Asus Tuf 9070xt VRAM Sıcaklığı Yüksek

Değil hocam tablodaki hynix için ve hynixler 105 dereceye kadar güvenli diyor ama samsung belleklerde samsungun dediğine göre 95 derece. Arkadaşın kartının belleği samsung olmasına rağmen hynix modellerden daha sıcak. Güvenli sınırın 2 derece altı
Normal kardeşim normal bu sıcaklar bir şey olmaz 110 dereceye kadar hiçbir ram sıkıntı yaşamaz tekrar diyorum yaz sıcaklarında 400 rpm arttırsın içi rahatlayacaksa sen takılma 95 derece demesine güvenli sınırın. 93 derece gayet normal

Termal pad alarak değişebilirsin padleri. işini görür emin ol ama ölçülerini bilmen lazım.

Değil hocam tablodaki hynix için ve hynixler 105 dereceye kadar güvenli diyor ama samsung belleklerde samsungun dediğine göre 95 derece. Arkadaşın kartının belleği samsung olmasına rağmen hynix modellerden daha sıcak. Güvenli sınırın 2 derece altı
Ben ne yapmalıyım bu durumda anlamadım garantiye mi göndereyim?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Termal pad alarak değişebilirsin padleri. işini görür emin ol ama ölçülerini bilmen lazım.
Ben daha ekran kartı takmayı bilmiyorum

Ben ne yapmalıyım bu durumda anlamadım garantiye mi göndereyim?

Ben daha ekran kartı takmayı bilmiyorum
2-3 hafta içinde oldu ne olduysa havalardan mi bilmiyorum ama 85-86dan 93 e çıktı, aynı şekilde çekirdek sıcaklığı da 56-57den 60-61 oldu.

Normal kardeşim normal bu sıcaklar bir şey olmaz 110 dereceye kadar hiçbir ram sıkıntı yaşamaz tekrar diyorum yaz sıcaklarında 400 rpm arttırsın içi rahatlayacaksa sen takılma 95 derece demesine güvenli sınırın. 93 derece gayet normal
Fan ayarı yapabiliriz size mesaj atarım akşam

Yaz için normal değerler. 300 ve üzeri w ceken bir kart fan ayarını arttırsanda vrami pek düşürmez aktif soğutma yok çünkü üzerlerinde belki 1 2 derece düşer.
Voltaj düşürmesi yapabilirsin daha çok etkisi olur.

Yaz için normal değerler. 300 ve üzeri w ceken bir kart fan ayarını arttırsanda vrami pek düşürmez aktif soğutma yok çünkü üzerlerinde belki 1 2 derece düşer.

Mesela god of warda 93 derece 2k ultra 8gb vram kullanıyor 200fps alıyorum

Forzada 80 fps alıyorum 2k ultra rt max 14.3gb vram kullanımı var 90 derece

Bende anlamadım uv düşünmüyorum sorun yoksa ellemek istemem ama gördüğün üzere kimi normal kimi değil diyor

Merhaba, kartımın VRAM sıcaklığı hikayeli oyunlarda 93 hotspotda 82-83 civarında çekirdek sıcaklığı ise 61. fan devri ise 1900RPM küsur kartımda bir sorun mu var? Samsung çipe sahip olmasına rağmen bana aşırı yüksek geldi ayrıca hotspotla VRAM arasında da fazlaca fark var.
Asusun tuf modeli fabrikasyon OC olduğu için çıtır daha çok ısınıyordur ve 9000 serisinde vramlar çok ısınıyor doğal , kartında bir sorun yok.

Mesela god of warda 93 derece 2k ultra 8gb vram kullanıyor 200fps alıyorum

Forzada 80 fps alıyorum 2k ultra rt max 14.3gb vram kullanımı var 90 derece

Bende anlamadım uv düşünmüyorum sorun yoksa ellemek istemem ama gördüğün üzere kimi normal kimi değil diyor
150w kart kullananlar bu dereceleri görünce şok geciriyor. 300 ve üzeri tdp ye sahip bütün kartlar böyle

150w kart kullananlar bu dereceleri görünce şok geciriyor. 300 ve üzeri tdp ye sahip bütün kartlar böyle
Benimki sabit 330 çekiyo

Bu pcyi aldıktan sonra 500tl daha fazla fatura ödemeye başladım

Kasada gpu fanı yoksa normal havalar da ısındı, gpu fanları varsa altta bence sıcak baya.

Yemiyorum ama kimiside samsunga göre yüksek benimki 80 i görmüyor falan filan diyor
Samsung vram hynixe göre daha az ısınır ama hyinxin de ısı kapasitesi daha yüksek samsung 60 70se hynix 80 90 olur ve bu normal

Ekler

• IMG_20260211_205303.webp
    IMG_20260211_205303.webp
    278.1 KB · Hit: 15
Hocam o zaman normal ya 93 derece. Bak şu alttaki fanlar şakasız 10-15 derece düşürüyor sıcaklıkları
Sonradan takılıyorsa alayım

Samsung vram hynixe göre daha az ısınır ama hyinxin de ısı kapasitesi daha yüksek samsung 60 70se hynix 80 90 olur ve bu normal
Benimki samsung ve 93 hynix olsa 113 falan olurdu o zmn

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,575
Üyeler
198,150
Son üye
Swıft6283
Geri