7800x3d & 9070xt Sistem İçin Parça Önerisi

Ya açıkçası oynayacağım oyunlar 1080p'de L3 önbellek isteyen oyunlar olduğu için sırf ondan ötürü 7800x3d'ye yanaştım yoksa senin de dediğin gibi aslında ilk olarak 9700x eklemiştim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Varsa önerdiğiniz bi b850 bakmak isterim.
Akakce den baktım b650 Ax gigabyte modeline 10k şeklinde gözüküyordu ve çok saçma bi fiyat

Bu 3 gayet iyi hocam aralarından hangisini önerirsiniz diye sorarsanda asus ve gigabyte daha ön planda çünkü bios menüsü olsun Amd expo konusunda 2 si Msi dan daha iyi

Akakce den baktım b650 Ax gigabyte modeline 10k şeklinde gözüküyordu ve çok saçma bi fiyat

Bu 3 gayet iyi hocam aralarından hangisini önerirsiniz diye sorarsanda asus ve gigabyte daha ön planda çünkü bios menüsü olsun Amd expo konusunda 2 si Msi dan daha iyi
Orası hatalı ya aslında şu an 6999'a var. benim sırf bu modeli seçme sebebim evet x16 PCI-E 5.0 Desteği yok fakat 12+2+2 faz yapısına sahip. bu aralıkta gerçekten bu fazlı bir anakart bulmak iyi oldu. SSD tarafında PCI-E 5.0 destekleyip 3 adet slotunun olması da avantaj tüm bunları göz önünde aldığımda tam fiyat performans gibi geldi.

Orası hatalı ya aslında şu an 6999'a var. benim sırf bu modeli seçme sebebim evet x16 PCI-E 5.0 Desteği yok fakat 12+2+2 faz yapısına sahip. bu aralıkta gerçekten bu fazlı bir anakart bulmak iyi oldu. SSD tarafında PCI-E 5.0 destekleyip 3 adet slotunun olması da avantaj tüm bunları göz önünde aldığımda tam fiyat performans gibi geldi.
O zaman fiyat performans iyi hocam ama yine bence geleceğe yatırım yapmak amacıyla b850 kesinlikle alınır çünkü Pcı Express hatları iyi ssd yuvaları güçlü İşlemci geliştirmek istersiniz 2nci ssd takmak istersiniz Yüksek mhz ram kullanmak istersiniz b650 destekleyemeyebilir bütçe siniz bütçeniz b650 de iyi ama benim dediklerimi düşünüp karar verin

Merhabalar, almak istediğim sistem için tek tek parçalar belirlemiş bulunmaktayım. Belirlediğim parçalarla sistem yaklaşık 85000 TL olmaktadır (bu fiyatın üstüne çıkmayı düşünmüyorum). Ram ne yazık ki şu anlık 16 GB olarak kalacak. Sizce parçalar bütünlük olarak nasıl? "Belirlediğim parçalar hakkında düşüncelerinizi bekliyorum ayrıca spesifik olarak önerdiğiniz bir parça olursa değerlendirmek isterim."

İşlemci (CPU):
AMD Ryzen 7 7800X3D

Anakart : Gigabyte B650 Eagle AX

Ekran Kartı (GPU): Sapphire RX 9070 XT Pulse

Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30

Depolama (SSD): Lexar NM710 1TB

İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE

Kasa: Next Gaming Alpha Neon 7x

Güç Kaynağı (PSU): Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu parçaları tercih edebilirsin. Geri kalan parçalar gayet iyi.

1000w çok çok gereksiz hocam zaten sistem max performans 600w falan çalışacak overclock filan vesaire desek 700 750w anca zorlar 850w yine arada 100 150w boşluk kalıyor Hayır güçlendirme yapar diye düşünüyorsan adama bide önerdiğin kartda b850m ne olabilir yani anlayamadım

1000w çok çok gereksiz hocam zaten sistem max performans 600w falan çalışacak overclock filan vesaire desek 700 750w anca zorlar 850w yine arada 100 150w boşluk kalıyor Hayır güçlendirme yapar diye düşünüyorsan adama bide önerdiğin kartda b850m ne olabilir yani anlayamadım
1000W bilerek önerdim. Eğer kartını 5080'e vesaire yükseltmek isterse bir daha uğraşmasın diye. Ayrıca güçlendirme derken anlayamadım. B850m force 1 DPC olduğu için RAM'ler çok iyi çalışır. Fps oyuncusu zaten düşük gecikme ister.

