RTX 5080 ve AMD Ryzen 7 9800x3d Psu Önerisi

Reaksiyon skoru
3
İyi günler arkadaşlar, yeni sistem topluyorum;
Anakart : Gigabyte x870e aorus master
Ekran kartı : Gigabyte aorus rtx 5080 Master
Ram : Klevv Cras V Rgb 48GB (24x2)
İşlemci : Amd Ryzen 7 9800x3d
Sıvı Soğutucu : Arctic Liquid Freezer III Pro Argb Beyaz
Kasa : Zoko Tank Beyaz
Kasa fanlar ise 7 adet Arctic p12 fanlar mevcuttur. Sorum şu; ileriye dönük psu tavsiye ihtiyacım var ve Msi meg ai1600t baya hoşuma gidiyor fakat fiyatı biraz tuzlu. Msi psu yakın veya iyi modeli varsa tavsiyenizi gerçekten isterim. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Hocam 1600w psuyu ne yapacaksınız? 5080 ve 9800x3d icin 1000w gayet ideal
Normalde 850 bile yeter. İleriye dönük de zaten en fazla 5090 gibi 550 600w karta gecersınız ona da 1200w bı psu yeterli olur. Lian linin yeni psuları alınabilir sx 1000p 1200p

Lian li Sx850p veya Sx1000p

1600 wattı kafaya koyduysan (ki hiç gerek yok) Abdullah abi satıyor ondan alabilirsin istersen. Ama psuya 26 bin lira verilmez tabii ki 6 bin liralık psu da gayet yeterli gelir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burda satılık ama hiç gerek yok dediğim gibi

Corsair rm1000x al veya hx serisinden al.

Araştırdıkça msi almak mantıksız olduğunu düşündüm o yüzden sizden tavsiye istedim ve lian li ve nzxt serisine sıcak bakıyorum

Ama şu var watt değeri ile harcanan watt degerine yakın oldukça iç komponentlerin ömrü azalır, o yüzden watt değeri biraz yüksek lazım diye düşünüyorum, sizin düşünceniz nedir acaba?

1600 wattı kafaya koyduysan (ki hiç gerek yok) Abdullah abi satıyor ondan alabilirsin istersen. Ama psuya 26 bin lira verilmez tabii ki 6 bin liralık psu da gayet yeterli gelir.

Burda satılık ama hiç gerek yok dediğim gibi
Onu görünce alasım geldi ama o kadar parayı vermek mantıklı gelmiyor

Araştırdıkça msi almak mantıksız olduğunu düşündüm o yüzden sizden tavsiye istedim ve lian li ve nzxt serisine sıcak bakıyorum

Ama şu var watt değeri ile harcanan watt degerine yakın oldukça iç komponentlerin ömrü azalır, o yüzden watt değeri biraz yüksek lazım diye düşünüyorum, sizin düşünceniz nedir acaba?

Onu görünce alasım geldi ama o kadar parayı vermek mantıklı gelmiyor
corsair rm1000x veya nzxt c1000 çek keyfine bak hocam

İyi günler arkadaşlar, yeni sistem topluyorum;
Anakart : Gigabyte x870e aorus master
Ekran kartı : Gigabyte aorus rtx 5080 Master
Ram : Klevv Cras V Rgb 48GB (24x2)
İşlemci : Amd Ryzen 7 9800x3d
Sıvı Soğutucu : Arctic Liquid Freezer III Pro Argb Beyaz
Kasa : Zoko Tank Beyaz
Kasa fanlar ise 7 adet Arctic p12 fanlar mevcuttur. Sorum şu; ileriye dönük psu tavsiye ihtiyacım var ve Msi meg ai1600t baya hoşuma gidiyor fakat fiyatı biraz tuzlu. Msi psu yakın veya iyi modeli varsa tavsiyenizi gerçekten isterim. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Sx1200p iç donanımı da gayet ıyi kitguru da incelemesı var bı kac ss koydum on numara psu. Okuyun lutfen. Ayrıca kabloları da kendinden sleeve geliyor. Ve lıan linin 600w kablosu genelin aksine lehimli oluyor digerlerinde lehimlemıyorlar dıye bılıyorum yani daha güvenilir

Ekler

• 16740.webp
    16740.webp
    263.5 KB · Hit: 8
  • 16742.webp
    16742.webp
    186.4 KB · Hit: 8
  • 16744.webp
    16744.webp
    257 KB · Hit: 9
Hocam lianli sx 1200p karar kıldım haftalardır araştırıyorum lian li herhalde 50 kere (abartmış olabilirim) bakmışımdır ve bir çok deneyimli arkadaşlarda lian li ve nzxt öneriyor (arada bir enermax ve xpg gördüm), ve gerçekten harikasınız tavsiyenize uyarak lian li satın alacağım. Başka türlüsü dediğiniz gibi para israfı

Peki hocalarım gigabyte anakartı almakla iyi mi ettim ? Psu olmayınca test edemedim. İnternette baktım da pek anlayamadım o yüzden size sormak istedim.

Hocam lianli sx 1200p karar kıldım haftalardır araştırıyorum lian li herhalde 50 kere (abartmış olabilirim) bakmışımdır ve bir çok deneyimli arkadaşlarda lian li ve nzxt öneriyor (arada bir enermax ve xpg gördüm), ve gerçekten harikasınız tavsiyenize uyarak lian li satın alacağım. Başka türlüsü dediğiniz gibi para israfı

Peki hocalarım gigabyte anakartı almakla iyi mi ettim ? Psu olmayınca test edemedim. İnternette baktım da pek anlayamadım o yüzden size sormak istedim.
Ben edge 1000 plat aldım cok mutluyum eleman fan bıle acmıyor neredeysebir kere sesını duymafım. Ic komponentler de kalotelı gonul rahatlıgıyla alınır sx 1000 yada 1200

Bu arada anakart master x3d serisi onu eklemeyi unutmuşum, kusuruma bakmayın lütfen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,028
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri