Bakım Sonrası Kasma Sorunu

Cpu %100 yük altındayken sadece 9w çekiyor. 45 dereceyi geçmiyor. Aklıma tek gelen senaryo bd prochot'ın işlemciyi kısıtlaması. Sırası ile tavsiyem statik elektrik yüklenmişse diye bunu boşaltman. Ardından yaotığın tüm bağlantıları tekrar kontrol etmen ve biosu sıfırlaman. Bunlardan sonra düzeleceğine inanıyorum.
kapattım gemini dedigini yaptim bd yi kapa fln dedi düzeldi sonra yeniden başlattım tekrar işlemci kendini kıstı

Ekler

• 1000018761.webp
    1000018761.webp
    170.9 KB · Hit: 14
Pilin sağlam mı? Ben buna benzer bir sorunu eski dizüstümde pil bozulunca yaşamıştım. Pil bozulunca istersen şarjda kullan, sistem kendini kısıtlıyor. Uğraşırım diyorsan bağlantıdaki kanalın teknik servisine de gönderebilirsin.

Vidayı bakım sırasında taktıysan Rastgele uydurduğun vidayı çıkartıp dener misin ? Vida belki aşağıda bir şeylere baskı yapıyor olabilir

Tam oturmuş gibi görünse bile yarım temas, batarya algısı/şarj algısı sorun çıkarabilir. Adaptörü çıkar, batarya soketini ayır, güç tuşuna 30-60 saniye basılı tut, sonra batarya soketini düzgün oturt.

ThrottleStop indir “Limit Reasons” kısmında BD PROCHOT kırmızı/sarı yanıyorsa, mesele büyük ihtimalle budur.

Pilin sağlam mı? Ben buna benzer bir sorunu eski dizüstümde pil bozulunca yaşamıştım. Pil bozulunca istersen şarjda kullan, sistem kendini kısıtlıyor. Uğraşırım diyorsan bağlantıdaki kanalın teknik servisine de gönderebilirsin.
şarj olmuyor cihaz sabit kalıyor şarjı düşüyor da bazen anlamadım ve büyük bi sıkıntı var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vidayı bakım sırasında taktıysan Rastgele uydurduğun vidayı çıkartıp dener misin ? Vida belki aşağıda bir şeylere baskı yapıyor olabilir

Tam oturmuş gibi görünse bile yarım temas, batarya algısı/şarj algısı sorun çıkarabilir. Adaptörü çıkar, batarya soketini ayır, güç tuşuna 30-60 saniye basılı tut, sonra batarya soketini düzgün oturt.

ThrottleStop indir “Limit Reasons” kısmında BD PROCHOT kırmızı/sarı yanıyorsa, mesele büyük ihtimalle budur.
bi kaç kere onu denedim pc açıkken telefondan birşeyler bakıyordum bi anda ufak ufak cizt cizt ya da ne bilim sanki içinden su dökülür gibi ya da birşeyler cizirt eder gibi sesler geldi korktum direk power tuşundan kapadım kapagi vidalamıdim bataryayı söktüm statik elektriği boşalttım korkuyorum nedense ya da ben mi öyle garip bi sesi kafamda kurdum bilmiyorum

ufak bi rapor verim

Ekler

• 1000018771.webp
    1000018771.webp
    166.7 KB · Hit: 10
  • 1000018772.webp
    1000018772.webp
    180.2 KB · Hit: 12
Son düzenleme:
şarj olmuyor cihaz sabit kalıyor şarjı düşüyor da bazen anlamadım ve büyük bi sıkıntı var

bi kaç kere onu denedim pc açıkken telefondan birşeyler bakıyordum bi anda ufak ufak cizt cizt ya da ne bilim sanki içinden su dökülür gibi ya da birşeyler cizirt eder gibi sesler geldi korktum direk power tuşundan kapadım kapagi vidalamıdim bataryayı söktüm statik elektriği boşalttım korkuyorum nedense ya da ben mi öyle garip bi sesi kafamda kurdum bilmiyorum
kafana göre uydurmanız en büyük sıkıntı , cızt gibi bir ses geldiyse aşağıda birşeye temas etmiş olabilir , baskı uyguluyor olabilir veya taktığın yeri zorluyor olabilir

