Yardım Psu Yamuk Geldi Yardım!

Syamwashi

80+
Reaksiyon skoru
2
Vatan’dan hazır OEM bir PC satın aldım. Siparişimdeki parçaların bir kısmı hâlâ kargoda olmasına rağmen, ilk olarak kasa elime ulaştı. Kontrol etmek amacıyla kasayı masaya koyup inceleme yaptığımda PSU kısmında ve kasa Psu Kısmında bazı anormallikler fark ettim.

Özellikle PSU’nun montaj yerinde bir uyumsuzluk olduğunu ve vida girişlerinin bulunduğu metal kısmın yamuk olduğunu gözlemledim. Ayrıca kasa sacında da hafif bir eğrilik mevcut ve bu durum nedeniyle kasada küçük bir boşluk oluşuyor.

Kasa elime ulaşalı henüz 1 saat bile olmadı. Bu durumda nasıl ilerlemem gerektiği konusunda kararsızım. Ürünü kullanmaya devam etmek mi daha doğru olur, yoksa değişim/iade talebinde bulunmam mı gerekir? Görüş ve önerilerinizi rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.

WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.16.webp
WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.17.webp
11.webp
WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.18.webp
WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.20.webp
WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.18 (1).webp
ı

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.19 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.19 (1).webp
    135.8 KB · Hit: 18
  • WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.20 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-06-29 at 14.16.20 (2).webp
    65.4 KB · Hit: 22
İade ürün bu büyük ihtimalle. Tam vida yuvasında yapısal bozulma var, birisi kasasından çıkarırken baya kanırtmış orayı.

Artık iade ürünleri de sıfır gibi açıyoruz paketinden. İçerisine kağıt ve plasik kokusu bile sıkıyorlar. Dışına da en ucuzundan bir jelatin; hop sıfır ürün. Özellikle itopya'da bu var. Dikkat edin aldığınız ürünlerdeki her markanın jelatin kalınlığı ve yapısı aynı. Bu imkansız.

Talihsizlik olmuş. Kullanıma çok engel değil gibi duruyor ama en nihayetinde sıfır üründe böyle olması üzücü. Değişim yada iade talep edebilirsin ama süreç biraz yavaş işleyebilir . Oem pclerde bu tip durumlar yaşanabiliyor. Montajlanıp gönderildiği için vs ufak tefek kusurlu ürünleri daha kolay yediriyorlar. Ayrı ayrı toplamak her zaman daha avantajlı oluyor. Amazondan msi psu almıştım pc topladığımda. CW sıkıntısı vardı net duyulan . Sabredebilirmiyim diye denedim ama dayanamadım 17. günde iade etmiştim sıkıntılı diye. Tak diye geri aldılar sorgusuz sualsiz. Oem sistem alsaydım o psuyu iade etmek veya değiştirmek baya yorucu bir süreç olurdu.

Güç kaynağını sat daha iyisini al zaten kötü bir psu

Kullanıma engel değil, hiçbir problem de olmaz. İlle de takıntılıyım tertemiz olsun dersen değişim iste.

Ben olsam umursamazdım özellikle de indirimle vs aldıysam.

psunun vida yeri montajda zorlandığından dolayı dışına çıkmış yani sorun sadece kasada değil. Bu psu yu başka bir yerde kullanacak olsam sıkıntı çıkaracak büyük ihtimalle tam oturmayacak, veya en kötüsü de tam hizalanmadığından dolayı ses vs yapma ihtimali olduğunu düşünüyorum. teşekkürler herkese mailden değişim talebimi ilettim.

Vatan’dan hazır OEM bir PC satın aldım. Siparişimdeki parçaların bir kısmı hâlâ kargoda olmasına rağmen, ilk olarak kasa elime ulaştı. Kontrol etmek amacıyla kasayı masaya koyup inceleme yaptığımda PSU kısmında ve kasa Psu Kısmında bazı anormallikler fark ettim.

Özellikle PSU’nun montaj yerinde bir uyumsuzluk olduğunu ve vida girişlerinin bulunduğu metal kısmın yamuk olduğunu gözlemledim. Ayrıca kasa sacında da hafif bir eğrilik mevcut ve bu durum nedeniyle kasada küçük bir boşluk oluşuyor.

Kasa elime ulaşalı henüz 1 saat bile olmadı. Bu durumda nasıl ilerlemem gerektiği konusunda kararsızım. Ürünü kullanmaya devam etmek mi daha doğru olur, yoksa değişim/iade talebinde bulunmam mı gerekir? Görüş ve önerilerinizi rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleı
Bu montaj elemanlarını süzme mi seçiyorlar acaba gaming gen den hazır sistem almıştım 2023 de kule tipi soğutmayı yamultarak takmışlar pizza kulesi gibi duruyor testlerde performansında sorun olmadığı için uğraşmamıştım ben ilerde sıvı soğutmaya geçerim diyerek çünkü komple sistemi geri istiyorlardı bir parça için. Ama bence senin durum biraz kritik kasayı yamultmuşlar yarın bir gün değiştirsen psu yu yenisi oturmazsa sorun yaşarsın bence değişim talep et.

Geri