❌İndirim Bitti! Lexar 2tb Nq790 7000/6000 Ssd 8500tl

Soğutucuyu çıkarıp anakarttaki soğutucuyla kullanılırım diyodum. Mantıksız mı olur ?
ssd'nin kendi soğutucusunu çıkarınca garanti dışı kalıyor hocam bir de anakart soğutucusu genel bir parça ssd'ninki kendine özel oluyor daha optimal olabilir

Tlc hocam nand tipi slc bulamazsınız bu boyutlarda, 800gb ve katları yada 480gb katları oluyor veya 3tblik model oluyor datacenter ortamında kullanıyorlar, sonrasında mlc oluyor datacenterler için enterprise adı altında daha uzun ömürlü mlc veya tlc bellek üretip satıyorlar birde pslc gibi bellekler var onlarda tlc veya mlc bellek kullanıp slc modunda çalıştırıp 1 bit veri yazıyorlar öyle ömrü uzuyor.Yakında 5bit olan plc bellekleride piyasada yayginlasir Qlc belleklerin asıl amacı 4bit olduğu için düşük maliyetli depolama amacı icin üretiliyor sonrası en ucuz nand tlc, fiyat iyiyse qlc bellekte alınır sistem oyun için problem yapmaz
Güzelce açıklamışsınız elinize sağlık hocam. Önbellek SLc olarak yonga 3d nane TLC olarak yazıyor dedim ki söylediğinizle örtüşüyor 🤷🏻‍♂️

Güzelce açıklamışsınız elinize sağlık hocam. Önbellek SLc olarak yonga 3d nane TLC olarak yazıyor dedim ki söylediğinizle örtüşüyor 🤷🏻‍♂️
1779064285030.webp

2. olan NM790 TLC nand olsa NQ790'a da yazarlardı NQ790 QLC NAND
1779064314877.webp

Slc cache mantığı nand üzerinde çalışıyor hazırda bir boyut bırakıyor hocam ssd data burda kalıyor sonra mevcut belleğe yavaş yazacağı için ilk cache üzerinden duruyor, mantik o yönde önbellek dediği
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Lexar mail yolladım nand tipi sordum detaylı bilgi verirlermi bilmiyorum techpowerup tlc görünüyor forumunda bir kullanıcıda tlc olduğundan emin 1tb ve 2tb versiyon

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Slc cache mantığı nand üzerinde çalışıyor hazırda bir boyut bırakıyor hocam ssd data burda kalıyor sonra mevcut belleğe yavaş yazacağı için ilk cache üzerinden duruyor, mantik o yönde önbellek dediği
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Lexar mail yolladım nand tipi sordum detaylı bilgi verirlermi bilmiyorum techpowerup tlc görünüyor forumunda bir kullanıcıda tlc olduğundan emin 1tb ve 2tb versiyon

Kimseyle bir şey yarıştırmak değildi amacım. Aynı şeyi söylediğimizi düşünüyordum gerçekten ama yanlış anlaşıldım sanırım. Baktığımda karşıma çıkan bunlar.

Ekler

• 1000076306.webp
    1000076306.webp
    194.4 KB · Hit: 20
  • 1000076305.webp
    1000076305.webp
    90.7 KB · Hit: 20
  • 1000076304.webp
    1000076304.webp
    124.4 KB · Hit: 23
Gayet güzel fiyat. Dram vb takılmayın. Tabi ki dram olsa daha iyi ama o farkı arkadaşların dediği gibi dosya kopyalama sırasında hissedersiniz.

Bende 1 tane 2tb kioxia var. 1 tane 1 tb kindarın en ucuz 1 tb olan modelden var. Zamanla 1 tb olan modelin sağlığı düştü. %63 şu anda. Üzerine soğutucu ve ufak fan taktım. Performansında bir sorun yok aslında. Normal Windows kurup oyun oynayan biri için hepsi aynı işi yapar. Ben çok veri yazıyorum. Video yükleyip siliyorum vb. Sürekli işlem oluyor. Bir de sıcak ortamda çalışınca sağlığı düştü ama 5 yıla yaklaştı.

Fiyatlarda ki düşüş iç piyasa sıkışıklığından da olabilir. İndirimi yapan yine aynı firma

Kimseyle bir şey yarıştırmak değildi amacım. Aynı şeyi söylediğimizi düşünüyordum gerçekten ama yanlış anlaşıldım sanırım. Baktığımda karşıma çıkan bunlar.
Hocam ilk mesajınızı okuyunca depoloma alanından bağımsız bir slc cache alanı varmış gibi anlaşılııyor. Aslında olan 2 tb tlc hafıza bloğu var, bunun bir kısmı slc olarak kullanılıyor cachelemek için. Disk doldukça cache alanı da azalıyor doğal olarak.

İncehesaptan aldığım ssd yi iptal ettim 5999TL ye bunu alayım diye 9999 a yükselmiş .

Yok hocam yarıştırmak vs değil konu öyle bilgi paylaşımı amacı ile konuşuyoruz forumda, 8500 iyi fiyattı zamlanmış artık bu fiyata pahali kalıyor

Bir gün açtığında " No bootable disk detected" yazıyor ekranda. Çözümü olmuyor diski değiştirmek dışında. Okuma yazma hızları önemli değil. Ansızın gidiyor.
Bana da 8bin TL ye geldi, 500 TL de banka indirdi kampanyadan.
çok araştırmayı seven birisi değilim ama mantıken baktığımızda hocam sanki bu durum tüm ssd'ler için geçerli olabilir gibime geliyor haksız mıyım?

Lexar teknik destek ekibi 3d qlc olduğunu söyledi

Ekler

• 1000297567.webp
    1000297567.webp
    96.9 KB · Hit: 25
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,080
Üyeler
196,886