hekimoğlu adayı
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 518
- Konu Sahibi Konu Sahibi
eyvallah . suanki sistemim için düsünmüyorum yazın insallah bi sistem alıcam onu alınca almayı düssünüyorum aklımda bulunacaksın . yazdıklarına göre en mantıklısı regulatör gibişimdi arkadaşlar baya bi sallamış senin kafanıda baya bir karıştırmış
Schneider Marka PM1W-GR 900 Joule korumalı cihazlar vardı üretimden kalktı bizde baya bi sattık bu ürünü bitene kadar marka zaten kaliteli ve 45.000 euro ya kadar takılan cihaz zarar görürse onu karşılıyordu tabi kalktı bu örneği sadece ürünün ne kadar önemli olduğunun kavranması için anlattım.
gelelim konumuza En azından tunçmatik marka almanı öneririm kalite olarak üzerinde bir çok ürünün koruma joule değeri belirtilir ama çoğu bunu gerçekten karşılıyamaz ve cihazıda yeterince korumaz biraz bu cihazları intihar komandasına benzetebiliriz yüksek voltaj geldi cihaz onu absorbe edebilirse üzerindeki kırmızı sigortayı attırır
Alıntıyı görüntüle
üstündeki kırmızı noktayı görüyorsun onu geri çekip bıraktığında sigorta tekrardan devreye girer enerji vermeye devam eder ama intihar komandosu kısmı şu noktada geliyor çok çok yüksek miktarlara ulaşırsa bu değerler o zaman oradaki sigorta patlatır ve gene enerji kullanmış olduğun cihaz ( bilgisayar,televizyon, buzdolabı vb) korur ve artık cihaz işini yapmış ve ömrünü doldurmuş olduğunu anliyabilirsin.
Eğer ki bu tarz ürünlere ihtiyacın varsa çalıştığım firmada biz bu ve bir çok ürün grubunu satıyoruz bilgi edinmek dahi istersen bana yaz cebimi paylaşırım sorularına elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım, sadece buradaki bilgisi olmayıp bilgisi varmış gibi her konuya atlayan insanlara uyma bu cihazlar pahalı cihazlar değil sana koruma sağlarlar sen daha fazla geliştirmek istersende aşağıya ufak bi bilgi bırakim
ups : enerji gelir enerji cihaza gider koruma değeri zayıftır dengeleme veya regüle etme gibi işlemler yapmaz
Regülatör : enerjiyi temiz gönderir kafan rahat eder elektrikler giderse bi süre cihazı calıstırmaz ama
On-line Ups : ikisinin birleşimi gibi düşünebilirsin hastanelerde ve kamera sistemlerinde önemli cihazlarda kullanılır hem akımdaki sapmaları voltaj düzenlemelerini sağlar minimum zararla dışarı salar hemde cihaza bir süre daha enerji vermeye devam eder
not : ups almayı düşünürsen VA değerine göre değil Watt değerine göre bak ikisi aynı şey değil 800va cihaz alırsan ortalama 450W çıkış alırsın oyuncu bilgisayarında bu değer yetmeyebilir ve cihaza ara ara elektrik vermeyi kesip zarara sokabilir seni.