Yardım Asus Tuf RX 9070xt Sıcaklık Değerleri Normal mi?

Çekilen güç farkı var. Nitro, TUF gibi kartlar agresif güçlerde çalışıyor ondan dolayı.
Benim kartta oc modunu açınca 360w sabit çekiyor kafayı yiyor aşırı ses çıkıyor o yüzden gaming mod seçili şuan bide sessiz mod var. Gaming modda 330 genelde.

Benim kartta oc modunu açınca 360w sabit çekiyor kafayı yiyor aşırı ses çıkıyor o yüzden gaming mod seçili şuan bide sessiz mod var. Gaming modda 330 genelde.
360W bayağı yüksek bir değer dediğim gibi orada Pulse 314 watt çekmiş.

350w a 83 derece gormus ben 330 a 97 goruyorum

Uv denenebilir 9070xt için birde tek parça soğutma bloğu varsa kartlarda laptop misali birlikte ısındıkları için yüksek olabilir bellekler bende sapphire nitro se 6900xt var gpu ile belleklerin soğutma blokları ayrı parçalar belleklerim max 75 c görüyor ama bellek hızları ve voltajlarıda farklı

Merhaba, ASUS TUF RX 9070XT ekran kartını kullanıyorum. The Last of Us Part 1'de değerlerim en altta yazdığım şekilde 2K her şey Ultra ayarlarda. Bana hotspot ile GPU bellek sıcaklıkları biraz yüksek geldi şu an oda sıcaklığım 26 derece şu an normal olsa da sıcak yaz ayında oda sıcaklığımda +11 derece artıyor bu durumda bellek 95'i hotspotta 90'ı geçer diye düşünüyorum aynı şekilde işlemci de 80'e dayanabilir. Çok anlamıyorum ama ideailininde bu olmadığını düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz yapmam gereken bir şey var mı acaba?

Sistem:

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D.
Ekran kartı: ASUS TUF gaming Radeon RX 9070 XT.
Anakart: ASUS TUF gaming B650-E Wi-Fi (
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid A13 360mm.

Sıcaklık-kullanım değerlerim:

GPU hotspot sıcaklığı: 81 derece
GPU VRAM sıcaklığı: 85 derece.
GPU çekirdek sıcaklığı: 57 derece.
GPU VRAM kullanımı: 11.4 GB.
İşlemci sıcaklığı: 68 derece.
Sıcaklıklar bende de aynı hemen hemen xfx swift ama -80uv ile 1 saatten fazla ac rally 2k ultra ayarlarda (ama xfx kartlarda samsung bellek kullanılıyor hynix lere göre daha serin çalışıyor)

Gpu hotspot : 83
Vram : 63
Gpu işlemci : 53
Vram kullanımı : 10115mb
İşlemci : 56.5 (r79850)

Kullanılan kasa ve fanlar da önemli bu tarz kartlarda. Önü mesh, iyi hava akışlı fanlarla 4-5 derece daha serin çalışabilir ama günün sonunda yine de 90 dereceler çok sıra dışı değil.

5070Ti için öyle idi sanırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sende oc modu falan mı açık bi kontrol et istersen ayarlanıyorsa gaming moda al 2 fps fark ettiriyor bende
şimdi baktım rtx 5060 ta bile varmış 9070xt de olmaması sasirtti

Kullanılan kasa ve fanlar da önemli bu tarz kartlarda. Önü mesh, iyi hava akışlı fanlarla 4-5 derece daha serin çalışabilir ama günün sonunda yine de 90 dereceler çok sıra dışı değil.

Ekler

• IMG_20260526_180824_035.webp
    IMG_20260526_180824_035.webp
    123 KB · Hit: 20
5070Ti için öyle idi sanırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sende oc modu falan mı açık bi kontrol et istersen ayarlanıyorsa gaming moda al 2 fps fark ettiriyor bende
yok oc degil duz stok ayarlarda ama kasa ici hava akisim akvaryum kasa olmasindan biraz sıkıntı cıkarıyor olabilir

yok oc degil duz stok ayarlarda ama kasa ici hava akisim akvaryum kasa olmasindan biraz sıkıntı cıkarıyor olabilir
Kaliteli reverse fanlarla iyi bir fan kurulumu yapmadığın sürece akvaryum kasalarda ekran kartları sıcak çalışır. Sendeki durumu bilmiyorum ama genel olarak söyledim.

1779809060517.webp

Arka tarafı mesh alttaki fanlar reverse değil ls720se 360mm üstte toplam 10 fan var ekran kartı fanları dahil 13 garip bi hava akısı oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,167
Üyeler
196,906
Son üye
halimbii
Geri