Hocam ben hdr parlaklığına bakmışım pardon, epey üzerinden baktım ve min max olarak algıladım. Şuan bakıyorumda sdr parlaklığı gerçektende düşükmüş, hatta benim mevcut monitörümden 150nit daha düşük, ama dediğim gibi ne kadar aydınlık bir ortamdasın bilemem, 250nit yeterli gelebilir veya tandem oled alabilirsin, hem daha iyi renk hacmi ve daha derin siyahlık gibi ayrıca parlaklığıda biraz yüksek, ama 250nit yeterli olacaktır bence. Yukarıdaki attığın tablo biraz saçma olmuş şu daha iyi bu daha iyi...Hocam öncelikle teşekkür ederim aşşağıdaki 2 model arasında kaldım biri sizinki diğeri benimki 360hz olması beni çekiyor odam zaten karanlık woled ihtiyacım yok ancak yinede parlaklığı sizin modele göre düşük sizce tatmin eder mi
GIGABYTE MO27Q3 26,5" QD-OLED Gaming Monitor, QHD (2560x1440), 360Hz, 0.03ms GTG, HDMI 2.1 & DP 1.4, DisplayHDR True Black 400, HDR 1000 nits, KVM & USB-C, Dahili Hoparlör : Amazon.com.tr: Bilgisayar
GIGABYTE MO27Q3 26,5" QD-OLED Gaming Monitor, QHD (2560x1440), 360Hz, 0.03ms GTG, HDMI 2.1 & DP 1.4, DisplayHDR True Black 400, HDR 1000 nits, KVM & USB-C, Dahili Hoparlör : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
GIGABYTE MO27Q28GR 27″ 280Hz 0.03ms G-Sync 2K QHD HDR500 WOLED Gaming (Oyuncu) Monitör : Amazon.com.tr: Bilgisayar
GIGABYTE MO27Q28GR 27″ 280Hz 0.03ms G-Sync 2K QHD HDR500 WOLED Gaming (Oyuncu) Monitör : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Özellik MO27Q3 MO27Q28GR Panel QD-OLED Tandem WOLED Çözünürlük 2560×1440 2560×1440 Yenileme Hızı 360 Hz 280 Hz SDR Parlaklık ~250 nit 335 nit HDR Tepe Parlaklık 1000 nit 1500 nit HDR Renk Hacmi Daha iyi Biraz daha düşük Aydınlık Oda Performansı İyi Daha iyi E-spor Odaklılık Daha iyi Çok iyi Film/HDR Deneyimi Çok iyi Daha etkileyici
Birde mediamarkttaki bu Asus Rog Strix XG27AQDMES modelini incelemiştim parlaklığı max ayarda olmasına rağmen hoşuma gitmedi belki ortam çok aydınlık olduğu için olabilir
![]()
ASUS Rog Strix XG27AQDMES 27 inç 0.03 ms 240 Hz DP HDMI Vesa QD-OLED Monitör Siyah Fiyat & Özellik | MediaMarkt
ASUS Rog Strix XG27AQDMES 27 inç 0.03 ms 240 Hz DP HDMI Vesa QD-OLED Monitör Siyah fiyatı ve özelliklerini incelemek için hemenwww.mediamarkt.com.tr
Teşekkürler tabloyu chatgptye sorduğumda attı kıyas için, sizin attığınızın stoğu bitmiş şimdilik sanırım 360hz olanı alacağım beğenmezsem en kötü iade edip diğerini alırımHocam ben hdr parlaklığına bakmışım pardon, epey üzerinden baktım ve min max olarak algıladım. Şuan bakıyorumda sdr parlaklığı gerçektende düşükmüş, hatta benim mevcut monitörümden 150nit daha düşük, ama dediğim gibi ne kadar aydınlık bir ortamdasın bilemem, 250nit yeterli gelebilir veya tandem oled alabilirsin, hem daha iyi renk hacmi ve daha derin siyahlık gibi ayrıca parlaklığıda biraz yüksek, ama 250nit yeterli olacaktır bence. Yukarıdaki attığın tablo biraz saçma olmuş şu daha iyi bu daha iyi...Şöyle söyleyim benim odada standart florasan ampul var, cs2 vs oynarsam eğer parlaklığı %70 felan yapıyorum, 400nit monitör kullandığımı varsayarsak 250 280nit parlaklık uygun olacaktır.
İyi MiniLED tv var ama türkiyede malesef iyi MiniLED monitör yok henüzGüzel bir miniled indirimi gelse de alsak
Alırken oled teknolojisine bakabilirsiniz artık yazılımla çözülüyor. Ani piksel parlamalari pikselin ömrüne etki ediyordu eskiden. Güzel kullandığın müddetçe 5/6 yıl gider.Seneye oled almayı düşünüyorum ama ömürleri ne kadar gidiyor bu oledlerin ? bu teknolojinin kaderi kısa ömür mü ?
Dediğim gibi artık bunları test eden yüzlerce insanlar var ve en kötü ihtimali baz alarak test ediyorlar. Ayrıca pixel temizli ve otomatik ekran kapatma gibi teknolojilerle ben +10 sene kullanılabileceğini düşünüyorum.Alırken oled teknolojisine bakabilirsiniz artık yazılımla çözülüyor. Ani piksel parlamalari pikselin ömrüne etki ediyordu eskiden. Güzel kullandığın müddetçe 5/6 yıl gider.