kafana göre uydurmanız en büyük sıkıntı , cızt gibi bir ses geldiyse aşağıda birşeye temas etmiş olabilir , baskı uyguluyor olabilir veya taktığın yeri zorluyor olabilir
hocam bilmiyorum ses baya korkuttu ne yapabilirim hâlâ düşünüyorum gemini de ayrı korkuttu ztn bilmiyorum napacagim akıl verirmisiniz

hocam bilmiyorum ses baya korkuttu ne yapabilirim hâlâ düşünüyorum gemini de ayrı korkuttu ztn bilmiyorum napacagim akıl verirmisiniz
Bir şey yapma güvenilir bir servis bul ve ona götür.

bütün güç girişlerini çek , açma tuşuna 5 10 kere bas.
Sonra vidayı çıkart hocam , bunu kesinlikle yap. Gereğinden uzun vidaysa alttaki parçalara zarar verebilir , o vidalar belirli ölçülere göre yapılıyor
Takarken Cızzt sesi gelmesi bunu destekler nitelikte

Yine bütün güç girişlerini çek ve 5 10 kere açma düğmesine bas.
Donanımsal hasar vermek BİOS ayarlarınıda etkileyebiliyor yanlış bilmiyorsam.
Anakart üzerinde bi batarya olacak , yandaki pini ittir bu sayede pil çıkacak. Pili çıkarttıktan sonra 10 15 dakika kesin bekle , bu sayede bios default ayarlarına dönecek sonra geri tak.
Pini ittirince gitmiyorsa arada bi plastik olabilir , ineyi büküp pil tarafındaki boşluktan çıkartmayı dene.

Temizlik yaparken büyük ihtimalle anakart üzerindeki VRM adı verilen güç besleme yongalarının üzerindeki termal tam oturmadığın veya kaydırdığın için yapabilir.

Cihaz adaptörden veya bataryadan yeterli güç çektiğini doğrulayamazsa kendini 9W-15W arasına kilitleyebilir.

Montajı yaparken normalde çapraz X şeklinde sıkman gerekiyor , haddinden fazla zorlayıp bir parçaya zarar vermedin umarım

Temizlik yaparken büyük ihtimalle anakart üzerindeki VRM adı verilen güç besleme yongalarının üzerindeki termal tam oturmadığın veya kaydırdığın için yapabilir.

Cihaz adaptörden veya bataryadan yeterli güç çektiğini doğrulayamazsa kendini 9W-15W arasına kilitleyebilir.

Montajı yaparken normalde çapraz X şeklinde sıkman gerekiyor , haddinden fazla zorlayıp bir parçaya zarar vermedin umarım
verdigimi düşünmüyorum hocam ayriyetten pedler de kötü durumda pc yi bu bayram nerde yaptırabilirim onu da bilmiyorum ama pc açıktı açar açmaz ses gelmedi açık iken 5 dk sonra sanki elektrik atar gibi sesler geldi tabi göremedim nerden geldiğini dediğim gibi direk kapadım açsam mı diye düşünüyorum korkuyorum da şuan bataryayi söktüm saldim pc yi duruyor

Ekler

• 1000018762.webp
    1000018762.webp
    289.9 KB · Hit: 8
kapattım gemini dedigini yaptim bd yi kapa fln dedi düzeldi sonra yeniden başlattım tekrar işlemci kendini kıstı
Techpowerup dan bd yi kapadıysan ve düzeldiyse sorun dediğim gibi. Durumu düzeltmek için aklıma gelenleri yazdım. Buna rağmen düzelmediyse donanım bazlı bir problem yaşadığını düşünüyorum. Mosfetlerden, herhangi bir kondansatörden, io çipinden, termal sensörlerden veya batarya bileşenlerinden kaynaklanabilir. Kısacası problemi oluşturabilecek birden fazla neden var. Bu noktadan sonra arıza tespiti için cihazı yetkili bir servise göndermen en doğrusu olur. Sorun çözülünce beni de etiketleyerek nedeni yazarsan sevinirim. Hataya neyin sebep olduğunu ben de merak ediyorum. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim. Tekrardan geçmiş olsun kardeşim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,938
Üyeler
196,859
Son üye
utku7
Geri