Mahalle Bilgisayarcısı Olmak İstiyorum

Somen

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba. Sıradan bir mahalle bilgisayarcısı olmak istiyorum ve onlar mesela anakartın tam olarak nerelerini tamir eder? Ve mikroskopla lehimleme yapma işi şart mıdır genel tamir için? Bir de genel olarak sıfır ekran kartları, anakartlar ve monitörler gibi şeyleri satacağım. Kazancımın da düz memur maaşı kadar/temel ihtiyaçlara çok rahat yetecek kadar olmasını istiyorum. Bir mahalle bilgisayarcısının neler yaptığı hakkında genel bilgileri verirseniz sevinirim. Ve cihazların piyasasını da çok bilmiyorum maalesef. Yani ticaret bilgim de yok. Her neyse. İyi günler dilerim.

1782832296467.webp

Çok komikmiş kanka be bir daha olmasın. Git Reddit'te falan takıl böyle konuşacaksan. Uğraştırma bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Küfür ettirceceksin en sonunda da neyse.

Ya ciddi cevap ver ya da git engelle ne uğraştırıyorsun. Attığın resim de bir şeye benzese bari psikolojisi bozuk insanların güldüğü şeyler.

Son düzenleme:
Merhaba. Sıradan bir mahalle bilgisayarcısı olmak istiyorum ve onlar mesela anakartın tam olarak nerelerini tamir eder? Ve mikroskopla lehimleme yapma işi şart mıdır genel tamir için? Bir de genel olarak sıfır ekran kartları, anakartlar ve monitörler gibi şeyleri satacağım. Kazancımın da düz memur maaşı kadar/temel ihtiyaçlara çok rahat yetecek kadar olmasını istiyorum. Bir mahalle bilgisayarcısının neler yaptığı hakkında genel bilgileri verirseniz sevinirim. Ve cihazların piyasasını da çok bilmiyorum maalesef. Yani ticaret bilgim de yok. Her neyse. İyi günler dilerim.
Tamir işinde evet çok kazanç sağlarsın ama sorumluluğu çok yüksek.İşi ustaca yapman lazım yaptıktan sonra belli bir süre de garanti vermen lazım.Üstüne birde müşterin cahil denk gelirse lafta anlatamazsın senin için iyice sıkıntı olucak.Senin yerinde olsam tamir hizmetine girmeden dükkanda vereceğim hizmetler şunlar olurdu;

* Monitör, sistem veya sistem parçalarını satmak.
* Format atmak.
* Termal macun ve fan temizliği.
* Veri kurtarma (başarılı olursan 750 tl, başarısız olursan 250 tl deneme ücreti alırsın)
* Kablo,mouseped,sarj kabloları gibi aksesuarlar satabilirsin

Çok komikmiş kanka be bir daha olmasın. Git Reddit'te falan takıl böyle konuşacaksan. Uğraştırma bence.

Küfür ettirceceksin en sonunda da neyse.

Ya ciddi cevap ver ya da git engelle ne uğraştırıyorsun. Attığın resim de bir şeye benzese bari psikolojisi bozuk insanların güldüğü şeyler.
UZUN SÜREDİR BU KADAR KAHKAHA ATARAK GÜLDÜĞÜMÜ HATIRLAMIYORUM ASDKHJASJHDKJASHDKJASDKASGDGASD

Bak kardeş ben lafımı esirgemem,daha ticaretin "t"sini bilmeden "ben en az memur maaşı kadar kazanmak istiyorum haa" diye bir söylemde bulunursan ben senin ne çakal ne insan olmayı becerebileceğini düşünürüm

Soruna gelecek olursak ben gene de cevaplayayim,anakart tamiri diyorsun da, sonuçta elektronik bir malzeme olduğu için bu tamiratı ciddi ciddi yapacaksan en azından sıcak hava istasyonu mercek malzemelerin üstünde çalışacağın mat tornivado seti ve diğer malzemeleri yeter,ama arkadaşın da dediği gibi sadece yazılımsal,format tarzı işlere girismeni öneririm

İkincisi,normalde sıfır mal satma, çünkü amazon gibi yerlerle aşık atman mümkün değil nalbur dükkanı değil burası,testere almaya gelen testereden anlamayabilir o gider nalbura yağını da alır,ama bilgisayarcı olan müşteri anladığı için gider kendisi internetden alır,gerekirse THHde sürünür

Hocam arkadaşların da dediği gibi bence de anakart parça tamiri işi biraz sakat iş çok bilmen lazım neyi nasıl yapacağını bilgi birikimini bilmiyorum ama onun yerine 2.elden ucuz sağlam parçalar toplayıp tek tek yada kasa şeklinde birleştirip oyuncu bilgisayarı, ofis bilgisayarı şeklinde satabilirsin. Öyle yapan çok kişi var Kendi kaar'ını da düşünüp o şekilde yapabilirsin. Onun dışında format, çıktı tarzı işlerde de uğraşabilrisin daha çok tipik mahalle içi internet kafe hizmeti gibi oluyor tabi bu iş.

Bilgisayar işi bitti mahallelerde. İş yapmaz artık.

Mahalle bilgisayarcısı mı kaldı?

Bazı bilgisayarcılar insanları fiilen dolandırma peşinde. 10000TL lik bilgisayarı süsleyip püsleyip 20000TL'ye okutma peşinde.
Tabi işini hakkıyla yapan esnaflarda kendini deneyebilirsin. Tecrübe edinmiş olursun en kötü kendi kararınla.

Bilgisayar hakkında bilgili olan kişilerin artık mahalle bilgisayarcısı gibi esnaflarla çalışmayacağını biliyordur az çok, bilgisayarcıların çoğu bilmeyen kesimden para kazanan tipler. Format atmaya bile absürt fiyatlar isterler bilgi bakımından da o kadar donanımlı insan değil çoğu ezber bilgilerle kendini döndürmeye bakıyorlar. Heves edip bu işe girişmek istiyorsun belli ki, karar vermeden iyice düşün bilgi topla demek verilebilecek en mantıklı cevap.

Dükkan açmasına açarsın belki paran vardır. Ama sıfır bilgiyle anakart tamiri zor yaparsın.

Hem tip tip müşteriler var. Geçen defa bir kadının laptopu açılmıyordu mecbur format attım gözünün önünde.

Formattan sonra bana demez mi benim önemli dosyalarım vardı nerede bunlar. Baya bir söz kavgasına tutuştuk. Önemli şeyler vardı bana neden onay verdin format atmama?

Tuvalet yarım saatle eşdeğerdi mecbur 50 kişi altımıza sıçıp acayip bir koku eşliğinde oyuna devam ediyorduk ne günlerdi be

Geri