Al Sat ile Nasıl Masaüstü Alırım

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
2000
Dostlar Şuara bilgisayar almak istiyorum fakat bütçem hiç yok 2k bütçem var en baba 4k olur bu parayla bilgisayar bileşenleri sağlam indirimlerden toplayıp piyasa fiyatına satmak istiyorum fakat çok bir bilgim yok vede nerden başlıycağımı bilmiyorum eğer başarırsam 30k kazanç sağladığımda ortalama bir masaüstü almak istiyorum bu konu hakkında söylemek istediğiniz yardımcı olabileceğini düşündüğünüz veya sürerli bir şekilde yardım etmek isterseniz çok mutlu olurum

Bunu yapabilmek için şuan piyasayı araştırıyorum her konuda ne al sat yapabilirim telefonlara bakıyorum ramlere işlemci ekran kartı vesayre belki etki eder diye altın döviz gibi şeyleride takip ediyorum onlar bildiğim kadarıyla kısa süreli fiyata etki ediyor bunların yanısıra youtubeden bilgi alabileceğim videoları izliyorum sadece elektronik değil örneğin oyun hesabı vesayrede bakıyorum ne yapabilirim diye artı olarak zaten bilgisayarı aldığımda okuduğum bölüm gereği aklımda projeler var elektronik olarak bir şeyler yapıcam kodlıycam belki onları satarım yani açıklamak gerekirse kar edebileceğim bütün ticaret yollarını araştırıp ne yapabileceğimi planlıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ramdan başlama dediğin konu ticaret mi pc dizmek mi ticaretse neden başlamamam gerektiğini düşünüyorsun açıklayabilirmisin
Hevesin çok güzel ama bir anda her konuda uzmanlaşamazsın bu çok yanlış bir yaklaşım böyle yaparsan zarar etme potansiyelin çok yüksek yavaş yavaş kendini farklı konulara yönlendir şuan aylarca bilgisayar ve telefon konularında piyasa hakimiyeti sağla mesela al sat yap bir anda bilgisayar telefon altın coin kodlama dersen patlarsın veya eğitiminden ciddi bir şekilde geri kalırsın.

Hevesin çok güzel ama bir anda her konuda uzmanlaşamazsın bu çok yanlış bir yaklaşım böyle yaparsan zarar etme potansiyelin çok yüksek yavaş yavaş kendini farklı konulara yönlendir şuan aylarca bilgisayar ve telefon konularında piyasa hakimiyeti sağla mesela al sat yap bir anda bilgisayar telefon altın coin kodlama dersen patlarsın veya eğitiminden ciddi bir şekilde geri kalırsın.
Kk kodlama vesayre zaten az çok aşinayım yazılım okuduğum için ve ülke içi şeylerden dolayı hakimin altın gibi şeylere şuan piyasayı çözmeye çalışıyorum

Ben bunu biriktirerek başarmış biriyim bende şöyle bir sıkıntı var. Para var ,pul var babam izin vermiyor. İkinci el intel 13100f ile rtx 4060ti almayı düşünüyorum eskişehir deyim(ilan göstermek isteyen gôstere bilir)

Ben bunu biriktirerek başarmış biriyim bende şöyle bir sıkıntı var. Para var ,pul var babam izin vermiyor. İkinci el intel 13100f ile rtx 4060ti almayı düşünüyorum eskişehir deyim(ilan göstermek isteyen gôstere bilir)
Umarım alabilirsin burdaki konulara dikkat et güzel indirimler yakalarsın

Dostlar Şuara bilgisayar almak istiyorum fakat bütçem hiç yok 2k bütçem var en baba 4k olur bu parayla bilgisayar bileşenleri sağlam indirimlerden toplayıp piyasa fiyatına satmak istiyorum fakat çok bir bilgim yok vede nerden başlıycağımı bilmiyorum eğer başarırsam 30k kazanç sağladığımda ortalama bir masaüstü almak istiyorum bu konu hakkında söylemek istediğiniz yardımcı olabileceğini düşündüğünüz veya sürerli bir şekilde yardım etmek isterseniz çok mutlu olurum
Sıfır bir şey alamazsınız da belki r5 3600 ü 1800 e düşürebilirsiniz. Ya da b450m s2h var onu da yine 1600-1800 seviyesine 2.el de düşürebilirsiniz.
Ama sanki ekipmanlar daha çok satar gibi, kulaklık, mouse.

ben de al sata yeni başladım herkes ya pg ile istiyor yada referansın varmı diye soruyorlar elden bile dolandırılma riski var benim sattığım en pahalı gpu rx590 pg ile sattım 5 gün boyunca içim titriyip duruyordu ya adam bozuğunu koyup iade ederse diye

yapıcaksanda ürünü patetlemeden önce çalıştığını videoya çek dolandırılmana karşı güvencen olur bunu yaptığını da aireten belirt
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ortalama 7000 civarı para topla min düzeyde 600tl ye r5 1600 2. el çıkma 100 e soğutucu 1400 civarına iyi bir b450 2500 ye 16gb ram rx570 8gb bazen 1600 civarına geliyor 250 TL'ye çıkma psu 400 e de bulabilirsen 120gb ssd

Son düzenleme:
Pahalıya al, ucuza sat. Kısa sürede elden çıkarırsın. Derdinden de kurtulursun.

Dayıcım 1 ay bime gir kasiyerlik yap çık. Burda heba olma.

Uyguna ssd bulursan satıp ufak karlar edersin. İşlemciler genelde pahalı ama ryzen 5 3600 ü 1500 altına düşürürsen 500-700 arası kar edersin.
Yakın yerler olmalı ve yol masrafı olmamalı. Bir de çevrendeki kişilerin ihtiyaçlarına göre ürün bulup karını koyup verebilirsin.

Parayı 10k bandına getirince sistem toplayıp çevrende satabilirsin. (Sistemler am4 ve Online oyunlar için genelde)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,039
Üyeler
199,505
Son üye
razorghc

Geri