bios sürümü ise güncel olması gerek.Bios ver 4101 yazıyor.
Sistemim
Anakart: Asus b550m-k
İşlemci: Ryzen 5 5600x
Ram: Ddr4 kingston fury 2x8
psu: msı mag a500 gibi bişey olması gerek 500w

Arkadaşlar dün b580 ekran kartını aldım taktım fakat görüntü gelmedi bios pili çıkartmayı ramlerin yerini değiştirmeyi denedim.Ayrıca dün bir bilgisayarcıya götürdüğümde başka bir sistemde b580 ekran kartını denedi ve görüntü aldı benim sistemimde iste başka bir ekran kartı deneyip benim sistemimde de görüntü almayı başardı.Eski ekran kartım(rx 470) ile sorunsuz sistemimi kullanabiliyorum bilgisayarcı anakartın değişmesi gerektiğini söyledi ama ben ekran kartını iade etmenin daha mantıklı olacağını düşündüm.Son çare foruma yazıp bilen veya durumu yaşayan arkadaşlardan destek almak istedim yardımcı olan herkese teşekkür ederim.Bu arada resize bar açık ve 4g'li bişeydi unuttum o da açık ve csm kapalı bios sürümü ise güncel olması gerek.Bios ver 4101 yazıyor.
Sistemim
Anakart: Asus b550m-k
İşlemci: Ryzen 5 5600x
Ram: Ddr4 kingston fury 2x8
psu: msı mag a500 gibi bişey olması gerek 500w
PC çalışır halde iken ve monitör ve ekran kartına bağladığın hdmı yada displayport her neyse kabloyu sök sonra yeniden tak bakalım görüntü gelecek mi? Birkaç kere dene bunu görüntü aldığın an bırak. Daha o sorunu yaşamazsın.

PC çalışır halde iken ve monitör ve ekran kartına bağladığın hdmı yada displayport her neyse kabloyu sök sonra yeniden tak bakalım görüntü gelecek mi? Birkaç kere dene bunu görüntü aldığın an bırak. Daha o sorunu yaşamazsın.
Onu denedim hem display ile hemde hdmı ile maalesef gelmedi görüntü hatta 5 dk falan bekledim her ikisinde de.

Eski ekran kartını takıp bios a gir
DDU ile ekran kartı sürücüleri sil.
CSM yi Disabled yap
Above 4G Decoding i Enable yap
PCIe Sürümünü Auto olarak seçili ise sen Gen4 yap
Monitörün giriş seçeneği Auto ise manuel olarak hangi porta bağlıysa onu seçin.

Öncelikle yukarıda yazanları deneyip bir kere daha dene.

Eski kartından kendin görüntü alabilecek misin onu görelim

hocam hdmi veya display port kablosunu ekran kartı yerine anakarta takmış olma ihtimalin var mı

Eski ekran kartını takıp bios a gir
DDU ile ekran kartı sürücüleri sil.
CSM yi Disabled yap
Above 4G Decoding i Enable yap
PCIe Sürümünü Auto olarak seçili ise sen Gen4 yap
Monitörün giriş seçeneği Auto ise manuel olarak hangi porta bağlıysa onu seçin.
Teyit edebilmek için fotoğraflarını attım.Ayrıca bios ayarları(eğer doğruysa)zaten dediğiniz gibiydi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle yukarıda yazanları deneyip bir kere daha dene.

Eski kartından kendin görüntü alabilecek misin onu görelim
Evet şuan görüntü de bir problem yok.Sadece ddu dan sonra ikinci monitörüm bi gitti geldi sonra tekrar çalıştım 30 saniye içinde

hocam hdmi veya display port kablosunu ekran kartı yerine anakarta takmış olma ihtimalin var mı
Yok hayır hocam defalarca kontrol ettim mümkün değil

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    177 KB · Hit: 10
  • 2.webp
    2.webp
    96.2 KB · Hit: 10
  • 3.webp
    3.webp
    70.2 KB · Hit: 12
  • 5.webp
    5.webp
    246.4 KB · Hit: 12
  • 6.webp
    6.webp
    353.2 KB · Hit: 12
  • WhatsApp Image 2026-05-09 at 11.18.40.webp
    WhatsApp Image 2026-05-09 at 11.18.40.webp
    153.7 KB · Hit: 10
Bios'un son sürüme güncel mi?

DDU İLE eski driverı sil

Ekler

• bios.webp
    bios.webp
    256.8 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Güncel olduğunu düşünüyorum sitesinde de en son 4101 yazıyor.

Yukarda görselini paylaştım başka bişey daha mı yapmam gerekiyor acaba.
Sen gene de emin olmak için tekrar güncelleyebilir misin? Ekran kartın bozuk değil, ekran kartı slotun çalışıyor. Yazılımsal bir sorun var gibi

Olmazsa iade et RTX 5060 8GB Çek Şuan indirimde zaten.
Ben B580'i geçen sahibinden de gördüm adam 6500 TL ye ilan vermişti dedim bu fiyata neden veriyor acaba belliki bıkmış bazı sorunlarından. Kart taş gibi saf güç ama uyum yazılım sorunları falan var deniyor. Arızalı bir durum yok ama böyle gıcık sorunlar yapabildiğini çok okudum.

Olmazsa iade et RTX 5060 8GB Çek Şuan indirimde zaten.

Ben B580'i geçen sahibinden de gördüm adam 6500 TL ye ilan vermişti dedim bu fiyata neden veriyor acaba belliki bıkmış bazı sorunlarından. Kart taş gibi saf güç ama uyum yazılım sorunları falan var deniyor. Arızalı bir durum yok ama böyle gıcık sorunlar yapabildiğini çok okudum.
Bende şuan deniyorum ama olmayacak gibi kabullendim artık ama iade almazlar diye korkuyorum açıkcası hiç bir yerinde tabii ki bir zarar yok ama kutuyu açtım sonuçta o da ayrı bir geriyor yoksa direkt farklı bir kart almayı düşünüyorum bende

Sen gene de emin olmak için tekrar güncelleyebilir misin? Ekran kartın bozuk değil, ekran kartı slotun çalışıyor. Yazılımsal bir sorun var gibi
hocam teşekkür ederim güncelledim ayarlarını tekrar yaptım fakat yok olmuyor keşke olsaydı

Geri