Yardım Yeni Ekran Kartı Görüntüyü Bozuk Veriyor

Volkan_Ak

80+
Reaksiyon skoru
0
Ben 5070 12 gb ekran kartı almıştım salı günü geldi. Ekran kartını takıp güç bağlantılarını yaptıktan sonra bilgisayarı açınca görüntü karıncalı renkleri bozuk sanki tüplü televizyon gibi vermişti. Burda konu başlığı açıp sorunca güç kaynağından olabileceğini söylemişti arkadaşlar ve ben de gidip msi mag 750GN aldım. Güç kaynağı taktım ve hala 5070 görüntüyü bozuk veriyor ya da hiç vermiyor. Eski ekran kartımı taktığımda bi sorunsuz çalışıyor. Acaba ben mi birşeyi yanlış yapıyorum ya da çoktan yaptım ve yeni kartı bozdum mu? Yardım edebilir misiniz?

• Üzgün
Reaksiyonlar: MEJA
driverınız güncel olmayabilir mi

Hocam ekran kartı güç girişini sağlam taktığınıza eminmisiniz? Şu kısımdan bahsediyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ekran kartı güç girişini sağlam taktığınıza eminmisiniz? Şu kısımdan bahsediyorum
Ayrıca anakart üzerindeki pcıe slotuna taktığında düzgün taktığına eminmisin klik sesi geldi mi?

Ekler

• image.webp
    image.webp
    674.5 KB · Hit: 28
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca anakart üzerindeki pcıe slotuna taktığında düzgün taktığına eminmisin klik sesi geldi mi?
Hocam bu güç girişi olan ilk ekran kartım o yüzden tam emin değilim ama sağlam taktım. Ekran kartını da slotuna düzgünce oturttuğuma eminim.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    604.7 KB · Hit: 22
Hocam bu güç girişi olan ilk ekran kartım o yüzden tam emin değilim ama sağlam taktım. Ekran kartını da slotuna düzgünce oturttuğuma eminim.
Bilgisayarı açtığında görüntü nasıl görünüyor fotoğrafını iletebilirmisin burdan

Vay arkadaş ya inanmıyorum.

Adamın gpusundan görüntü bozuk geliyor diye adama psu aldırmışlar şaka gibi.

Öncelikle konu sahibi arkadaşım geçmiş olsun;

Görüntü bozuk tüplü televizyon gibi derken şu an sorun devam ediyor değil mi? Bunu telefondan bi ekran görüntüsüyle desteklersen renk paleti ne kadar bozuk bi görelim sorunun driver veya ayarlamalarla alakalı mı yoksa komple donanımsal olduğunu mu çözelim önce

Bize renklerin ne kadar kötü olduğunu görsellerle destekle ona göre yardım edelim

Görüntü bozuk tüplü televizyon gibi derken şu an sorun devam ediyor değil mi? Bunu telefondan bi ekran görüntüsüyle desteklersen renk paleti ne kadar bozuk bi görelim sorunun driver veya ayarlamalarla alakalı mı yoksa komple donanımsal olduğunu mu çözelim önce

Bize renklerin ne kadar kötü olduğunu görsellerle destekle ona göre yardım edelim
Bende direkt çözümün ''Yeni psu al'' olmaşına şaşırmış durumdayım adam direkt almış

Bilgisayarı açtığında görüntü nasıl görünüyor fotoğrafını iletebilirmisin burdan

Fotoğrafını çekip attım. Psuyu değiştirmek istiyordum zaten rampage bi psu kullanıyordum. Hem gürültü yapıyordu hem de Wattı daha yüksek bi kaliteli psu istiyordum.

Ekler

• IMG_3701.webp
    IMG_3701.webp
    718.4 KB · Hit: 38
  • IMG_3700.webp
    IMG_3700.webp
    1,011.6 KB · Hit: 39
Fotoğrafını çekip attım. Psuyu değiştirmek istiyordum zaten rampage bi psu kullanıyordum. Hem gürültü yapıyordu hem de Wattı daha yüksek bi kaliteli psu istiyordum.
driveri düzgün kurulu olduğuna emin misiniz ekran çözünürlüğü düşük gibi onun dışında eski gpu da düzgünse driverde sıkıntı yoksa ekran kartı sorunlu yüksek ihtimal fabrikasyon

driveri düzgün kurulu olduğuna emin misiniz ekran çözünürlüğü düşük gibi onun dışında eski gpu da düzgünse driverde sıkıntı yoksa ekran kartı sorunlu yüksek ihtimal fabrikasyon
Dümdüz driver kurulu değil çözünürlük ondan düşük ama görüntüdeki bozukluk eski karttı takınca olmuyor.

bi driver kurabilir misin önce
Hiç driverı kurmadığımdan kaynaklanacağını düşünmemiştim. Çünkü eski ekran kartı driver yüklü değilken böyle olmuyordu. Yaptım düzeldi görüntü. Hala bios ekranına geçiceğim yerde ve bios da görüntü parazitli bu bi sorun mu bilmiyorum ama windowsda sorun yok.

Ekler

• IMG_3702.webp
    IMG_3702.webp
    877.6 KB · Hit: 24
  • IMG_3703.webp
    IMG_3703.webp
    917.7 KB · Hit: 23
Geri