İşletim Sistemi Önerisi Lazım

Format attıktan sonra boşta 500-900 mb ram tüketen modlanmış windowslar var ama mesela gittin google chrome tarayıcı yükledin, çok ram tüketiyor, ona uygun tarayıcı yüklemen lazım, bende windows defender yüklü değil, yüklersem pcyi sömüreceğini biliyorum ondan yüklemiyorum, Normal windows 10 ltsc kullanmadığım için bir şey diyemem ama şu an modlanmış windows 10 ltsc için konuşursam bilgisayar baya hafifliyor, Linux'tan önce deneyebilirsin belki de linux kullanmana hiç gerek kalmayacak.
Modlanmış windows ram tüketim örnekleri;
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önermem etik olmaz ama kullandığımı özelden atabilirim istiyorsan.
windows 11 ltsc ne önerirsiniz cs oynuyorum faceit artık sadece w11 destekleyecekte

kubuntu diye saçma bi linux çıkmıştı oyunlarda daha fazla fps verdiği falan idda ediliyordu çoğu oyuna ek desteği falan vardı daha stabil çalıştığı söyleniyordu ona bak istiyorsan

iyi akşamlar hocalarım. uzun süredir windows kullanıyorum ve açıkçası bazı şeyler boğmaya başladı. Windowsdan biraz uzaklaşmak istiyorumda denilebilir. Windowsun servisleri yüzünden oluşan Ramlere ve işlemciye yüktende kurtulmak istiyorum. Bilgisayarımı genel anlamıyla oyun için, yeri geldiğindede ufak işlerimi halletmek için kullanıyorum. Linux sistemi geçmek istiyorum ama bazı oyunlar linuxda çalışmıyordu. ondan dolayı bana verebileceğiniz öneriler varmıdır?
Bir yerlerde Windowsun servislerini vs. silipde sade olarak yüklediğini görmüştüm. o tarz bir şeyde önerir misiniz??

Linux önerecekler için. linuxun alışması zor olduğunu biliyorum ondan kaynaklı problem yok. bir problem çıksa bile kendim araştırarak çözmeye severim, ama başlangıç için az problem çıkartacak bir işletim sistemi olursa daha mutlu olurum.
Kurabilirsen 10X kur. Bloatware yok, temiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,997
Üyeler
196,869
Son üye
utcny
Geri