AMD ile Nvidia Arasında Görüntü Farkı Varmı

Reaksiyon skoru
2
9070 xt almayı düşünüyorum ama 5060 ti 16 GB ile arasında kaldım AMD ile Nvidia arasında görüntü farkı varmı FPS olarak değil

9070xt 5070ti sevıyesınde bır kart . 5060ti yerıne 9070xt tavsıye ederım

Görüntü kalitesi diyorsan hayır.

amd ekran kartları cs2 gibi oyunlarda pek optimize değil iyi fps vermiyor ama 2k hikayeli oyun oynayacaksanız 9070xt 5060ti nin ustunde bir kart

AMD ile renk ayarı yapıp güzel bir görüntü elde ediyorum. Nvidia ile denemiştim ama AMD kadar güzel renk, görüntü alamamıştım. Yeni gelen güncel uygulama ile oluyordur belki Nvidia'da da.

Görüntü olarak hiçbir fark yok, yalnız AMD kartlarda varsayılan olarak digital vibrance bir tık fazla olduğundan renkler göze biraz daha canlı biraz daha doygun gelebiliyor.

Teknolojileri kullandığında oluyor. Bu konuda yönlendirme almak ve yönlendirme vermek çok zor. Çok fazla etken var.

Fsr ile dlss arasında görüntü farkı var, fsr 4 kalite modu, dlss 3 performans modu ile yarışıyor görüntü kalitesi olarak

Görüntü kalitesini monitör belirler. Ek teknolojiler olmadan amd ya da nvidia fark etmez görüntü farklılığı olmaz.

Görüntü kalitesini monitör belirler. Ek teknolojiler olmadan amd ya da nvidia fark etmez görüntü farklılığı olmaz.
Temel render kalitesi açısından AMD ve Nvidia arasında görüntü farkı yok. Ancak DLAA, FSR Native AA, XeSS, TAA gibi anti aliasing ve görüntü işleme teknolojileri kullanıldığında keskinlik, ghosting, shimmering vs. açısından fark oluşabiliyor. Yani kullanıcıya ulaşan görüntü aynı olmak zorunda değil.

9070 xt almayı düşünüyorum ama 5060 ti 16 GB ile arasında kaldım AMD ile Nvidia arasında görüntü farkı varmı FPS olarak değil
Ancak bu farklar baya minimal, iyice incelemek lazım görmek için. Kimi oyunda DLAA daha iyi, kiminde FSR N daha iyi, kiminde TAA daha iyi, bir çok oyunda TAA zorunlu hatta. (hem NVIDIA hem AMD kartları kullanabiliyor)
Ama sizin karşılaştırmanız biraz absürd olmuş, 9070xt ile 5060ti karşılaştırılacak kartlar bile değiller. 9070xt alabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,829
Üyeler
197,063
Son üye
ReaLx99
Geri