Öneri Satış Yaparken Dolandırıcılık’A Dikkat. Kargo Bilgisi Vermeyin Kimseye

Reaksiyon skoru
41
Evet dostlar dün başıma gelen ve kurtulduğum olayı anlatacağım. 5070ti laptopumu satışa koydum ve birisiyle anlaştım. Kendisi Bursa osmangazide olduğunu söyledi. Ben de tam denk gelecek ya oradan motor alacaktım. Ama ben şu an memleketim kütahyadayım ve laptop ise istanbulda idi. Kendisine dedim ben laptopu buraya Kütahyaya getireyim zaten osmangaziye geleceğim orada sana satarım sonra da motor almaya geçerim. Önce bir tanıdığım gelecekti ona vereyim laptopu dedim ki o getirsin arabayla. Sonra adam yok dedi kargoya ver o kadar beklicek zamanım yok sonra vazgeçti yan battı olmasın dedi. Peki dedim ve kargoya verdim laptopu. Kargoya verdikten sonra ısrarla benden kargonun üzerine yapıştırılan kargo bilgilerini istedi ve sebebini sorunca emin olayım sonra da kapora ve kargo ücretini göndereyim sana. Kesinlikle vermedim. dedim kargoya verildi bana sms geldi gönlün rahat olsun kargo parasını da ben hallettim vermene gerek yok . Ticaret belli olsun kapora atsan yeter. Dedi nakit var telefonda yok vs araba kullanıyorum az sonra atarım dedi. Dedim 200-300tl bile olsa at 3-5bin istemiyorum dedim cevap vermedi.
Benden bilgi alamayınca bu sefer dedi ki arkadaşımla konuştum o da istanbuldaymış dedi ki bana ben sana kargolarım hangi kargoya hangi şubeye verdiniz söyle gidip ordan alsın vs demeye başladı. Ben de dedim sıkıntı yok bana gelsin ben zaten gelicem bursaya. Bundan da bişi bulamayınca bu sefer dedi ben geleyim kütahya simava hem gezmiş olurum senden de pc i alırım seni de bursaya getiririm dedi bi de iskender ısmarlarım sana, motoru alacağın yere de bırakırım.Dedim abi gerek yok aracım var kendim gelirim sen bunlara kafa yorma. Ben artık çok şüphelenince kargo çıkış ve varış şubelerini aradım dedim benim dışımda kimseye kargoyu teslimat kodu bile verse teslim etmeyin sadece bana edin böyle şüpheli bir durum var ortada. Onlar da sağolsun dediğimi yaptılar kargomu sağ salim aldım.
Kargo şubesiyle konuşurken bu konu üzerine konuştuk ve dedi ki kargo bilgileri üzerinden sabah 9’da sistem açılmadan geliyorlar bilgileri ve kargo fotoğrafını gösterip diyorlar ki benim böyle bir kargom vardı.çarşıda işim vardı halihazırda ben buradayken dağıtıma çıkmadan kargoyu teslim alayım sizi de extra yormayayım ben de burdayken alıp gideyim. Bazen sistem açılmadığı için bazen de dağıtıcı arkadaşların dikkatsizliğiyle beraber kod vs olmadan teslim ediyorlar. Ne size kargo geliyor ne para geliyor. Muhatap bulamıyorsunuz. Böylece dolandırılıyorsunuz. Kargo firmasını şikayet edip belki paranızı geri alabilirsiniz fakat bir ton uğraşıcaksınız kafanız ağrıyacak ve kaç zaman sonra alıcaksınız bide. Aman dikkat edin. Geçenlerde çok bilinen teknoloji kanalı sahibi de aynı muhabbetten ekran kartından olmuş sanırım 5090’dı kart.böyle bir dolandırıcılık söz konusu. Sizden kargo bilgisi isteyen kimseye hiç bir bilgi vermeyin. Şüpheli bir durumda kargo şirketiyle görüşün.Aman dikkat edin.!!

Genel tipleri :wpden konuşurlar.
Süreli mesajlar açıktır.
Kargo bilgilerini ısrarla isterler.
Yağlı ballı konuşurlar şunu ısmarlarım cart curt

aynı dolandırıcılığı dediğiniz gibi o videoda izlemiştim. demek ki yaygınlaşmış. umarım herkes sonuna kadar okur da kimsenin başına gelmez

Geri