Oyun Oynarken Ekranın Kapanması

Reaksiyon skoru
6
Bu olay 3 gündür başıma geliyor; oyun oynarken bir anda ekran kapanıyor. Kasanın ışıkları yanıyor. Olay günlüklerinden kontrol ettiğimde whea-logger 18 hatasını fark ettim. BIOS güncelledim, Chipset güncelledim, ekran kartını güncelledim, BIOS'tan 2 ayar kapattım; hata devam ediyordu. Ben de en sonunda OCCT ile RAM, güç kaynağı, VRAM, Cinebench ile işlemciyi FurMark ile ekran kartını teste soktum; hepsi sorunsuz atlatırken FurMark testinde sorunsuz giderken yine kapandı. Ne yapmam lazım?

Sistem özellikleri.
R5 3500X
RX 580 8 GB
16 GB RAM
B450M-A Pro Max
650W PSU.

ddu ile kaldırıp temiz ekran kartı driver güncellemesi deneyebilirsin.

yani bilmiyorum birden olmaya başlaması garip zaten belki psuda olabilir yüksek akım gelmiş olabilir denemekten zarar gelmez
Dediğim gibi psuyu occt ile teste soktum sorun vermedi aynı şekilde ram ve vramde occt ile testte sorun vermedi işlemciyi cinebench ile ölçtüm o da hata vermedi ekran kartını test ederken hata verdi ilk önce renkli bir ekran geliyor sonra pc baştan başlıyor hatanın ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama hata açıklaması işlemci diyor.

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci çekirdeği.
Hata kaynağı: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Hata türü: Cache hierarchy error.
İşlemci apıc kimliği: 0

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.

Hata açıklaması bu ve işlemci kimliği dünden beri tek tek azalıyor.

Dediğim gibi psuyu occt ile teste soktum sorun vermedi aynı şekilde ram ve vramde occt ile testte sorun vermedi işlemciyi cinebench ile ölçtüm o da hata vermedi ekran kartını test ederken hata verdi ilk önce renkli bir ekran geliyor sonra pc baştan başlıyor hatanın ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama hata açıklaması işlemci diyor.

Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci çekirdeği.
Hata kaynağı: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Hata türü: Cache hierarchy error.
İşlemci apıc kimliği: 0

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.

Hata açıklaması bu ve işlemci kimliği dünden beri tek tek azalıyor.
geminiye hatayı yazınca çekirdek hatası olarak cevap veriyor çok fazla çözüm önerisi sunuyor istersen oradan devam ederek çözüm bulmaya çalış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,914
Üyeler
198,217
Son üye
Guemm
Geri