Keyfen
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,224
- Konu Sahibi Konu Sahibi
tavsiyen için teşekkür ederim, aralarında sıyrılırım ondan şüphem yok zaten amacım rakipsiz bir ortam yaratmak o sebepten eşi benzeri pek olmayan şeyler için tavsiyeler istiyorum, ufak ufak geliştire geliştire ilerlicem sonra ama dediklerinizde haklısınızTavsiyem tek bir alana odaklan, birden fazla alana el atma ilk aşamaları atlatana kadar. Birden fazla alana aynı anda girmeye çalışırsan aralarında kaybolursun ve hiç birisi tam olmaz. Önce birisinde yeterli seviyeye gelip daha sonra ikinci alanda çalışmalar yapmak en doğrusu olur. İki sektörde de yığılma derecesi epey yüksek, o yüzden bir çok kişinin arasından sıyrılabiliyor olman lazım. Bu laflarımı umutsuzluk aşılama gibi algılama, bunları bilerek hareket etmen lazım yoksa ileride tecrübe ettiğinde canın çok sıkılır. Tecrübe etmek de şarttır, değerlidir fakat hazırlıklı olmak ve bilerek hareket etmek motivasyonunu en az seviyede düşürür, herhangi bir olumsuz durumda, diğer türlü motivasyon falan kalmaz. Bu sektörde motivasyon, kararlı olmak, planlı olmak çok önemlidir. Evet AI çağındayız hiç bilmeyen birisi bile gidip kod yazdırabiliyor fakat işler büyüdükçe ve gerçek anlamda bir proje üzerinde çalıştığında bunun pek önemli olmadığını fark edersin. Kodlama özellikle oyun sektörü için işin %20 si ve nispeten en kolay halledebileceğin kısımdır. Sorarsın, araştırırsın, AI desteği alırsın, hazır paketler bulursun bir şekilde halledersin, bunlara rağmen bazen çıkmaza girebilirsin tabi ama bir şekilde çözümü bulunur. O yüzden önce hedeflerini net belirle ve başlangıç için tek bir yoldan ilerle. Basit şeylerden başla, her şeyi mükemmel yapamazsın, tak diye her şeyi de yapamazsın, her şeyi bir anda da yapamazsın. Parça parça düşün ve parçalı ilerle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
sorun şu ki bunalıyorum bir şeye uzun süre odaklanamıyorum, bir oyun yapmaya odaklanıcak olsam bile bu çok kısa sürer çünkü şuanda ilgi duyamıyorum o kısmaBen de yazılımın gömülü sistemler alanında geliştirme yapıyorum. Benimde ne kadar ugrasirsam ugrasayim ilerleyemedigimi hissettigim donemler oldu. Oyun gelistirme hakkinda bir fikir sahibi degilim hic denemedimde. Ancak calisir arastirirsan ogrenememen icin bir sebep yok. "ne kadar ugrasirsam ugrasayim baslangic seviyesini gecemedim" suana kadar yasadigin tecrube bu olabilir ancak dogru seyle ugrastigina emin misin mesela ?
Yapay zekadan konu ile alakali sana bir ogrenme roadmapi cikarmasini isteyebilirsin. daha sonra o roadmaptede yapay zekadan yardim alarak tamamlayabilirsin. Yapay zeka gibi bir kaynak varken ne kdar ugrasirsam ugrasayim baslangic seviyesini gecemedim demen basit bir bahane gibi gozukuyor benim acimdan