Kilo Almak İçin Tavsiyeler

Ne takviye alırsan al besinlerden alman gereken kaloriyi almadığın sürece kilo alamayacaksın amacın kütle koymak ise bazal metabolizmandan daha fazla kalori alman gerekiyor

Kardeşim aynı durumu bende yaşadım boyum uzundu fakat kilo yoktu cici bebe filan değil olay günluk yaktığın kalorinin üstünde alırsan kilo alırsın bunun içinde kafa karıştırıcı şeyler söylerler clean bulk dirty bulk tarzında sen kalori say ve bulduğun şeyleri ye günlük yaktığın kaloriye 500 kalori ekle ve bu şekilde devam et

Hocam bence spor ve iyi bir sağlıklı beslenme ile alabilirsiniz. Diper türlü burdan ne denirse densin çok bir şey fark etmeyecektir. Bende öyle almak istiyordumda şimdi 116 kg falanım. önceden 60 civarlarındaydım. boyumda 184 civarı. yani en iyisi bir uzmana danışmak...
hocam kilo konusunda bi arkadaşa sordum o baya diyet programları falan ilgileniyor baya bilgili birisi uzun zamandırda spor yapıyor diyor ki yaktığı kaloriden fazla kalori alması lazım ve iştahida temiz beslendikçe açılır dedi bana
Mesajımda bahsettiğim spor salonu için yorumunuz nedir?

Zamanında 64 lü kilolardan 74 civarına çıktım yaklaşık 6-7 ay civarında. Kilo almak istiyorsan en basit mantıkla harcadığından daha çok yemen gerekiyor. Ufak bi hassas terazi al 200 300 tl ye. Yediğin şeyleri tart. İnternete kalori hesaplayıcı yazıp günlük alman gereken maintance(ana) kalori miktarını öğrenip her gün o kalorinin üzerine 200 300 kalori koyarak ilerle. Zaten birkaç ay sonra hemen hemen her yemeğin kaç kalori olduğunu öğreniyorsun kullanmana bile gerek kalmıyor. Sürdürülebilir, keyif aldığın bi diyet her zaman en iyisidir. Takviyeler destekleyicidir sadece önemli olan öğünler. İştahım yok diyorsan ağırlık çalış, vücut sen onu yordukça daha çok besine muhtaç duyacağı için acıkacaktır. Haftada 1 2 eğimli yürüşle kardiyo yaparak iştahı arttırabilirsin yine

Mesajımda bahsettiğim spor salonu için yorumunuz nedir
sporla ilgilenen bi arkadaşın varsa onu yanında götür sen uzakta demiştin birini ikna etmeye çalış bibaksınlar hiçbiri gelmiyorsa kendin git o 9k lık olana zaetn bir süre sonra sende anlarsın beğenmezsen en son macfite git

Hocam bende bi ara kilo almak istiyordum ve bunu yaptım.
Hergün mümkün olduğunca gece 22,24 gibi özellikle uyumaya yakın yiyordum duyduğuma göre sindirim yavaşlıyormuş geceleri tabağa tahin pekmez dolduruyordum yanımada ekmak alıyordum yiyebildiğim kadar ekmeği koparıp bandırıp yiyordum tabiri caizse kusacak kadar 😅yanında bazende süt koyuyordum.ve günde mesela 2 kez yemek yiyorsam gün içinde fazladan 1 kere daha yemeye çalışıyordum ve yediğim öğünleride midemin yiyebileceği kadar yemeye çalışıyordum yani fazla fazla.işin sonucunda çok şükür kilo aldım fakat sporda yapmadığım için biraz yağlandım ama olsun öyle çok abartılacak kadsr kötü olmadı genellikle göbeğe gitti yağlar.bide okulda 3 adet sade poğaça ve bolca su içmeye çalışıyordum içecek almıyordum fakat poğaça zararlı olduğu için size önermem kendim o zamanlar sağlığa değilde sadece kilo almaya odaklandığım için fazla takmadım kafaya fakat artık sağlığımı düşünüyorum.

Boyum uzun 190 filan fakat kilo almam çok zor çok iştahı olan biride değilim fitneesa da gitmeyi düşünüyorum ek olarak kilo aldırıcı takviyeler var mı? Gainer, kreatin vs. tavsiyelerinizi almak isterim
spordan iyi hiç bir şey yok, spor yaptıkça iştahında artıyor zaten otomatik şekileniyorsun

Geri