1000W bilerek önerdim. Eğer kartını 5080'e vesaire yükseltmek isterse bir daha uğraşmasın diye. Ayrıca güçlendirme derken anlayamadım. B850m force 1 DPC olduğu için RAM'ler çok iyi çalışır. Fps oyuncusu zaten düşük gecikme ister.
rx 9070xt ve rtx 5070 ti düşünen adamın rtx 5080 alacağını pek sanmıyorum usta bide güçlendirme derken ekstra ram ekstra ssd filan bahsettim ama ztn yine 850w yeterli olur rtx 5080 e eğer overclock yapmazsa 650-720 arası gider gelir ağır yük altında olsa bile

benzer bir sistemi yeni topladım. 7800x3d, 5070ti, msi b850 gaming plus max wifi, asus tuf 1000w 80+gold,viper venom 6000mhz cl30 ram X2, lexar nm790 2 tb, lian li galahad ii trinity performans ile. naçizane tavsiyem tek modül ram yerine en azından 2 takmanız. ama sistem harika duruyor. fps için ziyadesiyle yeterli. bence ram eklemek mantıklı olacaktır

rx 9070xt ve rtx 5070 ti düşünen adamın rtx 5080 alacağını pek sanmıyorum usta bide güçlendirme derken ekstra ram ekstra ssd filan bahsettim ama ztn yine 850w yeterli olur rtx 5080 e eğer overclock yapmazsa 650-720 arası gider gelir ağır yük altında olsa bile
Dediğim gibi 1000w önermemin sebebi gelecekte sıkıntı çekmesin diye. Arasında çok bir fiyat farkı bulunmuyor. Zaten ikiside aynı model sadece birisi daha fazla. İkisinden birisini seçecek olsam şahsen 1000W tercih ederdim. Anakart konusunda bence en kötü Asus prime B850m-K veya B850m Force'yi tercih etmesi lazım. 1 DPC kartlar her zaman daha iyidir.

Dediğim gibi 1000w önermemin sebebi gelecekte sıkıntı çekmesin diye. Arasında çok bir fiyat farkı bulunmuyor. Zaten ikiside aynı model sadece birisi daha fazla. İkisinden birisini seçecek olsam şahsen 1000W tercih ederdim. Anakart konusunda bence en kötü Asus prime B850m-K veya B850m Force'yi tercih etmesi lazım. 1 DPC kartlar her zaman daha iyidir.
Evet fiyat farkına bakmamıştım 500tl gibi saçma bi fiyat farkı varmış 1000w alınır

1782728478937.webp
Bu arada arkadaşlar alacağınız PSU'daki çıkış güçlerine dikkat edin, kaliteli markalarda vaat edilen watt değerleriyle çıkışlar her zaman yakın oluyor. Örnek olarak arkadaşların yukarıda bahsettiği Enermax revolution 1000watt psu'nun kendi sitesindeki tabloyau kontrol ettim 12x83.3=999,6 watt ediyor. Yani kabaca 1000watt. Bu PSU zaten kalitesi bilinen bir PSU ve tablo da bunu doğruluyor. Fakat kalitesiz psu'larda 650watt denilenlerde 500'ün altında bile çıkabiliyor. OEM paketlerdeki en büyük risk budur. Paketin içinde PSU'lu olarak gelen kasanın çıkış güçlerini kontrol edemedikçe yüksek güç tüketen kartlı paketler her zaman risk barındırır diye düşünüyorum.

Sıvı soğutma ne kadarlık bir fark yaratır? Sırf ileride pompa bozulması, hortumda vs. sıvı kaçağı olursa diye endişeliyim ondan dolayı Hava soğutma seçtim.

sistem güzel ama tavsiyem anakartı yüksek tutman biraz iyi olur senin için

Geri