Format Atarken Biosta Takılıp Kalma

Aarda.

80+
Reaksiyon skoru
0
Laptopuma flashla format atıyordum %100 oldu ve bios açıldı bundan sonrası sıkıntı olan yer. Biosta hiçbir ayarım kaydedilmiyor boot ekranında ssdm ve flash bellek gözüküyor fakat entera basınca laptop yine bios açıyor anlayacağınız takılıp kaldım chatgptye falanda sordum servise ver dedi hiç bir çözümü yok mudur bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Olayı baştan sona, tane tane bir anlatabilir misiniz? Nasıl başladınız, ne yaptınız ve ne sorun ile karşılaştınız?

Normalde hep formatı kendim atarım evde yani nası işliyo az çok çözdüm, bu sefer yeni bir laptopum vardı 1 yıl civarı oldu bende temizlik açısından format atayım dedim önceden format attığım usbyi güzelce resetledim sildim içindeki herşeyi yeni Windows 11 Media Creation Tool yükledim ve işleme başladım sadece bi sıkıntı oldu o da ilk başta ssdyi görmedi laptop onun için kendi modelinin chipset tarzı bişeyini indirip çözdüm internetten bakıp her şey gayet iyi gidiyordu yükleme ekranı geldi %100 oldu ve direkt bios açıldı normalde hep şu dil sayfası kullanıcı adı sayfası açılırdı ama bu sefer bios açıldı sonra ai a falanda sordum her şeyi denedim bootlamayı falan ama bios ayarlarını ne kadar savelesemde yeniden başlattığımda eski hallerinde kalıyor ayarlar bundan dolayıda çıkamıyorum biostan. Not: aklıma gelen tek bi hatam olabilir o da bu usbyi eskiden rufusla kullanmıştım o windowsun tooluyla karışmış olabilir diye geldi aklıma ama tüm dosyaları silmiştim yani.

bios pilin bitmiş

Biosda tarih ve saat aynı kalıyor ayarlayınca birde laptop yeni daha 1 yıl olmadı yinede olabilir mi

Geri