650w Psu 9070 İçin Yeterlimi

brtllx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
201
selamlar tekrardan gözümüzü vade farksız 3 taksit avantajı sayesinde 9060xtden 9070'e çıkardık ancak hali hazırda almış olduğum psumun bu yükü üstlenebileceği konusunda şüphelerim var sizlere sormak istedim düz 9070 için bu psu yeterlimi ayrıca işlemcim 7500f

Msı Mag Forge 120A B65 Temperli Cam 6 X120MM Auto Rgb Fan 650W Bronz Atx Gaming

sorun yaşamak istemiyorum ilerde bi tavsiyeniz varsa yazarsanız çok sevinirim

selamlar tekrardan gözümüzü vade farksız 3 taksit avantajı sayesinde 9060xtden 9070'e çıkardık ancak hali hazırda almış olduğum psumun bu yükü üstlenebileceği konusunda şüphelerim var sizlere sormak istedim düz 9070 için bu psu yeterlimi ayrıca işlemcim 7500f

Msı Mag Forge 120A B65 Temperli Cam 6 X120MM Auto Rgb Fan 650W Bronz Atx Gaming

sorun yaşamak istemiyorum ilerde bi tavsiyeniz varsa yazarsanız çok sevinirim
Hacı 650 ile 750 w arasında çok bi fiyat farkı yok ben olsam iletişimde hesap ederek 850w alırdım ileriki güncellemelerde power masrafım olmazdı

9070 ekran kartı tdp değeri 220w
7500f işlemci tdp değeri 65w
Diğer bileşenler de ortalama 35w tükettiğini varsayarsak 320w ediyor, kabaca hesaplarken 100w ekleyip toplamı 1.5 ile çarpmamız önerilir. O da 630watt eder. Yani sizin psu muhtemelen yeterli olur ama upgrade edeceğiniz zaman psu'yu da değiştirmeniz gerekecektir.

9070 ekran kartı tdp değeri 220w
7500f işlemci tdp değeri 65w
Diğer bileşenler de ortalama 35w tükettiğini varsayarsak 320w ediyor, kabaca hesaplarken 100w ekleyip toplamı 1.5 ile çarpmamız önerilir. O da 630watt eder. Yani sizin psu muhtemelen yeterli olur ama upgrade edeceğiniz zaman psu'yu da değiştirmeniz gerekecektir.
teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için upgrade düşünmüyorum en az 2-3 yıl sisteme zarar gelmesinden korktuğum için konuyu açtım herhangi bi zarar vermez değilmi

teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için upgrade düşünmüyorum en az 2-3 yıl sisteme zarar gelmesinden korktuğum için konuyu açtım herhangi bi zarar vermez değilmi
Psu'nun korumaları zaten %100 değildir hocam, elektrik kesintileri gibi durumlarda kesin koruma için UPS almak gerekiyor ama bunu kullanan kişi sayısı %1 falandır muhtemelen. Bölgenizde sık sık elektrik kesintisi yaşanmıyorsa sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer elektrik altyapısı kötüyse en iyi psu da yetersiz geliyor zaten. Sizin işlemci zaten tam f/p ürünü, ben de aynısını kullanıyorum, kartınız da gayet iyi ve güncel oldu, bir süre kullanın, eger yetersiz geldigini görürseniz psu kampanyasında veya 2.elde illa ki denk gelecektir, bütçe oluşturur bunu satarsınız üstüne bir miktar ekler 750 falan alırsınız.

Psu'nun korumaları zaten %100 değildir hocam, elektrik kesintileri gibi durumlarda kesin koruma için UPS almak gerekiyor ama bunu kullanan kişi sayısı %1 falandır muhtemelen. Bölgenizde sık sık elektrik kesintisi yaşanmıyorsa sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer elektrik altyapısı kötüyse en iyi psu da yetersiz geliyor zaten. Sizin işlemci zaten tam f/p ürünü, ben de aynısını kullanıyorum, kartınız da gayet iyi ve güncel oldu, bir süre kullanın, eger yetersiz geldigini görürseniz psu kampanyasında veya 2.elde illa ki denk gelecektir, bütçe oluşturur bunu satarsınız üstüne bir miktar ekler 750 falan alırsınız.
teşekkür ederim hocam sağolun :peepokalp:

650W MSI PSU ile 9070XT Nitro+ ve 14600KF kullanıyorum sıfır sıkıntı. Öncesinde de 4080 vardı yine 320W TDP tüketiyor.

Oyunlarda 9070XT Nitro+ 330W, BF6 gibi CPU abanan oyunlarda 14600KF 100-120W tüketiyor. Diğer bileşenleri de sayarsan 50W civarı totalde BF6 gibi sistemin dibini sıyıran oyunlarda gördüğüm tüketim 480-500W. PSU 650W, geriye 150W kalıyor.

Şimdi birileri gelip ''ama PSU zorlanıyor öyle, erken bozulur'' gibi klasik cümleler kuracak da %100 japon cap ve kaliteli bir 650W PSU, 500W yük görünce bozulmuyor beyler, 2 sene sonra da bozulmuyor, 3 sene sonra da, 4 sene sonra da merak etmeyin. Bu ürünler yüksek güç altında çalışsın diye tasarlanmış, alın da 250-300W da kullanın diye değil. Tabi bunu gamepower, powerboost gibi kıytırık markalarla yapmayın.

Geri