Hocam 8 9 Yıl Gidecek Telefon Önerin

17e kırpılmış iphone galiba düz modellerinimi alsam yoksa 17e devammı ıphone 15 yada 16 felan
Evet kırpılmış lakin 15-16 gibi cihazlardan daha üst bence. Tek farkı geniş açı ve dynamic island yok düz iphone serilerine kıyasla.

Şimşek gibi hızlı olacak uzun ömürlü olacak varmı önerisi olan ?
Bütçe 6-7k fazla çıkarsa s25 plus çıkmazsa düz s25 alın rahat rahat götürür hocam ayrıca 7 yıl android güncellemesi var ben şuan s24 fe kullanıyorum işlemciden de kameradan da çok memnunum.

8-9 yıl götürsün demiş android telefonlar max4-5 yıl sonra allaha emanet diyip kafayı yiyorlar donmaya başlıyor

Örneğin iPhone 12 ve Samsung Galaxy S 20’de 2020 yılında çıktılar şu an iPhone 12 ticareti dönen alınan satılan ve aktif olarak kullanılan bir telefon çünkü halen daha performansı yüksek günlük kullanımda idare ediyor bütçesi olmayan insanlar 12’ye yöneliyor ama kimse galaxy S20’yi almıyor artık çünkü üstünden altı yıl geçti ve hiçbir işe yaramıyor gibi bir şey çok donuyor ve ilk günkü performansını vermiyor

Burada Android’i gömmek gibi bir amacım yok ben de Android’i seviyorum çünkü daha fazla özgürlük ve seçenek barındırıyor ama sürdürülebilirlik açısından uygun değiller birkaç yıl sonra kafayı yiyip ilk günkü performansını vermiyorlar ama iPhone 12 üstünden altı yıl geçmesine rağmen Harran’da ticarete dönen aktif olarak kullanılan bir telefon
😃

Son düzenleme:
Bütçe 6-7k fazla çıkarsa s25 plus çıkmazsa düz s25 alın rahat rahat götürür hocam ayrıca 7 yıl android güncellemesi var ben şuan s24 fe kullanıyorum işlemciden de kameradan da çok memnunum.
Iphone mu samsungmu valla kafam karıstı .d

Ben de s24+ kullanıcısıyım. A34 ü yaklaşık 3 yıl kullandım bundan önce. O bile orta-orta seviye bir telefonken hala çalışıyor ve şuan anneme verdim. Şuanki telefonum bile 2 yıllık. Zaten işlemcisi iyi olan bir telefon niye 3 4 sene geçtikten sonra kassın ki? A34 bile kasmıyor şuan. Samsung un s25+ alman çok mantıklı kamerası da çok iyi, işlemcisi de. Uzun yıllar götürür. Yazılım desteği de zaten uzun veriyorlar artık. Ayrıca hem apple hem de samsung kullanıcısı olarak diyorum ki başka telefonlara da yönelme android dışında zevk meselesi ama arayüzleri çok dandik duruyor. Samsungu elime alınca kaliteyi hissediyorum.

bütçe biraz daha çıksa s26 iyi olurdu ama şuan ne 17 pro max ne s26 ultra 8-9 sene götürür

A56 dan devam ozaman madem 8 9 yıl gıtmıcek 3 4 yıl kullanır atarım :D

A56 dan devam ozaman madem 8 9 yıl gıtmıcek 3 4 yıl kullanır atarım :D
O Bütçede sıfır iphone alınmaz amacına uygun değil 3 sene sonra tatmin etmez ama bugün 7 yıllık s10 bile hala taş gibi kamerası işlemcisi bu yüzden bütçeyi biraz arttır s25 plus al rahat rahat götürür bütçe yetmezse dediğim gibi s25 de düşünebilirsin 7 yıl android güncelleme desteğide var artık telefonların uzun ömürlü olacağını garanti veriyorlar gibi düşünebilirsin yani.

A56 ALIP 3-4 YIL SONRA YENİ A SERİSİ ALMAK MI YOKSA 5-6 YIL S25 PLUS KULLANMAK MI ?

17e kırpılmış iphone galiba düz modellerinimi alsam yoksa 17e devammı ıphone 15 yada 16 felan
Bütçe yeterse 16 al pişman etmez, 15 kamera, ekran falan olarak gayet iyi olsa da işlemci ve RAM olarak eski nesil kaldığı için şuan farkı hissedilmese de bundan 5 yıl sonra yavaş kalabilir. iPhone 16 hem kamera gibi konularda hem işlemci-Ram gücünde uzun süre üzmez diye düşünüyorum ki 1 yıldan uzun süredir de kullanıyorum kendisini.

16e-17e gibi modeller ise pil ve işlemci olarak üzmezler uzun ömürlü olurlar ama bana iyi bir kamera lazım dersen onu vermezler, aynı şekilde ekranı falan da iPhone 13 seviyesindedir. Bana çok donanım lazım değil güçlü işlemcisi olsun büyük pili olsun uzun yıllar akıcı çalışsın bir de ucuz olsun diyenlere yönelik.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A56 ALIP 3-4 YIL SONRA YENİ A SERİSİ ALMAK MI YOKSA 5-6 YIL S25 PLUS KULLANMAK MI ?
Geçmişe yönelik kıyaslarsam bundan ortalama 3 yıl önce S serisi cihaz alsan o telefon S22+ olurdu. Şuanki haliyle S22+ ile A56 yı kıyaslarsam da S22+ sadece batarya olarak geri kalır kalan her şeyde hala güncel olan A56 dan iyidir diye düşünüyorum. O mantıkla 3 yılda bir A serisi almaktansa bir defa S serisi almak daha mantıklı bence. Tabi aynı cihazı kullanarak 6 seneyi sorunsuz görmek istiyorsan 3-4 yıl sonra birkaç bin lira verip pilini değiştir cihazın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,997
Üyeler
196,869
Son üye
utcny
Geri