Kernel Power 41, Volmgr 161, Eventlog 6008 Hataları Alıyorum Resetleniyor Sistem

harunfb7

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar sistemim;
Asus Tuf Gaming B550m-plus wifi
AMD Ryzen5 5600x
Asus Tuf Rtx3060ti
Corsair Vegance Pro Tuf Gaming 3600mhz 2x8
Samsung 990pro 1Tb Ssd
Thermaltake Toughpower Grand RGB 650W Gold
Sorunum: Uzun zamandır oyun oynarken (Fifa24, battlefield vb.) daha 5 dakika olmadan sistem aniden mavi ekran vermeden anlık bir iki saniye donuyor ve sistem resetlenip Kernel Power 41, volmgr 161, eventlog 6008 hatalarını veriyor. Bir ara valorant oynarken de oluyordu ama o sonradan olmamaya başladı. OCCT ile tek tek donanım testlerinde sorun olmuyordu ama hepsini yüke sokunca yine aynı şey oluyordu ama bu sefer ekstradan çok kısa da olsa bir mavi ekran yakaladım. Sıcaklıkları vs tekli testlerde hep normal seviyelerde.

📌 Yapılan Testler ve Alınan Sonuçlar:
Tekli Testler (Temiz): OCCT üzerinden CPU, GPU ve VRAM testleri tek tek yapıldığında sistem dakikalarca sorunsuz çalışıyor, çökme veya hata vermiyor. Sıcaklıklar 55-60°C civarında, tamamen normal.

Kombine Test (Çökme): OCCT Combined (CPU+RAM+GPU+VRAM aynı anda) başlatıldığı an, daha 1. saniyede sağ tarafa Combined - Crashed (GPU #0) logu düşüyor ve ardından sistem UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (0x154) mavi ekranı verip reset atıyor.

Frekans Kısma Testi: MSI Afterburner ile GPU core ve memory frekansları düşürüldüğünde reset atma duruyor; ancak bu sefer sistem 8-10 saniyede bir, 20-30 saniye süren ağır donma döngüsüne giriyor (Windows TDR/Sürücü sıfırlama yapıyor sanırım).

Voltaj Müdahalesi: BIOS üzerinden VDDCR SOC Voltage değeri 0.975Vtan manuel olarak 1.120V seviyesine yükseltildiğinde, sistemin aniden reset atması (şalter indirmesi) OCCT testinde tamamen kesildi ancak veriyolu kilitlenmesi (uzun donmalar) devam etti.
BIOS en güncel sürüme güncellendi.
Ekran kartı sürücüleri güvenli modda DDU ile kazınıp temiz kurulum yapıldı.
BIOS'tan PCIe hızı Gen 3 moduna sabitlendi, XMP ve PBO kapatılarak da denedim ama maalesef çözülmedi sorunum.

Bu tarz bir durum için yardımcı olacak birileri varsa görseller ve videolar da mevcut her aşamada ki testlerin işe yararsa onları da iletebilirim.

Hocam öncelikle geçmiş olsun ve bana sorarsan daha fazla test yapıp boşa kendini yorma. Çevrendeki bir arkadaşından güç kaynağını ödünç alıp deneme yapabilme imkanın var mı?

Hocam öncelikle geçmiş olsun ve bana sorarsan daha fazla test yapıp boşa kendini yorma. Çevrendeki bir arkadaşından güç kaynağını ödünç alıp deneme yapabilme imkanın var mı?
Maalesef yok, en fazla bilgisayar tamircisine götürüp belki denettirebilirim. Garip olan şu ama OCCT'de psu testini yaptığımda sorun olmuyor. Sadece tüm bileşenleri teste aldığımda oluyor.

Maalesef yok, en fazla bilgisayar tamircisine götürüp belki denettirebilirim. Garip olan şu ama OCCT'de psu testini yaptığımda sorun olmuyor. Sadece tüm bileşenleri teste aldığımda oluyor.
O zaman bir dediğin gibi yap ya da internetten Nzxt C750 gibi C seviye bir Psu alıp deneyebilirsin. Sorun devam ediyorsa iade edersin. Özellikle Nzxt C750 dedim Atombilisim’de 2500 Tl’ymiş

O zaman bir dediğin gibi yap ya da internetten Nzxt C750 gibi C seviye bir Psu alıp deneyebilirsin. Sorun devam ediyorsa iade edersin. Özellikle Nzxt C750 dedim Atombilisim’de 2500 Tl’ymiş
Teşekkür ederim, öncesinde bir bileşenleri değiştirtip deneticem duruma göre kalıcı bir ürün alırım sanırım.

Psu da sorun olabilir veyahut ekran kartında hata verince gpu demiş ya güç beslemesi de sıkıntı var yada kartın kendi güç yonetmesinde sorun var

Geri