Çözüldü✓ Rx 7600 Black Screen Sorunu

bulut0074

80+
Reaksiyon skoru
1
Bir süre Valorant oynuyorum. Bir süre sonra ekran donuyor; her şey donuyor. Oyun arkada devam ediyor, sesi geliyor fakat ekranım gidiyor ve siyah kalıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmadan düzelmiyor. Yeniden başlattığım zaman da Aygıt Yöneticisi’nden baktığımda ekran kartım devre dışı bırakılmış oluyor. Sağ tıklayıp “Etkinleştir” dediğimde ise şu hatayı veriyor:

Windows, aygıtın gerektirdiği sürücüleri yükleyemediğinden bu aygıt düzgün olarak çalışmıyor. (Kod 31)

{İşlem Başarısız}
İstenen işlem başarısız oldu.

Format attım ama hâlâ aynı hatayı alıyorum. Ne yapabilirim? RX 7600 kullanıyorum.

Arkadaşlar, sorunu kendim çözdüm. Aygıt Yöneticisi’nden Görüntü Bağdaştırıcıları bölümüne girin. Ekran kartınıza sağ tıklayıp Özellikler deyin. Ardından Sürücü sekmesine gelin ve Sürücüyü Güncelleştir seçeneğine tıklayın. Burada iki seçenek çıkacak: biri Sürücüleri otomatik olarak ara, diğeri ise Bilgisayarımdaki sürücülere göz at.

Bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçeneğine tıklayın. Sonrasında Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver seçeneğine basın. Buradan ekran kartınıza uygun en güncel sürücüyü seçin ve Sonraki butonuna tıklayın.

Ben bu şekilde RX 7600 Black Screen sorununu çözdüm, belki aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olur.
Ekran Alıntısı.webp