3D_Artist
80+
- Reaksiyon skoru
- 4
- Bütçe
- 140.000
Selamlar herkese,
Forumda genel olarak oyun odaklı sistemler görüyorum ama benim derdim biraz daha farklı; 3D modelleme, texture, animasyon ve render. Blender, Substance Painter, Zbrush, Maya ve Unreal Engine 5 gibi araçlarla uğraşıyorum. "Neden bu kadar yüksek bütçeli bir şeye giriyorsun?" diyenler olabilir, o yüzden parçaları neden seçtiğimi ve kafamdaki soru işaretlerini sizinle paylaşmak istedim. Bu arada bu benim ilk sistemim olacak bu yüzden çok bir bilgiye sahip değilim genel olarak YT'dan izedkilerim ve ai'a sorup danışarak birkaç şey öğrendim. Sistemi de biraz bu yönde toparlamaya çalışıyorum.
Sistem Bileşenleri:
Sizce seçtiğim bileşenler saçma mı? Siz olsanız bu sitemden ne değiştirirdiniz?
Forumda genel olarak oyun odaklı sistemler görüyorum ama benim derdim biraz daha farklı; 3D modelleme, texture, animasyon ve render. Blender, Substance Painter, Zbrush, Maya ve Unreal Engine 5 gibi araçlarla uğraşıyorum. "Neden bu kadar yüksek bütçeli bir şeye giriyorsun?" diyenler olabilir, o yüzden parçaları neden seçtiğimi ve kafamdaki soru işaretlerini sizinle paylaşmak istedim. Bu arada bu benim ilk sistemim olacak bu yüzden çok bir bilgiye sahip değilim genel olarak YT'dan izedkilerim ve ai'a sorup danışarak birkaç şey öğrendim. Sistemi de biraz bu yönde toparlamaya çalışıyorum.
Sistem Bileşenleri:
- İşlemci: Ryzen 9 9950X (Modelleme sırasında viewport hızı ve çok çekirdekli render gücü için seçtim.) 22.999 TL
- Ekran Kartı: ZOTAC RTX 5080 16GB (VRAM ve CUDA çekirdeği için seçtim ancak gereksiz mi olur 5070ti'a mı yönelmeliyim bilemiyorum.) 63.000 TL
- Anakart: Gigabyte X870E Aorus Master (PCIe 5.0 desteği ve güçlü VRM yapısı, uzun süreli renderlarda sistemin stabil kalması için bu olmalı diye düşündüm.) 21.809 TL
- RAM: Piyasası inanılmaz oynuyor bu yüzden fırsatları bekliyorum. Eğer bulabilrsem şimdilik 2x16 CL30'lu bi ram kovalamaya çalışacağım.
- PSU: ASUS ROG Strix 1000P 1000W Platinum (Sistem tam yükte saatlerce çalışacağı için elektrik verimliliği ve güvenlik önceliğim.) 10.149 TL
- Soğutucu: Sizce kule tipi mi yoksa sıvı soğutucu mu almalıyım? İşlemcinin çok ısınacağının farkındayım ancak sıvı olması beni endişelendiriyor. Sizce nasıl bir seçim yapmalıyım?
- Kasa: Bunu da daha belirlemedim ancak benim için önemli olan şey görüntüsünden ziyade sistemi serin tutması. Öyle sistemin içinde ışıklı mışıklı bir şey çıkmasını da beklemiyorum gerçekten bu sistemdeki tek isteğim düzgün çalışması ve beni uzun yıllar götürmesi.
Sizce seçtiğim bileşenler saçma mı? Siz olsanız bu sitemden ne değiştirirdiniz?