ayranli_tuz
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,031
fiyattan bağımsızca 5090 çok daha iyiFiyattan bağımsızsa insanların %90'ı 5070Ti tercihi yapardı![]()
fiyattan bağımsızca 5090 çok daha iyiFiyattan bağımsızsa insanların %90'ı 5070Ti tercihi yapardı![]()
Fiyattan bağımsız olursa herkes 9070xt seçer tabii ama aralarında min 15k fark var.Öylesine böyle bir konu açmak istedim. Lütfen kavga etmeyelim.
Parmağımı çarpaz tutarak cevaplıyım keriz sözü bana işlemesin.Ya dayı her hafta aynı konuyu açıyorsunuz kerizler de her hafta cevap veriyor bir bitmediniz
Ben PowerColor Reaper 9070 XT kullanıyordum. Allah affetsin çok çirkin bir kart.Oyun özelinde konuşuyorum. Benim seçimim rtx 5070 ti dı. Ama aradaki fiyat farkı bu kadar açılmadan önceydi. Şimdi Her türlü 32.000 TL civarı bulunabilen rx 9070 xt Sapphire pulse veya PowerColor Reaper her türlü alınabilir kıldı. Hatta şahsen Amd saygı duyulur bir şey yaptı. Ram fiyatları arttı, yapay zekacılar alıyor gibi gibi bahanelerle Nvidia kartların fiyatı uçmuşken Amd kartlar bu süreçte neredeyse aynı fiyatlarda kaldı. Videodan da görebileceğin gibi performansı da fiyatını karşılayan türden. Yine videoda kullanılan ekran kartları sapphire nitro+ rx 9070 xt ve msi gaming x trio rtx 5070 ti olarak gözüküyor. Burada belirtmek gerekir ki rtx 5070 ti neredeyse 100 watt daha az çekerek rx 9070 xt ile aynı performansı veriyor. Bu Nvidia kartların Amd kartlardaki en iyi avantajı bana kalırsa. ( Nitro+ modeli 100 watt daha fazla çekerek daha iyi soğutma sağlıyor. Bunu da es geçmemek gerek.) Aradaki fiyat farkı daha az olsa seçim için etkin durumlardan biri. Ama bilirsiniz belki rtx 5070 ti fiyatları bir ara 38.000 TL'yi görmüştü. Hemde Colorful Ultra modeli. Şimdi giriş seviye modeller 50.000 TL 52.000 TL olunca alınabilirliği çok düştü. Yani fiyat farkı bu seviyede olduğu sürece rx 9070 xt her türlü. Ama makas daralırsa rtx 5070 ti saflarına yeniden geçiş.
O nasıl bir cevap kral ahahahahFiyattan bağımsız olursa herkes 9070xt seçer tabii ama aralarında min 15k fark var.
Fiyat sıkıntısı olmayan insanların %98 i nvidia tercih eder zaten. Kartlar aynı performansı verse bile Rt, pt, super resulation, fg performanslarında nvidia daha iyi olduğu için farkı açıyor her türlü.Fiyattan bağımsızsa insanların %90'ı 5070Ti tercihi yapardı![]()
Başlığı es geçmişim. Nerede yazıyor diyorum fiyattan bağımsız lafıBu başlığa nazaran 9070xt diyenleri banlamalık konu olmuş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Adam fiyata bakılmaksızın demis kanka fiyat harici 10 kelimen var
İntel seçerim kardeş. Fps az olsun ama stabil olsun kasma hissi yaşanmasınBaşlığı es geçmişim. Nerede yazıyor diyorum fiyattan bağımsız lafı
Boşuna uzatmışım o zaman. Fiyattan bağımsız ise rx 9070 xt seçenin aklını seveyim.
Ama fiyattan bağımsız denince konu saçma oluyor o zaman. "Fiyattan bağımsız ryzen 5 7500f mi seçmeliyim yoksa ryzen 9 9950x3d2 mi seçmeliyim? Fiyata takılmayın." gibi oluyor.
Sorgulamamak lazım. Siz yine ciddiye almış uzunca cevap vermişsiniz.Ama fiyattan bağımsız denince konu saçma oluyor o zaman. "Fiyattan bağımsız ryzen 5 7500f mi seçmeliyim yoksa ryzen 9 9950x3d2 mi seçmeliyim? Fiyata takılmayın" gibi oluyor.
Kızdım haberin olsun.Sorgulamamak lazım. Siz yine ciddiye almış uzunca cevap vermişsiniz.
Çünkü sorgulayınca bir gram mantık kokan bir konu mu bu? Fiyattan bağımsızmış.Fiyattan bağımsız nefes alamıyorsunuz ülkede. Konu sahibi kardeşim kızma ama güldürdü konu.
Peki ama hangi intel? Intel Core i3-12100F mi yoksa Intel Ultra 9 285K mı? Fiyata takılmayalım.İntel seçerim kardeş. Fps az olsun ama stabil olsun kasma hissi yaşanmasın
frame time değeri sabit olsun.
Ryzen işlemcili sistem kullananların çoğundan okuyorum bu sözleri. İntelde FPS az olsa bile oyun sanki daha akıcı geldi.
Biraz araştır bu konuyu belki hak verirsin.
İntel Ve Nvidia ikilisi performans yerine en sorunsuz çalışabilecek ürünler çıkartmaya odaklanmışlar.