Windows Giriş Ses Düzeyini Otomatik Değiştirme Sorunu

Toxtway

80+
Reaksiyon skoru
17
bilgisayarımda mikrofon açtığımda kendisi ses giriş düzeyini kafasına göre artırıyor buda sesimin aşırı basslı gitmesine yol açıyor ilk başta lenovo vantage (yani lenovonun kendi uygulaması) yapıyor zannettim onu kapattım ama hala devam ediyor sorun windows giriş düzeyini kafasına göre değiştiriyor bunu nasıl kapatabilirim

Lenovoya ait tüm yazılımları kaldırın.
DDU ile ses kartı sürücülerini silin.

Sonrasında bağlantılardan uyumlu sürücüleri yükleyin.

Kulaklığın ayrıca marka ve modelini yazın. Sürücüsü varsa yükleyin.

Lenovoya ait tüm yazılımları kaldırın.
DDU ile ses kartı sürücülerini silin.

Sonrasında bağlantılardan uyumlu sürücüleri yükleyin.

Kulaklığın ayrıca marka ve modelini yazın. Sürücüsü varsa yükleyin
dediğin gibi yaptım ama pek bir şey değişmedi hala kafasına göre giriş seviyesine müdahale ediyor (kulaklık değil laptopun yerleşik mikrofonunu kullanıyorum)

Dizüstü kullanırken, mikrofona erişimi olan Discord vb. açınca, duyduğum sesler boğuklaşırdı. Asla çözememiştim.
Eğer duyma sesini bahsediyorsanız aşağıdaki ayarı deneyin. Ayrıca Discord vb. gibi uygulamaların ayarlarını kurcalayın.
Ama çözememe ihtimaliniz de var. Eski bir dizüstü ise belki ondan da oluyor olabilir. Ben 2012-14 kalma bir dizüstü ile bu sorunları yaşıyordum.

2026-05-19_15-39_1.webp

2026-05-19_15-39.webp

Dizüstü kullanırken, mikrofona erişimi olan Discord vb. açınca, duyduğum sesler boğuklaşırdı. Asla çözememiştim.
Eğer duyma sesini bahsediyorsanız aşağıdaki ayarı deneyin. Ayrıca Discord vb. gibi uygulamaların ayarlarını kurcalayın.
Ama çözememe ihtimaliniz de var. Eski bir dizüstü ise belki ondan da oluyor olabilir. Ben 2012-14 kalma bir dizüstü ile bu sorunları yaşıyordum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hayır sorunum o değil bu fotoğrafta olan ses düzeyi kısmı otomatik değişiyor kendi kafasına göre arttırıyor windows o yüzden sesim patlayarak gidiyor karşıya
1779206695485.webp

İlk görseldeki seçenek ayarlıysa üstekini seçin.
İkinci görseldeki seçeneğin ise işaretini kaldırın.

Hiç olmadı kulaklıkta mikrofon varsa, şu tarz bir kablo ile bağlayın ve kulaklık mikrofonunu test edin.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam dediklerini yaptım ama bir şey değişmedi sesli görüşme algıladığı anda oyun, dc vb. kafasına göre arttırmaya devam ediyor

Bir de geliştirmeler kısmı ve bazı kulaklıklarda düzeyler veya düzeyler ve geliştirmeler arasında kulak bassını artıran bir ayar oluyor. O açıksa onu 0'a düşürün. Discord ayarlarını da kurcalayın, bazı ayarlar sesi boostluyor olabilir. Farklı gürültü engelleme ayarlarını deneyin.

Kulaklık kısmından gösterdim, kayıt kısmından mikrofona bakın. Bendeki ses kartında ve IEM kulaklıkta o tarz şeyler yok.

2026-05-19_20-12.webp

Bir de geliştirmeler kısmı ve bazı kulaklıklarda düzeyler veya düzeyler ve geliştirmeler arasında kulak bassını artıran bir ayar oluyor. O açıksa onu 0'a düşürün. Discord ayarlarını da kurcalayın, bazı ayarlar sesi boostluyor olabilir. Farklı gürültü engelleme ayarlarını deneyin.

Kulaklık kısmından gösterdim, kayıt kısmından mikrofona bakın. Bendeki ses kartında ve IEM kulaklıkta o tarz şeyler yok.

Alıntıyı görüntüle öyledir diye lenovonun yazılımını kapattım, dc kapattım, sesi ayarlama oihtimali olan bütün uygulamaları kapattım ama valorant girdiğimde değiştirmeye devam ediyor sorun sadece valoranta mı özel diye bakmak için cs girdim orda da aynı durum yaşanıyor yani problem hala çözülmedi
hocam dediklerinizin tamamını yaptım bir şey değişmedi dc,lenovo vb. sese müdahale edebilecek herşeyi kapattım ama sorun devam etti . Başka bir oyun denedim sesli sohbeti olan onda da kafasına göre değiştirmeye devam etti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,863
Üyeler
196,834
Son üye
wartunemmerr
Geri